Nuff

26 Mei 2014

JADI MANGSA TAG ENCIK KET,ANNE NURAIN DAN MAWAR RINDU


Teman di tag oleh Encik Ket

Soalan Peperiksaan Liebster Award (SPLA) :
1. Bio awak secara ringkas.
Teman ni asal dari Ipoh, Perak.. blogger yang suka kucen..  itu je bole? ha2
2. Gambarkan pada saya kehidupan awak sekarang?
Kehidupan teman sederhana aje.. tapi sangat membahagiakan.. =)
3. Dalam hidup ni, apa perkara yang paling membawa erti?
dapat bersama orang yang tersayang susah atau senang..
4. Apa itu cinta menurut anda?
Cinta itu subjektif.. suasah gak nak terangkan ni.. heee..
5. Senaraikan benda atau hal yang awak benci.
Tak suka Jammed, tak suka cari parking keta lama2, tak suka orang yang tak JUJUR
6. Senaraikan benda atau hal yang awak suka.
Suka kucen, suka tengok citer kartun 3D, suka melukis! yeahh!
7. Apa impian atau cecita awak yang sudah tercapai?
Mempunyai Kedai sendiri bersama orang tersayang..
8. Bila bercakap soal persahabatan, apa pandangan awak?
teman sukakan sahabat yang JUJUR, sekiranya didapati sahabat itu tikam teman dari belakang, memang agak susah nak memaafkannya sampai bila2.. 
9. Bila bercakap soal kehidupan, apa pandangan awak?
Bukan Mudah nak hidup senang tanpa usaha
10.  Komen ikhlas awak tentang blog Encik Ket?heeee.. blog yang kemas, tak serabut mata nengok.. & paling suka header kome.. smart!


Teman di tag oleh : Anne Nurain
1. Tarikh lahir & umur? Hihi..
28 Febuari tit tottt... Umur tit totttt... (tit tott tu maksudnya keyboard rosak takleh nak taip.. kah3)
2. Asal? Nyatakan alamat tepat.. Nak gi beraya nanti.. Haha.. Skema jawapan : Lahad Datu, Sabah.
Asal Ipoh Perak.. Ipoh mali talak sombong maa.. ha3
3. Suka coklat tak??
sukaaaaaaaaaaaaaa.. ha3.. tapi Cadburry takleh makan dah.. aiyooo..
4. Haiwan yang korang nak sangat bela.
hu3.. tak minat haiwan lain selain kucen.. 
5. Tempat yang korang nak sangat pegi & kenapa?? Bagi gambar pliss..
Krabi Island!! sebab? sebab view nya so cantikksss!!!!
6. Lagu yang korang layan sekarang? Senaraikan 3 lagu je..Biar (hani dan zue), Hujung Dunia (Hanie Soraya) , Di Pintu Syurga (Dayang nurfaezah)
7. Menabung syiling tak? Bagi bukti bergambar pliss.. Nak compare ngan tabung aku.. Muahahaha..
hah! nah! buktinye teman Menabung.. ha2.. Angry Bird tuuu.. 
8. Kelemahan diri korang?
Kelemahan.. hemmm.. tak boleh tengok kucen jalanan, mesti nak bagi depa makan walaupun depa tak mintak.. (kalau makanannya ada lah..)
9. Aktiviti mencabar yang korang teringin nak buat?
Go-Kart.. tapi macam takde peluang je nak main.. huh!
10. Boleh terima tak penggunaan 'aku' oleh tuan blog ni?? Hehehe..
boleh jea.. takde masalah.. 
11. What is your first impression about me?? Cehh soklan last baru speaking.. Haha..
sweet & peramah kot.. heee... 

Teman di tag oleh : Mawar Rindu
1)  Famili awk panggil awk dengan gerangan?
Anak Benggali / Hidung Beso / L*** .. (ha2.. rasia!)
2) Suka buah2 tempatan tak? Contohnya?
Duriaaaaannn!!! Mangga!! Tembikaii!! semua teman sukaaaa!!! heee...
3) Haiwan apa awk paling takut? Ahah
Lipasssss!!! Baca nih-->i kill you!
4) Genre movie yang jadi pilihan?
fiksyen, 3d cartoon, seram (kalau berteman boleh le), investigation (ho2.. CSI!!!)
5) Feveret blogger awk siapa?
hemm.. Fatin Liyana Asri kot.. 
6) Awk sukakan seseorang tapi orang tu tak tahu, so, apa awk akan buat?
ha3.. dah takde peluang nak suka orang lain dah.. kikikiki
7) Ada kawan baik tak? Cer bagitaw ap yg buat dy istimewa pd awk ^_^
yup.. dulu ada kawan baik.. sekarang ni semua dah menjauhkan diri lepas teman kawen.. =(
8) Pendapat tentang kahwin muda ? 
Ok pe kawen muda.. anak dah beso.. mak ayah muda n sihat lagi..
9) Target umur nak kahwin? Haha
ha3.. takde target dah.. dah tercapai pun... hi3.. 
10)Nama yang awak suka? Kalau boleh one day nak bg nama anak! Haha
hemmm.. kena tengok buku nama2 anak yang sesuai dalam Islam kot.. heee
11)1st impression tentang saya, or maybe my blog? 
hee.. rasanya tuanpunya blog suka colourful betul tak? sebab blog warna warni.. hee.. 

Perghh.. selesai sudah menjawab soklan dari wartawan2 dari majalah Apokono... hahahaha.. gurau je.. jangan mare eh.. teman cuba gak menjawab ni walaupun teman bz, ni pun sebab masih ada dirumah lagi.. so, bole la nak buat entri ni.. kalau kat kedai kang.. memang TAK lea kot sebab internet slow melow weh.. ha3.. tq lah yea.. sebab sudi tag teman.. ha3.. bundle terus teman menjawap kan!!

yang ni plak soklan dari teman untuk mangsa2 teman lak.. huhihihihuhuhuhikhik.. ikkkk Oooo.... (mcm gelak keldai je rupanya yea.... adeh)

Soklan nya ialah :
1.) Suka kucen tak? beri sebab kenapa suka/ tak suka kucen
2.) Hobi anda?
3.) Pendapat anda tentang blog Tengkubutang?
4.) Nama panggilan Anda dalam dunia Blogger?
5.) Rajin join Event Blogger tak? ke mana pernah gi?
6.) Sebut Blogger mana yang anda pernah jumpa face to face setakat ni?
7.) Blogger yang paling anda minat?
8.) Apa tujuan berblog?
9.) bagi 3 menda yang paling anda tak suka buat?
10.) dah berapa lama jadi blogger? (usia blog)\
11.) Tengkubutang sombong tak? hahahahaha.. taktau nak tanya apa dah.. blurrr.. im rushing nih.. kekeke
Mangsa Tag :
http://www.zazazehra.com/
http://www.ladyainaa.com/
http://miszrockers.blogspot.com/
http://www.syuhadabaharudin.com/
http://www.mujadafewa.my/
http://zack-hoya.blogspot.com/
http://komikfeeqry.blogspot.com/
http://www.fatindiana.com/

ha2.. yang kat atas ni teman pilih secara rawak aje tauu.. heeee.. jawap jangan tak jawab! pastu tinggalkan link kat sini yea.. nanti teman nak baca lak.. keh3.. kecian kome yea.. hahahahaha!


Related Posts

9 ulasan:

  1. Huaaaaaaaaaaaa cek kena lagiiii.. hahahahahahaha.. bereh2... nanti ena buat entry pasal ni ye. Eheks

    BalasPadam
  2. Terkono juga ye. Nanti ZH buat entry ni ok. =)

    ZH Blogger

    BalasPadam
  3. wahh..1st kena tag ni..ok nanti kita jwb ekk..

    apepun cantik template ni.. kemas!

    BalasPadam
  4. wahhh thanks sudi jawab soalan mengarut dari anne.. hihi..
    comel tabung angry bird tu.. anne punya tabung teddy je.. hehe..

    BalasPadam
  5. thanks sudi jawab. :)

    kucing mampu hilangkan stress kan?? (^_^)

    BalasPadam
  6. sempoilaaaaahhh! haha thanks sudi menjawobnyee..hehe

    BalasPadam
  7. ok, jawab dah..hehe

    http://syuhadabaharudin.com/2014/05/28/liebster-award-soalan-dari-blogger-tengkubutang/

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New