Nuff

06 Januari 2015

SURAH YASSIN DAN RAHSIANYA...


Membaca Surah Yassin dapat mensucikan hati kita dari segala godaan duniawi dan seangkatan dengannya, dan bertambah afdal sekiranya kita dapat membaca yassin dengan mengetahui maksud-maksud ayat tersebut dengan jelas, maka insyaAllah kita juga dapat mengawal Nafsu dengan sebaik mungkin .


Dulu teman selalu membaca Yassin tiap-tiap malam Jumaat (sekarang dah jarang baca Yassin.. malunya mengaku).. Sebelum membaca yassin teman telah niatkan Yassin tersebut untuk orang-orang tersayang yang telah pergi mahupun yang masih hidup.. 


Tetapi rupa-rupanya selain itu, ada niat lain lagi untuk diri kita sendiri... Teman ada terbaca di blog http://www.rizalimasri.com/ yang menerangkan sedikit kelebihan dan manfaat daripada Surah Yassin ini pada Ayat 58 dan seterusnya. Jom kita sama-sama baca dan amalkan.. 


True story : my story (Seorang Hamba Allah)



My sister was staying with me some months ago. My sister was bleeding profusely akibat pendarahan dalaman. Ketika itu jam 10 malam. Panic, apa nak dibuat..? 

Mak, ayah semua nya dah arwah. Teringatkan Pak Kiai di Rawang yang sering merawat sister itu, I asked my niece to call and ask him what we should do? 

He said ' baca ayat 58 dr surah Yassin dan niat sambil meniup kearah duburnya bagi menghentikan pendarahan tersebut'. So my niece pun buatlah... 

A few seconds later darah pun berhenti. Oh god, what a miracle, alhamdullilah, leganya. From that day onwards, itulah yang saya buat apabila ada orang yang perlu bantuan menghentikan pendarahan. Yakinlah dgn ayat2 Allah.... Daripada :  Hajah Noor Aini
RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58


Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut 'SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM' diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baik mu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha Kuasa, semua hajat mu akan dikabulkan.

Jika boleh niatkan sebegini:
1) YA-ALLAH YA-RAHIM

ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku


2) YA-ALLAH YA-RAHMAN
kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh dan mencintai islam


3) YA-ALLAH YA-RAZZAK
kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.


4) YA-ALLAH YA-JABBAR
makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini


5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR
jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin


6) YA-ALLAH YA-WADUUD
kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang beriman kesihatan zahir batin


7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM
makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.....
AMINnnnn Ya Allah.




Sampaikan dakwah ini kepada sahabat anda seramai orang yang boleh atau lebih, tiada kerugian bahkan digalakkan. Ikhlaskanlah hatimu dalam menyampaikan dakwah ini kerana Allah. Dunia adalah pentas, akhirat jua lah tempatnya yang sebenar...


Credit to :
http://www.rizalimasri.com/


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 




Related Posts

6 ulasan:

  1. dari sekolah form 4, saya d biasakan ulang ayat tu 3x sambil niat doa dalam hati... hari ni saya dapat ilmu baru lagi, Alhmdlh...

    BalasPadam
  2. Tak ada tulisan lah TB.. X dpt bc apa² pun..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2