Nuff

24 Januari 2015

ProDiet Perisa Ocean Fish Pilihan Kucen-Kucen ku...

ProDiet  Perisa Ocean Fish Pilihan Kucen-Kucen ku... |
Haaa.. ni nak share dengan korang lak, makanan kegemaran kucen-kucen teman ni ha.. Brand lain yang superb Popular diorang tak suka makan, Beli le mahal camne pun, siap masuk iklan TV or Radio ke.. 

Dah diorang tak suka, memang diorang tak makan le nampak gayanya.. rugi je beli nanti.. huhuhu.. Tapi bila beli Pro-Diet ni.. wah wah wah.. cukup-cukup sebulan habis stok..

Haa. disebabkan dah tau apa yang mereka suka makan, senanglea nak beli saiz Giant terus.. bukan apa.. susah nak beli sikit-sikit ni kan.. bayangkan dulu.. asik putus bekalan aje.. mana taknya.. seminggu beli yang 1.5kg punya, pastu habis.. beli lagi.. pastu habis.. beli lagi.. kadang2 bila terputus bekalan, kesian diorang terpaksa berpuasa sehari.. 
Lupa lak nak citer.. yang saiz Giant ni ada 8kg dalamnya.. harga dalam RM65.. Kami beli kat PetShop yang dekat Jalan Setapak (dekat Pejabat Post Setapak tu haa..) Patology ke apa entah namanya.. Dulu, kandungannya disekalikan dalam satu plastik besar transparent macam guni beras tu kan, tapi sekarang diorang dah buat asing2 macam ni ha.. (tengok gambo atas) .. siap asingkan 500gm sebungkus.. Bagi teman, cara ni memudahkan lagi kami nak mengira berapa bungkus lagi yang tinggal dan untuk stok berapa hari lagi untuk setiap bungkus tu.. heeee.. 

Actually.. kami dah asingkan 2 Kg untuk Kucen angkat di kedai yang bernama Tupez tu.. dan selebihnya baru untuk kucen-kucen dirumah.. hehehehe.. mujur Tupez pun tak memilih sangat, dia makan je apasaja yang diberikan.. 

Haa.. selain tu.. kat Patology tu pun ada menda ni tau.. Grasbits dan Natural Leaves (Cat Nip).. GrasBits tu adalah Rumput Vitamin Semulajadi yang dijadikan seperti biskut kucen tu haaa..  ia bertujuan untuk memberikan Vitamin kepada kucen kita.. cara nak bagi kucen kita makan senang aje.. korang patah-patahkan GrasBits yang berbentuk pil ni.. pastu letak je dalam amngkuk makanan diorang.. campur sekali makanan diorang dan gaul2 kan.. gerenti diorang akan makan punya.. tak perasan biji sayuran ni ada sekali.. ehehehehe...
Haaa.. yang Natural leaves ni pulak tujuannya untuk bagi kucen over manja kata orang kedai tu.. huhuhu.. tapi memang lain macam reaksi Butang, Adik n Oyen bila dapat daun tu.. bergolek2 semacam.. huhuhu.. korang try le beli.. dan cuba bagi kucen korang bau.. mesti korang tengok reaksi diorang yang sangat2 manja dan comel ajeee.. huhuhuhu..

Natural Leaves / Cat Nip ni harganya dalam RM9.90 camtu.. dan GrasBits ni pulak harganya pun lebih kurang gak rasanya.. tak ingat le pulok.. tapi tak mahal sangat harganya.. harga mampu beli orang cakap.. untuk kucen kesayangan apasalahnya kan.. heee.. Semua ni en. hubby miaw yang suka belikan.. tau-tau ada je yang dia beli selepas singgah Patology tu.. 

Haaaa.. nanti teman share dengan korang barang apa lagi yang hubby teman dah belikan untuk budak-budak ni.. ha2.. budak2 sangat la kann.. 


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 





Related Posts

3 ulasan:

  1. Yeahhhh...
    Kucing2 cheq pun suka jugak makan Prodiet ni.... diet sangat lerrr....

    BalasPadam
  2. Sya x de.kucing.. ada anak kecil Kat rumah, hubby x by bela lg.. dulu ada,to time pindah hilang.pulak dia. Kucing tu makan apa saje..tangan kita pun dia.nak baham..haha

    BalasPadam
  3. sis pun bagi prodiet kt kucing2 sis...x pernah guna natural leave tu...nak cuba gak..tp takut la plak terover gatal...hehehe

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New