Nuff

02 Oktober 2013

CARA NAK ELAK EMAIL PENUH DENGAN NOTIFICATION DARI BLOG

CARA NAK ELAK EMAIL PENUH DENGAN NOTIFICATION DARI BLOG

thanx buat blogger Azman Ismail iaitu tuan punya blog http://www.azmanisma.com/ kerana sudi luang masa settle kan masalah teman.. Apa masalahnya? he2.. masalah email teman yang sarat merendat dengan notification macam2 yang datang dari comment2 blog n G+ .. bila inbox dah cecah 50k agak runsing lak nengok banyak2 notification tu.. sampaikan nak cari email2 penting pun payah.. makanya terpaksa cari jalaun ntuk stop kan notification tu semua.. tapi x reti lea pulok.. last2 post kat FB mintak rakan2 FB yang tahu tolong ajor kan.. heee.. maka berduyun2 lah insan baik hati komen n try bagi solution..KLIK SINI thanx yea kepada blogger2 tersebut yang baik hati bagi cara2 n solution untuk di cuba.. teman hargai sangat masa2 yang korang luangkan untuk bantu teman.. =) .. haaa.. lastly dapat gak solution dari blogger Azman Ismail ... bagi kawan2 yang hadapi masalah yang sama, jom tengok..
Mula-mula gi kat Design, klik settings, then klik Mobile and Email
pastu nampak tak anak panah kaler merah kat atas ni? kalau ada tertulis situ email address korang, korang delete email korang tu.. bio kosong.. 
Ha.. macam kat gambar atas ni.. dah kosong kan? selesai satu masalah.. 

Opsss... tapi jangan lupa tekan SAVE SETTING lak yea..  pastu try buka email, tengok ada tak notification baru? heeee.. xde kan? haa.. sekarang bole lea nak kasi cuci email yang penuh tu.. heee..

Related Posts

16 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New