Nuff

14 Mei 2018

Ephyra Lips Matte Melembap & Merawat Bibir Kering


Ephyra Lips Matte Melembap & Merawat Bibir Kering


Hai korang semua.. hehe.. hari ni TB nak share tentang PRU14 hari tu sebenarnya.. saja nak tepek pengalaman mengundi kali ni.. Tapi disebabkan TB baru teringat nak share tentang lipstick yang TB dah guna selama seminggu lebih ni.. So, dulukan yang ni dululah yea.. haha.. Pasal PRU14 tunggu dapat edit2 video sikit baru best up kat entri ni.. haha.. 


Ok lah.. TB sebenarnya happy sangat-sangat tau sebab dapat memiliki Ephyra Lips Matte yang dikatakan viral dan semakin diperkatakan oleh rakan-rakan blogger lain.. huhu.. Dari start di promosi kan TB dah ter bekenan dengan Ephyra Lips Matte ni tapi tak tahu bila dapat memiliki.. Sekali dapat juga akhirnya.. Alhamdulillah..

Eh.. ada yang belum tahu ke Ephyra Lips Matte tu apa? Haa.. Kalau lum tahu meh TB terangkan sikit.. Ephyra cream to matte lip color ni adalah lipstick matte yang dikeluarkan oleh Ephyra Cosmetic dibawah Ocenlife2u ..


Warna-warna Ephyra Lips Matte ni sangat pigmented, bertekstur ringan tetapi tidak mengeringkan bibir sangat seperti lipstick matte yang lain. Memang berbeza. Bagi TB Ephyra Lips Matte ni adalah yang paling moist so far

Tak keringkan bibir & paling best tak susah nak remove. Sangat-sangatlah wudhuk friendly. Tak perlu nak tonyoh lama-lama untuk tanggalkan lipstick.

Ephyra cream to matte lip color dah terjual lebih 5,000 batang hanya dalam tempoh tidak sampai 10 hari selepas launching hari tu..

Ada 8 color menawan untuk semua jenis tona kulit – semua colour memang hot & trendy. Kulit cerah, sederhana & hitam manis pun boleh! Pilih je warna kegemaran korang. Nak yang color soft atau yang bold. Semua cantik2 tau..



  1. Cranberry quinn
  2. Summer blaze
  3. Madly brown
  4. Whisper nude
  5. Amber rose
  6. Pink peony
  7. Scarlet plum
  8. Red kiss

Yang TB sedang guna sekarang ialah code 742 - Cranberry Quinn .. Fuh.. teramatlah teruja bila dapat akhirnya kaler pilihan TB ni.. Haa.. untuk pengetahuan korang lagi Ephyra Lips Matte ni bagus sebab ia mengandungi Vitamin E & Jojoba Oil, ia menjaga bibir dengan melembapkan & merawat bibir yang kering & gelap. So, yang bibir kering pun boleh pakai yang jenis Matte ni tau..


Code 742 - Cranberry Quiin

Harga pun mampu milik weh.. dan boleh tahan lama kalau ikut pada penggunaan.. Ephyra Lips Matte hanya RM30 sahaja dengan warna & kualiti setaraf brand antarabangsa yang harga mencecah beratus. 


Yang TB suka lagi ialah apabila sapu kat bibir, rasa ringan je .. tak rasa macam tebal semacam kat bibir, rasa smooth dan bibir tak rasa tegang.. best sangat.. lepas tu ada macam bau coklat.. hahaha.. ni kalau pakai masa bulan puasa.. maunya terjilat bibir sendiri kang.. baik jangannn.. hahaha.. sebab bau dia sedap.. macam coklat strawberi gitu.. haha.. betui..tak tipuuu..

Lagi kan.. Ephyra Lips Matte ni tahan lama sehingga 5-6 jam. Tak perlu pakai berulang kali.


Masa mula-mula sapu kat bibir tu rasa smooth dan creamy jea.. lancar je sapuan .. tapi sebelum tu korang kenalah pastikan bibir tu bersih dari apa-apa kotoran tau.. baru masa sapu tu lancar selancarnya.. hehehe.. Smooth & velvety finish – color yang pigmented. Warna pekat & sangat berkualiti. Pakai sikit je pun warna dah naik. Rasa lembut je kat bibir. Kira puas hati lah bibir rasa antara matte & creamy.

Ephyra Lips Matte ni pasti menjadi rebutan sebab ianya Wudhuk friendly.. Memanglah Ephyra Lips Matte ni tahan lama, tapi jangan risau.. ia juga senang nak cuci. Kalau TB, TB lap je dengan tisu basah .. dah settle.. tak perlu nak gonyoh2 sampai merah-merah bibir tu.. haha..







Fuh.. kalaulah TB dapat memiliki kesemua color ni.. alangkah bahagianya.. kan! Giler weh tengok Ephyra Lips Matte ni.. Nak pulak color-color nya pigmented.. alamak.. ter pandang Scarlet Plum la pulak.. hahahhaa.. abes lahhh.. Red Kiss pun cantik.. Amber Rose pun cantik.. Madly Brown pun cantik.. apa niii.. semua cantik-cantik.. hahahaha..


Apa-apa pun TB rasa bersyukur sebab dapat gak merasa Ephyra Lips Matte code Cranberry Quiin idaman TB ni.. Thank You Zaza Iman.. haha.. So.. kepada sesiapa yang nak dapatkan bibir cantik dan sedang mencari lipstick yang ada vitamin dan tak keringkan bibir?? meh la dapatkan Ephyra Lips Matte ni dari Zaza Iman .. Pasti korang tak menyesal beli punya sebab .. sebab best sangat! hahaha.. 

Oh ya.. yang dalam Gambar TB ni kan.. TB calit dua lapis tau.. kalau selapis kaler dia lembut dan soft je.. TB calit 2 kali sebab TB nak nampakkan lagi gelap.. hehe.. actually satu lapisan pun dah cantikkk sangat ye! cuma TB ni la.. kalau pakai apa-apa mesti nak derhaka.. hahahaha.. pakai sekali tapi nak lebih 2x 3x 4x .. kih3.. 

Haha.. tak kisahlah kan.. ikut suka hati korang.. janji bahagia.. janji cunnn! Ok lah.. Bagi sesiapa yang berminat nak order Ephyra Lips Matte ni.. boleh dapatkan dekat  Zaza Iman  melalui mana-mana link-link yang TB senaraikan dengan ( harga sekali ) dibawah ni.. 


HARGA EPHYRA LIPS MATTE

RM30 
Postage : RM8 (Semenanjung)
RM 12 (Sabah/Sarawak)

So.. kalau berminat nak order.. sila dm aje Zaza di Instagram di bawah ni yea.. mana-mana pun boleh.. Jangan ragu-ragu.. pasti tak menyesal beli punya.. heee..


Instagram : 
https://www.instagram.com/she.zazza/








Related Posts

2 ulasan:

  1. Ada bbrpa warna yang berkenan. Erm.. Agk2 ok ke yea warna tu dgn kita. Tgh mikir nk bli mna..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New