Nuff

23 Mac 2015

Lasagna Roti / Bread Lasagna Sedap!!

Wahh.. hari tu tengok resepi LASAGNA SEDAP pastu dah terhasil pun Lasagna nya.. Masak Lasagna Guna Pemanggang Ajaib je pun.. (hubby yang masak.. ekekekek)..
Hah.. kali ni ada resepi nak dicuba nih..awat le baru ternampak.. macam sedap je.. huhuhu.. dah tak jadi nak diet Atkins dah.. sebab teman rasa tak boleh nak diet dengan keadaan kesihatan yang tak berapa nak OK.. so, biarlah.. makan macam biasa cuma control supaya tak overdos dah la kan.. huhuhu.. kan best kalau hubby pun turut sama diet Atkins.. ni teman sorang.. rasa macam tak semangat.. haha.. Alasan! 

Haaa.. terlanjur dan terbuka selera nak makan macam biasa balik, meh teman share resepi macam sejap jeee.. macam nyum2 jeee.. mudha dan ringkas.. dan yang pasti sedapp.. nak try.. nak try.. nak 

try.. 
Lasagna Roti / Bread Lasagna Sedap!!
Bahan2:

•1/2 bawang besar


•1/2 Tube daging cincang


• 1 genggam mixed vegie


• sos cili n tomato


• salt n pepper


• roti


• telur

• susu

• mozarella cheese

Cara2:
1. Masak inti dulu. Tumis bawang, masukkan daging biar smpai empuk.

2. Masukkan sos cili n tomato,salt n pepper and mixed vegie. masak smpai kering sikit. Rasa masin manis inti tu.

3. Siapkan bahan roti. Pukul telur n susu.

4. celupkan roti dlm telur n susu tu. Then letak inti yg dh masak then tabur mozarella cheese buat 2 layer.

5. Bakar suhu 180c cmpai garing sket. (teman guna pemanggang ajaib je nanti kot..)

Siap!
credit : Rahsia Hawa



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

7 ulasan:

  1. sedapnya lasagna :-)

    BalasPadam
  2. sedapnyaaa. hari tu beli yang instant lasagna tu sampai sekarang tak buat lagi. Hihihi

    BalasPadam
  3. mmg sodap... apa2 boh cheese mmg meleleh

    BalasPadam
  4. Mudahnya penyediaan..Thanks..

    BalasPadam
  5. hubby???? Ya Allah...selama ni saya ingt lelaki tengku butang ni..hihi dah lame x jengah blog ni

    BalasPadam
  6. Esok nak cuba. Sedap niii.. nomnomnom

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New