Nuff

18 Januari 2015

JOM AKTIFKAN MYKAD

JOM AKTIFKAN MYKAD | 
Jadikan MyKad Anda Sebagai Kad Diskaun dan Kad Ganjaran Secara Percuma |
Klik SINI untuk Aktifkan MyKad

Aishh,, selama ni pakai MyKad tapi tak pernah tahu pun ada kegunaan lain selain digunakan sebagai ID/ Pengenalan Diri.. Rupa-rupanya Mykad yang kita punyai sekarang, terdapat banyak sangat kegunaannya yea? huhuhu.. Teman pun tak pula tahu pasal ni... 

Rupa-rupanya Mykad kita boleh digunakan semasa berurusan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Imigresen, Touch N' Go, dan banyak lagi.. Terdapat 50 aplikasi Mykad kesemuanya.. Wah.. macam mana teman boleh tak perasan pasal benda ni? ketinggalan keretapi rupanya teman ni.. kih kih kih.. Ada satu lagi aplikasi MyKad terbaru.. haaa.. iaitu..

Program Mykad Smart Shopper 
Mykad Smart Shopper Programme merupakan aplikasi MyKad yang ke 50, Kelebihan Program MyKad Smart Shopper ialah apabila kita berbelanja pada harga Diskaun di premis-premis perniagaan di seluruh Malaysia, dalam masa yang sama kita juga boleh kumpul mata ganjaran yang boleh ditebus sebagai Hadiah.. wah wah wah.. lumayan gituu..

Kelebihan Mykad Smart Shopper
Haa.. seperti yang teman katakan tadi.. memang banyak kelebihan 
MyKad Smart Shopper  ni, mana tidaknya.. di samping kita berbelanja, kita boleh mengumpul mata ganjaran sama seperti bonus kad yang ada di Malaysia ini. moh baca kelebihan-kelebihan lain :
  1. Pengaktifan MyKad untuk menjadikan Kad Diskaun adalah PERCUMA
  2. Tiada sebarang Annual Fee dikenakan (Bermakna PERCUMA seumur hidup)
  3. Tidak perlu membawa kad tambahan yang pastinya akan menyesakkan dompet anda. Semua orang membawa mykad ke mana-mana untuk kebanyakkan urusan.
  4. Dapat mata ganjaran dan tidak ada tempoh luput.
  5. Walaupun anda tidak dikenakan sebarang yuran untuk menyertai program ini dan tiada yuran tahunan dikenakan, tetapi anda berpeluang untuk menebus hadiah daripada pihak syarikat berdasarkan mata ganjaran yang telah anda kumpul ketika berbelanja. Menarik bukan? 
  6. Aplikasi Mykad Smart shopper melalui IPAD, Iphone dan Smartphone disokong dengan sistem GPS, dapat memberi panduan, maklumat dan lokasi setiap kedai yang terlibat di dalam program ini. 
Macam mana nak tahu senarai kedai yang telah menyertai Program MyKad Smart Shopper? 

Jika korang pengguna smartphone Android atau iPhone, Sila Install Aplikasi MyKad Smart Shopper dalam Smartphone korang.. Dan lihat ratusan premis perniagaan yang telah menyertai program ini terdapat di seluruh Malaysia..


Jangan lupa Muat Turun Aplikasi MyKad Smart Shopper sekarang juga!

|
|
|
V

Contest SEO: Jom Aktifkan Mykad
KLIK BANNER KALAU NAK JOIN!

Syarat-syarat untuk menyertai Contest ini ialah:
  • Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia. Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Tetapi entri anda perlu fokus pada keyword "Jom Aktifkan Mykad" 
  • Setiap bloggers boleh menghantar seberapa banyak penyertaan. Tetapi penyertaan yang berjaya berada di Rank 1-10 google Malaysia untuk keyword "Jom Aktifkan Mykad" akan dipilih sebagai pemenang tempat pertama hingga kesepuluh.. Setiap blogger hanya layak memenangi satu hadiah sahaja.
  • Jangan lupa letakkan banner Pertandingan pada entri yang anda hasilkan. (Sekiranya tiada banner pertandingan, entri anda tidak akan dinilai)
  • Letakkan link entri penyertaan anda di ruangan komen entri ini.
  • Di akhir entri anda letak ayat ini " Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com
  • Cabaran Contest ini akan berlangsung sehingga 2 Mac 2015. Walaubagaimanapun tarikh tutup penyertaan ialah pada 22 Februari 2015 (Ahad) iaitu seminggu sebelum contest ini berakhir.
Kesimpulan
Entri ini merupakan entri untuk menyertai contest SEO yang dianjurkan oleh rakan blogger kita iaitu Blogger Anuar. Bagi yang ingin menyertai contest SEO ini boleh singgah di blog beliau di CoretanAnuar.com . 

" Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com. "

Related Posts

17 ulasan:

  1. weeee ..... rumahnya rame dan bgus nih ,,,, ;) hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe.. tq Fiu.. jemput singgah hari-hari ye.. =)

      Padam
  2. wah kereenn sukses yah semoga lancar....

    BalasPadam
  3. kena jga betul2 mykad ni klu dah semua guna mykad kalau hilangggg haruuuu!! ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau takpe.. boleh guna untuk macam2.. ish.. bahaya gak kan

      Padam
  4. Uish... dlm kesenangan... kna hati2 yg dgn risiko jika berlaku kehilangan / hijacked on ic number.
    take care TB

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu.. kena hati-hati.. jangan ditinggalkan sebarangan..

      Padam
  5. Wahhh nice shring...huhu nnt ade mood bru aktifkan....mcm nk join je contestnye ni huhu

    BalasPadam
  6. Nice post :D

    JOM SINGGAH KE BLOG BARU KAMI !!

    NEW UPDATE :
    1. Tips Untuk Melajukan Android Anda
    2. Senarai Aplikasi Android Pilihan Untuk Root User

    BalasPadam
  7. Banyak juga kegunaan mykad kan? :).. Semoga berjaya dalam kontes Jom Aktifkan Mykad.

    http://calrasepatrick.blogspot.com

    BalasPadam
  8. Selamat berjaya di dalam contest hebat ini

    BalasPadam
  9. Makin ramai yang join contest seo Jom Aktifkan Mykad. Moga entri berada dikedudukan yang baik.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New