Nuff

12 Februari 2014

MOMENT PALING BEST TAHUN 2014!!

Tanggal 12.2.2014 (jam 12.30 am kalau tak silap) 
Hohoho.. ekceli teman hepi sangat2.. Sister in Law (SIL) teman dah bersalin malam tadi.. Baby Boyyy!!! comey sangat2!! yeayyy.. dapat anak sedoro baruuu.. hu2.. ekceli lea kan, bagi teman ia kelahiran yang mengejutkan! sebab punca SIL teman di tahan wad pada mulanya bukan sebab nak bersalin dah, tetapi sebab paras gula dalam darah naik....pastu kaki pun bengkak......


Memang kami pun tak budget yang SIL akan bersalin secepat ini sebab due date sepatutnya pada 19/3/2014, kandungan pun baru 8 bulan setengah.....sepatutnya lg 2-4minggu lagi baru bersalin.. SIL pun takde plak citer sakit berulang2 kat area perut dia, sebab tanda2 macam tu lea yang menunjukkan baby tunggu masa nak keluar dah.. 

Tapi kuasa Allah, akhirnya SIL bersalin malam tadi.. perghh.. MasyaAllah.. sekarang ni pun teman dan adik beradik yang datang melawat SIL malam tadi masih terkejut.. bukan kami aje tau, malah suami SIL pun terkejut gak.. sampaikan bila nurse panggil nak tunjukkan baby yang baru lahir tu, abg ipar jadi terkesima sekejap.. hu3.. kelakar kami tengok muka dia masa tu.. dia sendiri pun macam tak percaya ..


Baby boy tu comel sangat2.. berkulit putih merah.. rasanya beso nanti putih kot baby tu.. so, cutee.. nak dijadikan citer, pada malam sebelum tu, anak SIL yang no.2 ada call SIL dan dia cerita dia mimpi ibunya (SIL) bersalin esok (malam tadi).. dan kami pun ada gak gurau2 dalam Faceboom enath2 baby nak keluar dah kot.. masa tu SIL jawab, kalau dapat bersalin awal syukur Alhamdulillah.. tak larat dah bawak perut ni.. hu3.. yelah, beso beno perut SIL pun, sampaikan ramai yg kata kembar tapi kat dlm sorang je.. pastu masa mengandung ni SIL kelihatn Chubby, mau tak chubby ibu dia pantang nampak semua nak...

Actually teman suka sangat nengok SIL teman ni masa mengandung, sweet n comeyy.. pastu paling suka tengok dia yang suka berjalan makan angin.. siap gi Krabi Island, gi Pesta Pulau Pinang, naik bot dan macam2 lagi tempat dia gi.. masyaAllah.. memang berjalan sakan dia.. dan satu lagi.. teman suka tengok dia makan.. alahai.. berselera wehh... seronok tengoknya.. susah nak jumpa ibu mengandung yang berselera makan ni kan.. tapi bila tengok SIL yang lain dari lain.. memang fuh.. tak tau nak cakap.. teman rasa dia comel sangat kalau time makan.. hi3.. 


Cuma risau tu la.. risau baby lak beso kan.. sebab ibunya kuat makan.. hihihihi.. tapi itulah, kuasa Allah.. SIL bersalin awal.. masa bersalin tu berat baby 2.98.. tapi doktor jangka, kalau bersalin tepat2 due date tu, alamatnya memang beso giler lea baby tu.. mau 3 kg lebih.. hemm.. syukur.. Allah dah permudahkan tang situ.. jahit pun tak banyak.. bukaan 9cm/10cm dah lahirkan baby, sekali push aje tu.. Alhamdulillah.. Tahniah buat my lovely SIL.. 

Hemm, dalam pada tu, teman suka tengok suasana kat hospital tu, bersih.. teratur, nurse2 pun beri layanan bagus, Lift pun cantikk.. eh! apa kena mengena lak dengan lift yea? hi2.. ekceli masa dalam lift tu teman cakap kat hubby teman, "cantik kan lift ni? sambil senyum.. pastu hubby cakap, "memang cantik, cas kalau dok kat sini lagi cantik" sambil balas senyum teman.. pastu masa nak balik tu kami turun sekali dengan abg hubby (abg lagi sorang), masa dalam lift tu teman ulang lagi sekali.. "cantik kan lift ni?" sambil senyum lagi.. pastu abg hubby n kakak ipar dia dah senyum tengok kami.. terus teman sambung ayat.. "nanti nak bersalin kat sini gak bulehhh"?? kekekekekekeke.. itu lea ayat yang teman nak hembuskan sebeno nya.. hik3..  lupa lak, wad yang SIL dok tu ialah Tingkat 7 .. lavender maternity ward (saja letak sini untuk ingat2)

hee.. ok lah, saja nak letak alamat KPJ Tawakkal Specialist Hospital kat bawah ni, senang nak nengok lik.. bagi sape2 yang nak nengok camne rupanya Hospital ni, bole klik website dia kat bawah ni..


KPJ Tawakkal Specialist Hospital
Address : 
No. 1, Jalan Pahang Barat,
53000 Kuala Lumpur .

Phone03-4026 7777



Related Posts

10 ulasan:

  1. tahniah buat sil TB..bestnye dpt baby baru

    BalasPadam
  2. tahniahhh..dapat anak sedare baru..

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak tengku! Alhamdullilah. dapat anak buah lelaki. bestnyaaa. cuak pula dengar baby keluar awal gila daripada due date.. hehe semoga baby boy tu sihat dan membesar jadi anak yang soleh. in shaa Allah (",)

    BalasPadam
  4. tahniah tb dpt anak buah baru..mesti comey

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum lama tak singgah menyinggah.. ,tau2 dah dapat anak sedara alahmdulillah bagus la.. :D

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah... tahniah kpd SIL & seluruh ahli keluarga TB.. salam rabu.. :)

    BalasPadam
  7. gambar kartun baru beranak tu takley blah,heeee anyway tahniah

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah... Bersalin mmg x blh di jgka... 28w pun mmg kna standby dh..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New