Nuff

20 April 2015

MAYBANK2U KENA BLOCKED | APA KENA BUAT?

Adoii.. Maybank2U teman kena block sudehhh... |
Malam tadi teman nak transfer duit ke akaun seorang peniaga Online tu.. tetiba lak nak transfer tak lepas.. dan dia keluar Challenge Question tu pulak dah.. macam security untuk login akaun kita la konon.. adeh.. 

Tapi yang menjadi masalah apabila teman dah jawab soalan tu, tak lepas jugakk.. Tak ingat dah apa jawapannya.. lama bebeno dah buat akaun Maybank2U ni haaa.. Try punya try akhirnya 3X try terus kena block.. aiyooo.. tension giler malam tadi.. terus hilang mood dah.. 

Hubby kata kena call no. yang Maybank bagi tu untuk release kan balik block tu.. adoii.. jadi koje lak nak call diorang..

maka.. dengan malas teman pun call lah nombor yang diberi tu.. 
1 300 886 688
Dan dengar arahan operator.. tekan 2 untuk Bahasa Melayu, dan lepas tu terus tekan 0 untuk bercakap dengan pegawai khidmat pelanggan Maybank.. senang.. 

Nanti dia akan minta pengesahan No.IC korang, No. Henfon korang, alamat semasa buat akaun Maybank tu, dan paling pentingg...

No. kad Maybank korang.. haa.. yang ni pastikan korang dah standby siap-siap yea.. kalau time call tu takde menda ni.. alamatnya korang kena buat panggilan lain le gamaknya.. kena caj lain pulok.. kan dah rugi.. seeloknya biar semua dah standby baru call.. okeh!

No. Kad Maybank tu ada tertera di permukaan kad debit korang.. ada nombor panjang2 tu dia lah tu.. ada 14 digit kalau tak silap teman.. haa.. bagi yang tu kalau operator tu minta sebutkan.. 

Selepas dah operator tu dah satisfied dan confirm kita ni owner akaun tu barulah diorang akan release kan block tu.. pastu bolehlah guna Maybank2U macam biasa dah.. yeehaaa..!!

dibawah ni arahan yang teman dapat dari Operator tadi.. disebabkan teman lupa soalan security tu.. maka operator galakkan teman tukar soalan dan jawapan untuk security question tu.. kerana akan datang soalan yang sama pasti keluar jugak nanti.. dan kalau tak dapat jawap.. berkemungkinan teman akan di block lagi.. aishhh.. terus teman tukar terus.. senang..bagi yang tak tahu tu.. meh tengok gambo bawah ni yea..
Mula-mula.. gi kat HOME, pastu Cari Utilities, Klik Personal Details
Klik Change Maybank2U Challenge Question
Pilih soalan dan Jawapan security yang korang nak

(pilih yang korang betul-betul akan ingat selama-lamanya ye!)

Lepas dah pilih soalan dan jawapan,
Klik Request TAC Number tu...

Sistem akan menghantar mesej 6 digit code ke no. henfon korang yang berdaftar dengan Maybank2U ini...

pastu bila dah dapat mesej,, korang masukkan TAC number tu dalam kotak kosong macam kat atas ni yea.. 


Klik Submit


DONE! itu je.. heee.. K byee.. 



JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Related Posts

23 ulasan:

  1. alamak...bab alamat ni yg lupe ni sb xpasti dulu guna alamat mana...ehehehe ;p

    BalasPadam
  2. naya kalau kena block macam nih kan.. sama laa tak berapa nak ingat dah soalan yang letak kat situ..

    BalasPadam
  3. M2U sy pun pernah kna block..Haha..cz kt CQ tu x blh jwb..kahkah..Try cll 1800 -Tu berjaya bt tp kna siap kn kdt byk2..Kuat wooo..mkn kdt..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg diorang akan tlg bukakan balikla id yg kene blok tu?

      Padam
  4. So nanti cakap dengan orang maybank tu yang akaun kita kena block and kita nak aktif kan balik?

    BalasPadam
  5. So nanti cakap dengan orang maybank tu yang akaun kita kena block and kita nak aktif kan balik?

    BalasPadam
  6. Trima kasih for info. Saya br kena blok sbb yg sama mcm sis.skrg dah settle.. Hehe

    BalasPadam
  7. Hmm..tgh stress ni..bru kna..tk tau mcmna nk buat.. akaun Syarikat ni agak berbeza dgn akaun personal, sbbnya, akaun Syarikat tkda Bankcard..hmm..

    BalasPadam
  8. Hmm..tgh stress ni..bru kna..tk tau mcmna nk buat.. akaun Syarikat ni agak berbeza dgn akaun personal, sbbnya, akaun Syarikat tkda Bankcard..hmm..

    BalasPadam
  9. Ekaun maybank2u knpa blak2 sekat

    BalasPadam
  10. Assalam..halo blh tnjuk ajar mcm mana nak buka maybank2u kena sekat

    BalasPadam
  11. salam semua,mcm mana nak col operater servis klu ada kt luar negara? skrg ni mybnk to u sy kena blok ni..boleh sape2 tlg bg pencerahan x..tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. sape2 boleh tlg bgthu x mcm mana nak bt klu akaun kena blok ni,dah la skrg ni ada kt luar negara..please sgt

      Padam
    2. selain col customer servis mcm mana lg boleh bt klu nk bukak blk akaun kena blok ni???

      Padam
  12. M2u sy dh kna block,skali cll on9 skali buka,so dh lbh 5x dh mcm ni,sape blh tunjuk cara nk buka balik,plzz

    BalasPadam
  13. Hai nak tanya berapa lama nak tunggu untuk login semula maybank2u selepas dah call maybank semua?

    BalasPadam
  14. Aku dua kli kena block silaka

    BalasPadam
  15. MynanoMy saya kena block MCM mana nak buka kuncinya semula adehh

    BalasPadam
  16. Sy dah ikut sume tu..tapi tak masuk pun no tac kat phone..mcmne nak buat yer

    BalasPadam
  17. Kita tengah hadapinya sekarangggg...
    Stress gilaaaa...

    BalasPadam

贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙ 贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥

nuffy2

GA New