Nuff

13 Mac 2015

LEBIH BAIK MASAK AWAL DARI BELI KAT LUAR!

Haaa.. ni kisah semalam.. semalam teman dah siap masak awal-awal.. then saja post kat wall FB bisnes teman, konon nak tunjuk kat hubby masak apa semalam.. sebab hubby tanya masak apa.. tengok-tengok dapat plak komen yang macam atas ni.. 

hemm.. buat teman terfikir.. salah ke teman masak awal-awal? bukan apa.. teman takut bila balik umah ada keje lain nak buat ke.. atau balik umah lewat ke.. takut masak lambat kang.. lambat plak makannya kan.. kesian hubby perut keruik kruik.. 

hemm.. tapi bila ada orang komen macam kat atas ni.. rasa macam pelik lak.. rasa macam teman buat salah je masak awal2.. tu yang tanya kat rakan FB.. kalau salah.. teman tak masak awal dah.. kena masak lepas balik koje le nampaknya kan.. 

Tapi tengok-tengok respon kawan-kawan kata benda biasa tu.. tak salah pun.. hemm.. mungkin orang yang komen teman tu isterinya leh masak on the spot dan leh masak panas-panas la kot.. takpelah.. rezeki dia lah dapat isteri yang cekap.. teman je tak cekap mana.. huhu.. sabo jelah.. 





Note : hubby teman pun ada taste dia sendiri.. kalau makan tak suka siang punya makanan yang dah berusik pastu panaskan waktu malam, dia takmau la.. Tapi kalau dah masak siap-siap dan lauk-lauk tu khas untuk makan malam punya dia tak kisah, dia makan je tapi masa nak makan malam tu kenalah panaskan dulu lauk2 tu.. then Nasi pun kena masa time tu sebab dia nak fresh punya nasik.. nasi sejuk tak sedap la kan.. huhuhu.. Malam semalam hubby makan elok je.. siap tambah 3X kali.. dia siap cakap lagi.. kenyang.. makan kat umah.. kalau beli pun belum tentu puas.. hemm.. kan..?




Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

9 ulasan:

  1. Balasan
    1. yup.. betul.. maybe dia memang suka makan yang dimasak panas2 lagi.. samalah hubby teman..tapi mcm teman kata.. hubby teman tak kisah kalau makanan tu bukan saki baki masak siang punya.. kalau balance siang punya lauk.. memang hubby tak nak la kot..

      Padam
  2. Assalamualaikum akak.. yang penting, air tangan seorang isteri memang disukai suami. hehehhee jangan peduli cakap orang. janji happy ~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam Sheila.. huhu.. tu la.. memang buat taktau je apa org tu cakap.. yang penting hubby kita tak cakap apa.. dan yang penting lauk tu elok lagi, dipanaskan masa nak makan.. dan.. sedap.. tu cukuplah kan Sheila

      Padam
  3. Hmm kalau ada masa, memang la leh masak pepagi. WIfe saya suka wat camtu, awal pagi bangun masak untuk lunch, tapi tak masak semua, masak yang main dish je, yang sipi2 tu saya sediakan. :)

    Saya kan suami mithali .. hahahaa... :P

    Malaysia Best Blog 2015

    BalasPadam
    Balasan
    1. jadi.. perkara biasa la kan masak awal pagi.. ? huhuhu..

      bertuah wife sifu HH sebab sifu pun pandai masak kan.. hubby teman pun.. dia suka masak..

      Padam
  4. ikut selera & ikut masa jugak.. benda ni tak boleh kata salah atau tak salah.. bergantung pada orang. asben saya memang jenis makan masakan panas tapi dia ok je kalau makan makanan yang di panaskan... saya surirumah kadang2 tgh malam pun boleh masak kalau asben nak makan tp bg isteri yang bekerja ni.. lain pulak rutinya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.. betul tu Suria .. hubby teman pun suka makan yang panas-panas gak.. tapi tu la.. kalau masak lepas balik keje.. time makan tu jadi lewat.. kesian perut dia tahan lapar.. huhuhu.. tu pun kalau nak jimat masa teman beli je lauk, masak nasik panas2 then goreng telur then buat sambal tempoyak sikit.. makan.. tapi lama2 jemu gak beli kan.. puas makan masak sendiri kata hubby..

      Padam
  5. Takde masalah, asalkan tak basi and asalkan hasben anda tak kesah..kalau hasben anda tak kesah, orang lain nak kesah sangat lantakkan jele dorang..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New