Nuff

03 Mac 2015

BUTANG KENA FLUTD - PART 2 - ADIK CURI MAKANAN BUTANG

DOAKAN BUTANG CEPAT SEMBUH |
Seperti yang semua tahu, baru-baru ni Butang menghadapi masalah Kencing tak lawas (FLUTD) yang juga ada sangkut paut dengan Batu Karang dalam pundi kencing.. bagi yang mengikuti kisah Butang ni.. teman nak gitau.. semasa melawat semalam (di wad Klinik Veterinar Muezza), Butang nampak sihat.. nampak semakin bolat plak (hepi ramai kawan kat situ kot) nampak semakin selesa je dia tu.. aishh.. aktif dan manja.. adoii.. rindu giler kat dia.. So, doktor kata maybe hari ni dah boleh bawak balik dah.. Alhamdulillah.. InsyaAllah.. jam 6 nanti kami amik Butang.. =)
Masa ni Butang baring sambil tangan dia gaya macam mengurut2.. (manja)
Ni gambar Butang semalam.. 2/3/2015 (Isnin, jam 6 petang)..  Butang nampak ceria.. sihat.. paling nak tergelak bila kami datang tu.. Butang sebenarnya sedang tido terlentang dalam besen/kotak (tempat dia kencing sepatutnya).. tapi dia boleh plak tido dalam tu.. pastu kami pun sebut nama dia.. dengan kelam kabut dia bangun .. sabo jelah.. hahahaha.. kesiann.. mesti dia ingat kami dah nak amik dia semalam.. ala syian dia kann..  manja giler-giler.. 
Masa ni Encik suami tengah usap-usap muka Butang.. memang manja sangat Butang.. dia rindukan kami la tu.. yelah.. mana boleh dipisahkan kami dengan butang ni.. Kucen kesayangan kami .. termasuk Adik n Oyen la kan.. 

Opsss.. yang sebenarnya.. entri ini khas untuk Adik a.k.a Shiro yang buat perangai comel masa Butang mula-mula sakit hari tu.. bukan buat perangai apa.. tapi perangai lucu dia tu yang suka buat kami ketawa.. Ingat nak update kat blog tapi mood takde sebab masa tu Butang masih dalam kondisi yang merisaukan.. 

haa.. tapi sekarang.. memandangkan Butang pun dah semakin pulih dan aktif.. teman baru ada rasa bersemangat sikit nak update blog ni haa.. lagipun ada kawan tertanya-tanya perkembangan Butang.. teman nak citer boleh.. tapi kalau dah sepuloh orang tanya.. then teman nak ulang ceritanya.. memang agak penat sikit.. 

So, teman update je semua kisah Butang ni dekat blog.. senang suruh diorang baca aje.. kalau bercerita lisan takut ada yang tertinggal kan.. so, ini medium paling terbaik untuk mendapat the whole story.. heee.. (tengok.. muka teman sudah ada senyummm.. ) 
Aksi Adik yang pada mulanya takut-takut nak cedok makanan si Butang 
Tengok tu.. dah dapat kaut dah.. dapat makan walaupun seketul seketul..

tengok tu kome.. panjang beno tangan dia kaa.... Makin lama makin reda (kurang) makanan Butang, dan masa tu baru kami tahu.. bukan Butang yang makan.. rupanya Adik yang makan.. adeh.. sabo jelah.. Apa-apa pun.. tak kisah pun perangai dia.. memang menghiburkan dikala kami kerisauan.. 


ENTRI BERKAITAN :
Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

4 ulasan:

  1. heheh comel je tgk curi makanan

    BalasPadam
  2. kesian Butang TT^TT tapi takpelah dah okey :D alhamdulillah hehe..

    owh.. rupanya makanan tuh ilang sendiri fufufufu XD

    BalasPadam
  3. alahai sian nyer butang... mesti sakit nyer tuh...
    moga butang cpt sihat yek nk dpt jumpa ngn dua lg bdk nakal tuh

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2