Nuff

17 Oktober 2013

MACAM MANA NAK FOLLOW BLOG YANG TIADA BUTANG FOLLOWER

Haaa.. pernah terjadi kat korang tak perkara camni? nak join Segmen/GA tapi kena ikut syarat nak follow setiap blog sponsor, tapi tiba2 ada satu blog tu xde butang follow or widget follower lansung...? so.. acane nak follow yea? teman udah mati kutu gak sekali tu.. pastu masa join GA FIQA baru teman dapat tau cara lain nak follow blog blogger yang takdak/tak nampak widget followernya..hu2.. mudah rupanyaaa.. huu.. baru lea lega, risau gak kalau tak follow blog sponsor, sekali bila menang rasa x syok lak kan.. x cukup syarat.. hu3.. ok lah.. jom kita tengok solution yang simple sangat2 by FIQA  ni.. moga dapat dikongsikan bersama yea.. heeee.. thanx  FIQA
i
i
V
1.) gi kat  B Blogger
i
i
V

2.) copy paste pulak link blog yang korang nak follow tu...  dah?
i
i
V

3.) okay, pergi kat dashboard > reading list > add

*nanti dia akan keluar cmni:

*klik untuk tumbesaran*

4.) paste la link blog yang korang nak follow tu. 
then, tekan butang Follow tu. DONE!

hah, simple kan? 

entri asal adalah dimiliki oleh
FIQA jom singgah Blog beliau!

Related Posts

31 ulasan:

  1. mun baru tahu bole buat mcm ni..huhu

    BalasPadam
  2. boleh ek buat gitu..? hehe...x pulak tau

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang boleh.. tapi kalau dah follow 300 blog, dah xleh guna gak menda ni.. baru tau tadi sebab nak follow satu blog tu guna cara ni, tapi kua plak text yang bagi tahu suruh unfollow blog lain dulu baru leh follow blog tu.. limit 300 blog jea boleh follow guna tu.. kena ada butang widget follower gak pada setiap blog.. hu2..

      Padam
  3. salam tb..gigih sungguh la kamu blogging dgn ikhlas . faham maksud teman kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq share. selalu gak la jumpa belog yg xleh follow :)

      Padam
    2. PCL-->hu2.. xtau nak jawap apa.. heee..
      Lieya-->he2.. welcome.. teman share sebab teman tau ada jugak yang hadapi menda yg sama mcm teman.. hee..

      Padam
  4. Assalamualaikum kak, sheila kan ada buat tutorial ni masa Review Blog 2.0 sheila berjalan tu. hahha. tapi kalau dah follow 300 blog, benda ni tak valid pun.. better buat gak widget followers tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. betul tu sheila, sebab baru jap tadi try follow satu blog tu pastu kuo lak ayat suruh unfollow mana2 blog dulu baru leh follow blog tu.. limit 300 jea kita boleh follow kalau nak guna cara tu kan.. heee..

      Padam
  5. Macam ni yea, ada juga jumpa, dah tahu sekarang nak follow. Terima kasih TB.

    BalasPadam
  6. Kita selalu add cam ni. Senang kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. kan .. senang sikit.. tapi kalau kita dah follow 300 blog, cara ni x leh guna dah.. baru tau tadi..

      Padam
  7. owh mcm tu. tu la pelik gak orang yg hide button follow ni. huu

    BalasPadam
    Balasan
    1. he2.. depa xnak kita follow kott.. opss.. larikkk

      Padam
  8. yumida dh lebih limit follow lebih 300 blog guna cara ni, so x dpt add org lg guna cara ni..hehe
    btw nice sharing, moga rakan kita kat luar sana tahu alternatif lain follow cara ni
    yumida isi tabung Nuffnang sini - ford - selamat menabung :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hu2.. tu lea pasai.. teman pun sama.. dah lebih 300 blog.. xleh nak follow guna ni dah.. dia soh unfollow mana2 blog dulu baru leh follow blog lain.. hu3..

      thanx yumida.. rajin isi tabung kawan2 yea.. jap lagi teman singgah isi tabung sana lak yea yunk..

      Padam
  9. saya ada pergi satu blog . blogger tu kata klu nak follow copy jer link pastu paste kat dashboard mcm kat atas tu la . sbb blog dia mmg x de widget follower . tengku wat entry ni , baru saya teringat kat blog tuh ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yea.. memang ada blog yang xnak letak widget follower.. teman pun xtau nape..

      Padam
  10. Salam Tengkubutang,

    Baru ni Mak Aji tahu caranya! Mak Aji dapat ilmu baru hari ni! Terima kasih.

    BalasPadam
  11. ni malas ni. jumpa blog xde button follow ni malas teman nak follow.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. dah tau dah.. mesti tekan pangkah (X) kannn kann.. ha2

      Padam
  12. xde button follow click X je..sbb malas nk cari2..hehe ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho3.. betul tu anis, tapi kalau join GA xkan kita x follow sponsor tu.. hu2.. tapi dulu teman bila jumpa blog macam tu, teman akan komen kat entri dia dan tanya kat mana nak follow sebab xde butang follow.. janji dia tau kita nak follow dia kan.. bukan nak ngelat.. hi3

      Padam
  13. semua komen diatas teman udah kunjungbalas ke blog korang yea.. thanx sudi singgah, baca n komen sini.. hee.. syggg komee

    BalasPadam
  14. haa inilah caranya..harap lepas ni xdee dh yg tanya sy knp xder butang follow..kihkihkih

    BalasPadam
  15. Cmne plak nak follow blog kalau view via phone? Kan tkde button2 kua kan? Cmne eh? Blh tlg tk?

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New