Nuff

03 Oktober 2013

KUNYIT RAWAT PSORIASIS

KUNYIT RAWAT PSORIASIS

Related Entri : APA ITU PSIORISIS?

Lagi citer pasal penyakit kulit Psiorisis  teman nak share dengan blogger yang ada anaknya hadapi Psiorisis  tapi teman tak ingat sape Blogger tu.. kalau lea teman ada terjumpa balik, nak jea teman backlink kan ke dia.. supaya leh sama2 kongsi info ni.. apa2 pun harap blogger tersebut jumpalah entri teman ni, sebab teman tahu blogger tersebut pasti akan terus mencari penawar untuk penyakit anaknya.. moga Allah bantu beliau..


Teman tahu ramai juga yang sedang mencari penawarnya. Hanya mereka yang mengalaminya penyakit ini sahaja yang tahu betapa sukarnya menghadapi hari-hari dalam hidup mereka. 

Kalau korang ada petua atau kaedah alternatif lain, boleh kongsikan kat sini, komen je bawah ni.. Teman lak pagi tadi terjumpa lak artikel ni, sebelum lupa teman pun gigih buat entri dan publish untuk tatapan mereka yang berkaitan.. korang yang tak berkaitan dengan sakit ni pun leh baca.. ilmu kan.. ne tau korang pun ada berhadapan dengan mereka yang menghidap Psiorisis ni.. Jangan takut dekati mereka sebab ia xkan berjangkit kat korang hokeh.. 

Artikel yang teman baca tu ialah merawat Psiorisis menggunakan KUNYIT. Selain itu apa saja masalah berkaitan kulit seperti gatal, panau, kurap, jerawat dan sebagainya, ia juga boleh diatasi dengan menggunakan kunyit. 

Caranya:
1. Dapatkan sepotong kunyit hidup. Tumbuk lumat dan tampalkan di tempat yang bermasalah. 
Pilihlah waktu yang sesuai seperti waktu malam atau hujung minggu. 

2. Lebihkan kunyit dalam masakan dan makanlah sekerap mungkin.

Ketahuilah bahawa di luar sana ramai yang amat memerlukan bantuan kita. 
Bantuan tidak semestinya dengan wang ringgit. Cukuplah sekadar SHARE maklumat ini. 



Related Posts

16 ulasan:

  1. assalamualaikum kak. thanks sharing. semoga berguna kepada pesakit yang mengalami penyakit ini. semoga dipermudahkan segalanya. sheila nak share dekat fanpage sheila yaaaa ♥

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam sheila.. thanx sebab nak share kan dekat fanpage..

      itulah.. mudah-mudahan kunyit hidup ni menjadi penawar sakit tersebut..

      Padam
  2. mudah dan murah ja penawarnya ,kan...

    BalasPadam
  3. Thanks TB sharing benda ni...

    BalasPadam
  4. banyak rupanya khasiat kunyit nih kan.
    dia kan panas..kan??
    anak akak kalau selsema sapu kunyit malam2 kat hidung dia..

    anak blogger mana tu??
    kesian nya..
    kalau baby2 lagi la kesian..

    BalasPadam
    Balasan
    1. teman x ingat blogger yang mana, tapi harap2 anaknya dah semakin sembuh.. namun sakit ni belum ada penawar untuk ubati terus..cuma dapat kurangkan gejala merah2 jea.... nantidia mai balik..

      Padam
  5. pernah nampak orang yang ada penyakit ni...oh boleh pakai kunyit jer rupanya... thanks for sharing dear...

    BalasPadam
  6. Baru tahu..thanks for the info :)

    BalasPadam
  7. Semasa sy kena chicken pox dulu sy pun pakai daun Kunyit jugak tapi tambah daun semambu & blend hingga hancur. Memang terbukti berkesan. Semua parut senang hilang.

    BalasPadam
  8. kunyit jer ... mudahlah nanti bila nak merawat ...

    BalasPadam
  9. thanks for sharing :)

    kalau kunyit disapu pada jerawat tu mmg berkesan sebab saya pernah cuba :) tpi yang lenlain tu tak pasti pula .

    BalasPadam
  10. Anda yang ada masalah penyakit ini. Boleh hubungi saya untuk rawatan.InsyaAllah saya boleh membantu.
    www.momstoreretail.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan

    1. Klik link ini untuk testimoni penyakit psoriasis

      http://momstoreretail.blogspot.com/2016/05/pengedar-shaklee-johor-bahru-testimoni.html

      Padam

    2. Klik link ini untuk testimoni penyakit psoriasis

      http://momstoreretail.blogspot.com/2016/05/pengedar-shaklee-johor-bahru-testimoni.html

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2