Nuff

01 Julai 2014

Senarai dan Lokasi Bazaar Ramadhan di Kuala Lumpur 2014

Senarai Bazaar Ramadhan Kuala Lumpur, Malaysia 2014 |
Walaupun sekarang dengar citer mahal giler harga makanan yang dijual di sesetengah Bazar Ramadhan, tapi buat yang sibuk pasti takde masa nak masak sendiri kan, maka terpaksalah juga berbelanja di bazaar tersebut untuk berbuka puasa nanti.. 

Apa2 pun kena tau gak tempat/lokasi dimana Bazaar Ramadhan ni kan.. jom kita nengok2.. teman ni dah ngidam Nasi Kerabu dan Kuih Limas dari Bazaar Ramadhan Sentul.. tapi tempat tu dah takde.. semua dah pindah taktau pi mana.. ada yang kata pindah ke Dato Senu? taktau lea..

Bazaar Ramadan Batu KL
  1. Tapak Parking Pasar Selayang
  2. Rumah Pangsa Pkns, Jln Kuching
  3. Sentul Pasar
  4. Kampung Batu Muda, Jalan Ipoh
  5. PPR Batu Muda
  6. Taman Wilayah Selayang Fasa 3
  7. Kawasan tempat letak kereta di hadapan Kompleks, kawasan lapang di tepi Kompleks dan didalam Kompleks, Kompleks Mutiara, Batu 31/2 Jalan Ipoh
  8. Hadapan Flat Taman Aman Putra Jinjang Utara
Bazaar Ramadan Wangsa Maju Kuala Lumpur
  1. Jalan 1a/6, Setapak Indah, Danau Kota
  2. Siar Kaki Depan Ong Tai Kim, Gombak
  3. Jalan Langkawi, Teratai Mewah
  4. Kaki lima Plaza Idaman
  5. Jalan 4/27A Seksyen 2 berhadapan Bangi Kopitiam Wangsa Maju
  6. Jalan 3/27A berhadapan Alpha Seksyen 1, Wangsa Maju
  7. Di atas siar kaki Jalan Gombak / Plaza Idaman
  8. Siar kaki Jalan Danau Saujana Jalan Langkawi, Jalan Genting Klang
  9. Di atas siar kaki Jalan jernai, Medan Idaman
  10. Tapak Pasar Malam Taman Melati
Bazaar Ramadan Bukit Bintang Kuala Lumpur
  1. Siarkaki Leboh Pudu
  2. Jalan Masjid India
  3. Jalan Chow Kit (Sepanjang Siarkaki Chow Kit)
  4. Lorong Berangan
  5. Pasarama Kota (Depan Kelang Bus Stand)
  6. No. 239, Jalan Tuanku Abdul Rahman -Kawasan tempat letak kereta persendirian
  7. Jalan Haji Taib
  8. Siar Kaki Persimpangan Jln Chow Kit Hingga Ke Supermarket Bintang (Jln Hj Taib/ Tuanku Abdul Rahman- Chow Kit)
Bazaar Ramadan Cheras KL
  1. Taman Segar
  2. Jalan Susur Off Jln Pasar/Pudu
  3. KEPONG
  4. Jalan Metro Prima 5 depan Maybank, Kepong
Bazaar Ramadan Seputeh Kuala Lumpur
  1. Di antara Blok D dan Blok E, PPR Kampung Muhibbah
  2. Kiri dan Kanan Jalan Radin Bandar Baru Sri Petaling
  3. Jalan 3/109c off Jalan Klang Lama
Bazaar Ramadan Lembah Pantai KL
  1. Jalan Sri Jati 3
  2. Sebelah Pure Life off Jalan Puchong
  3. Tapak Kosong Setinggan Kg Pasir Kiri Jalan Pantai Dalam
  4. Kawasan Flat Kg Kerinchi 17 Tingkat
Bazaar Ramadan Segambut KL
  1. Jalan 1/38j (Susur Wisma Suhati)
  2. Jalan Cochrane
Bazaar Ramadan Titiwangsa KL
  1. Pasar Datuk Keramat
  2. Jalan Hj Hussein, Lorong Haji Hussein 3, Jalan Raja Bot Dan Lorong Raja Bot (Chow Kit)
  3. Persimpangan Jalan Tar/ Jln Raja Alang
  4. Siarkaki Sepanjang Jln Tar Hingga Ke Persimpangan Masuk Ke Jln Raja Alang
Bazaar Ramadan Setiawangsa KL
  1. Jalan Rejang 11, Setapak Jaya
  2. Jalan Wangsa Melawati 3
  3. Jalan Wangsa Delima
  4. Rampai Business Park, Jalan Rampai Niaga 6
  5. Di kawasan tanah kosong di hadapan Surau Al-Ikhlasiah, Kampung Semarak off Jalan Semarak
Bazaar Ramadan Bandar Tun Razak KL
  1. Jalan 21/146, Bandar Tasik Selatan
  2. Tempat Letak Kereta Taman Tasik Permaisuri
  3. Pusat Penjaja Bazar Ramadhan Pekan Sungai Besi
  4. Kawasan Tempat letak Kereta Velodrom Cheras
  5. Bazaria Larut Malam, Velodrom Cheras
  6. Taman Len Sen
  7. Jalan Benteng (Sebelah Restoran Burger King & Bangunan Hong Kong & Shanghai Bank)
  8. Parking Bersebelahan LRT Cheras
  9. Jalan Budiman 25, Taman Mulia
  10. Jalan 14/155C Apartment Sri Rakyat Bukit Jalil
  11. Parking Motosikal Blok D, Seri Penara Fasa II
  12. Dataran Padang Permainan Bandar Tun Razak
P/S : Dulu masa kat ipoh, rajin le gi Bazaar Ramadhan ni, mak n abah kirim mintak belikan macam2.. ayam percik, air soya sudah semestinya, kuih limas (slurrrpp), mertabak (aiyoo.. hubby dah asik tanya ni) dan macam2 lagi.. cuma sekarang ni, lepas dah kawen, semua kena masak sendiri sebab hubby pandai masak.. hu3.. masa bulan puasa ni lah sebok cari resepi baru nak cuba.. ha2.. Nasib la dapat bini yang tak pandai masak ni.. tapi mujur apa kita leh masak hubby tak suka masak.. heeeee... nak tau apa dia? ada laaa... =P
sumber : Berita Semasa

Related Posts

4 ulasan:

  1. Peniaga pasar malam sentul/pasar ramadhan tu derang pindah ke area flat 4 tingkat. Dkt je dari situ (lupa plak nama perumahan tu). Yg ada dewan n court yg selalu orang buat majlis kawen tu.
    Dato senu mmg ada peniaga sedia ada.
    Dan kat UTC Sentul pun dah ada bazar ramadhan. Kemungkinan jugak peniaga tu ke situ.

    Hihi.
    Sekian, komen dari orang sentul (Pnstoberi)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho yeke.. tq bagi info ni.. ada beberapa makanan yang teman suka beli kat sentul tu.. bila dah pindah rasa rindu lak nak makan semua tu.. ha2

      Padam
  2. korg taknak try g bazaar kat puchong ke? menarik jgk tempat tu..

    BalasPadam
  3. sambil2 jumpa artis pon boleh.. ramai artis tak situ aku jmpe.. hahaaa

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2