Nuff

06 Oktober 2013

HARI AHAD PUN KOJE..

Camni lea hubby teman masa teman siapkan sarapan pagi tadi, makan sambil buat koje.. suap sikit demi sikit.. pastu sambung wat koje.. pastu makanan pun dah sejuk.. bila makanan dah sejuk udahlea kurang kesedapannya kan.. udah kurang kesedapan makanya diletak ketepi jelea akhirnya.. bukan dia xnk makan, tapi jenis hubby teman ni, selagi urusan penting x settle lagi, dia memang x lalu nak makan..

Malam tadi teman tido kul 4 pagi, bukan buat apa pun.. just sebab nk temankan hubby teman siapkan koje dia.. syian dia.. agak bz dia sekarang ni.. sebab sehari sebelum Raya Haji ni ada meeting dengan PM, terpaksalea bertungkus-lumus menyiapkan persiapan untuk pembentangan pada hari meeting tersebut.. teman ngantuk jugak mlm tadi, tapi bila fikir balik kesian hubby jaga sorang2.. 

teman pun tahan mata gak lea.. hubby dah suruh tido dulu, tapi teman kata "tak mau".. teman nak tunggu dia siap koje dulu, tapi kalau time sakit kepala or x sihat, memang teman dah tido dulu lea kot.. heee.. pastu bila xde wat apa teman pun belek2 blog teman, tangan pun gatai lea nak adjust sana adjust sini.. pastu mula gelabah coding dah lari.. arghhh.. lantak pi situlah.. maleh nak pikir dah.. feningg.. 
tepat kul 3.45 pagi hubby teman surrender dah.. dia kata pagi esoklea sambung (pagi tadi lea).. dia mintak teman gerakkan dia awal sebab dia nak kena siapkan baki koje yang tinggal sikit lagi tu.. sebab hari ni jam 3 petang hubby nak kena datang office gak hantar report yang dah edit tu, huk2.. hari Ahad pun kene koje.. cian dia.. pastu dia ajak lak teman ikut sekali gi office, alamak.. malasnya.. 

bukan apa.. teman bukan bole buat apa kalau ikut pun, just tengok jelea dia n staff2 lain buat koje.. segan lah.. hu3.. Ni tadi kul 2 dia dah gerak gi Office, banyak lagi nak buat sebelum tiba hari meeting tu.. selagi x selesai meeting selagi tu akan busy kata hubby teman.. huk2.. kesian dia.. kesian gak kat teman xde teman nak nyembang, nyembang ngan Butang n Oyen jelea nampaknya.. hu3.. sib baiklea ada blog ni, leh jugak layan perasaan kat sini.. kui3..

malam kang lak ada orang nak COD barang motor, aishh.. banyaknya dia nak buat..
hubby teman ni kena minum kopi kuat ni, untuk bagi badan cergas, sekarang tengok macam dah lemau jea dia.. cian dia .. nantilah teman nak carikan kopi terbaik untuk dia, hemm.. kopi apa eh?
ada cadangan tak? 



Related Posts

31 ulasan:

  1. Tak pe kerja.. mudah2an bertambah2 rezeki nanti. Salam hujung minggu.. semoga sentiasa ceria :)

    BalasPadam
  2. hoho... penatnyaa awak punya hubby.. =) sy xtau ttg kopi..hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. hu2.. tu lea.. kita yang tengok pun rasa penat.. tuan punya badan apatah lagi kan.. tu lah, nak cari kopi kuat.. hik3

      Padam
  3. Balasan
    1. huk2.. banyak koje sampai x dapat nak gi MotoGP bulan ni.. huwaaaa...

      Padam
  4. kopi stabak..hehehe.. Memang penat kene keje ari ahad. Akak minggu lagi satu kena keje sabtu dan ahad,,huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. kopi stabak? mana nak cari tu? heee.. x peranh minum kopi starbuck lagi.. mahe' katanya.. kui3

      Padam
  5. dah kunjungbalas semua diatas.. thanx sebab sudi singgah n komen..

    BalasPadam
  6. Kopi kapal api, betul2 kaw..haha..mcm iklan lah pulak...

    BalasPadam
  7. insyaAllah semoga rezeki melimpah ..nak buat macam manekan tuntuan kerja :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hemm.. betul tu acik.. sabo jelah.. hee.. dia cari rezeki kan.. =)

      Padam
  8. aduih...cikazue dah resign kerja sabtu n ahad...pengsan ooo tambah2 dah ada anak2 ni..cuma kekadang chenta hati jer yg kerja sabtu ahad...mmm x per lar...dah tugas kan..jom menjait!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho2..bagusss.. dulu masa teman masih koje, memang sabtu ahad lea time nak buat duit pun.. OT selagi boleh.. almaklumlea.. belum kawen lagi masa tu.. xde komitmen.. hee..

      nak ajak menjahit? bestttt.. jap teman singgah sana lik yea...

      Padam
  9. Kesiannya dia. Takpa, lps meeting nanti leh rehat puas2!! ;)

    BalasPadam
  10. tak pe . masa muda la kena keje kuat . nasib baik ada isteri mithali teman ...

    BalasPadam
  11. InsyaAllah, nanti rezeki masuk lah tu. isteri mithali ye.

    BalasPadam
  12. Kunjungan balik.
    Salam dari Indonesia.
    Terima kasih atas link-nya.
    Mari terus berkarya!

    http://skesastra.blogspot.com/

    BalasPadam
  13. wahhh..bleh tahan bizinye... takpelah, b'susah-susah dahulu, b'senang-senang kemudian...hehe

    BalasPadam
  14. Saya pulak suh wife ikut g bercuti dgn family dia kat Kuching gara2 sy busy dgn keje2 office. Sian plak dia xleh nak ke mana2 walapun hujung minggu sbb laki dia bz cr duit wooo hahaha...

    Esok dia balik weeeeeee rindu!

    BalasPadam
  15. Alamak, tak dan laa nak suggest kopi apa yang terbaik, sebab ika pun tak minum kopi hewhew
    Semoga kerja suami akak lancar ya :)

    BalasPadam
  16. Nanti kopi kuat tu kena buat 2 cawan la kan? kan? hahahaha

    BalasPadam
  17. Hahaha. Sampai macam ni sekali erk. Takpa la. TB bantu la dia buat koje... =)

    BalasPadam
  18. ciannyer mike,,,, koje jer..yew

    BalasPadam
  19. dah tanggungjawab dia kak, tentu juga dia tak senang dduk kan bila kerja tak siap..

    BalasPadam
  20. ahad pun keje maksud nyerrrr wang berganda-ganda lahhhhh ehehe :)

    BalasPadam
  21. argghh stress nye klu kne keje ari ahad..weekend kott tp klu double triple ok semangat sikit hehehe

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New