Nuff

31 Mei 2017

Masalah Office Aku | Luahan Hati Seorang Pekerja Yang Terpaksa Redha

Masalah Office Aku |
Luahan Hati Seorang Pekerja Yang Terpaksa Redha

Saja nak share sini luahan hati mereka-mereka yang tidak puas hati dengan orang atasan yang mahukan hasil tiptop tapi tidak sediakan alatan yang mantop.. semuamnya nak menggunakan alatan peribadi sendiri sampailah lingkup tak berganti akhirnya.. Yang mendapat nama diatas hasil kerja yang berjaya itu bukan mereka yang terlibat tetapi mereka-mereka yang hanya mengarahkan sahaja yang dapat nama dan habuan.. So, mari TB share luahan salah seorang merka.. Sila baca dan hadam..

1) Sekiranya anda tahu pasal multimedia dan anda masuk pertandingan di peringkat jabatan bersiap sedia , petanda buruk , kalau kamu menang , kamu kemudian akan diburu untuk buat kerja kerja percuma tanpa sebarang kelebihan.

2) Dipaksa untuk terima sebarang tugasan , peralatan tidak disediakan contoh kena buat video edit dengan komputer sedia ada i3 2 gig ram yang mana pc hanya sesuai untuk buat ms work sahaja... kalau buat video edit, jangan kata nak edit video nak install after effect pun tak lepas...
3) peralatan seperti camera , komputer , kemahiran semua sendiri , belajar sendiri , cari camera , internet pc yang power sendiri tanpa dibekalkan, software tidak dibekalkan... semua nak kena sendiri. 

4) Software dan komputer setarafnya tidak disediakan, terpaksa pakai pirate...bila jadi apa apa nanti kita yang kena, mereka mesti lepas tangan punya .... bila kita tak buat mcm tu bagi tahu cara mcm mana nak buat , bila minta depa belikan belum tentu dapat punya bagi alasan sebab bukan selalu guna

5) kamera tak disediakan , nak shoot gambar dan video mcm mana , bukan boleh outstation g ambil video pun , semua nak kena mengharap sendiri nak kena pergi buat semua tanpa sebarang support... tu yang terpaksa cedok hasil orang dari youtube, cut cut sambung sambung jadi video....oit ko ingat ambil video hasil orang tu tak bahaya ker, sekali owner vieo tu tengok tengok silap silap yang buat video ni yang boleh kena saman...korang nak tanggung jawap...silap silap yang buat video ni yang kena mcm mcm


6) pegawai anggap buat video ni mcm ms office, nak pinda sesuka hati , komen sesuka hati , ubah itu ini mcm copy and paste, dia tak tahu nak edit satu kadang kadang kena edit semua , nak render kadang kadang berjam... itu belum kira lagi tengah render tiba tiba blue screen atau hang error

7) terlampau banyak ketua, orang ini suruh ubah ini , orang itu suruh ubah itu ikut suka , bila terlampau banyak kepala memang banyak perubahan kena buat , kadang kadang satu perubahan nak buat ambil masa berhari hari , tapi ini suruh siap dalam sehari dua....gila apa ..... yang pegawai pegawai tahu anggup yes bos yes bos, ok kami buat mcm ni ,ok takbah ini tambah itu , ok kami boleh buat..... lepas tu pegawai pegawai ni pergi buat metting bagi tahu dekat orang yang buat video edit tu ubah itu ubah ini yang luar kemampuan dia.....last yang dapat nama yang bagus yang bagi arahan tu...... bukan yang buat video edit tu.

8) Bila buat video korporat hantar ke consultan sanggup bayar sampai 30k untuk satu video dan consultan ambil masa berbulan untuk nak siapkan, tapi bila pekerja office sendiri oh esok saya nak tengok semua perubahan dah siap....bila buat jangan kata nak dapat kelebihan nak minta biskut pun belum tentu dapat...apa yang tahu janji mcm mcm tapi bila video dah siap semua lari entah ke mana sedar sedar hujung tahun SKT rendah......

9) Time nak minta kursus after effect , kursus video editing tak bagi kata kursus mahal , kata dah expert tak perlu kursus dan training.... oit mangkuk ...kami pun tahu buat basic ajer bukan expert itu pun belajar sendiri tak ada guru..... kalau ada pun kursus tu last sekali bagi dekat orang lain pergi, kalau orang lain tu pergi last sekali orang tu buat tak apa ...last ilmu tu membazir mcm tu ajer.... yang betul betul buat nak pergi tak bagi pergi...

10) office dapat pc baru bukan bagi pada yang buat kerja heavy mcm multimedia ni tapi bagi pada pegawai pegawai atasan yang hanya sekadar buka work dan power point ajer...WTF

11) ingat.... buat kerja kerja multimedia bukan satu kerja yang sangat mudah , jangan nak petik jari ajer semua dapat , No Money No Talk, buat kerja lebih masa pun belum tentu boleh claim, masa kami bersama keluarga habis digunakan buat benda mengikut nafsu orang lain....


12) Bila orang atas tak dapat apa yang nak , yang kena maki , yang kena tadah , yang kena kutuk orang yang buat video edit tu.....WTF dah ler kena buat kerja paksa, percuma , kena makin dan marah pun dapat percuma....

13) tapi kadang kadang rasa mcm nak bunuh orang pun ada kalau tiba tiba dapat pindaan last minit..... esok pagi dah nak publish malam ni nak kena ubah itu ini , tukar saiz font , oh tak nak background ni ubah ubah..... dalam hati kata.... bila ler dia ni nak mampus menyusahkan orang..... dah ler anak aku tengah demam ni .... dah tak cukup tido beberapa hari.... sial betul....

14) Bila dapat hujung tahun SKT rendah time tu paling hangin , dah buat sehabis masa untuk kerja ni last sekali bila hujung tahun markah dapat teruk , jangan salahkan staff kalau tolak kerja kerja bukan dalam bidang , tolak kerja kerja paksa rela , dan kerja kerja yang tidak mendatangkan kebaikan pada mereka..... lagi angin kalau yang cuma bagi arahan dan pandangan yang tak buat edit video last sekali dapat cemerlang ....


15) Satu lagi sikap pegawai pegawai ni ....ok masukkan gambar ni , tak sesuai tukar pakai ini, oh nak letak info dan carta ni ambil dari report ...scan.....kepala hangguk korang , ko ingat sesuka hati masuk ker, kalau gambar yang bagi tu kabur, saiz kecil , resolusi pecah , hasil scan dari report report memang tak la kami nak letak, bukan setakat dapat hasil sampah ..last last buat perubahan lagi...bila tak puas hati....kami budak buat grafix ni kami tahu apa yang patut letak apa yang tidak patut.... setakat bagi gambar scan suruh buat video itu semua sampah

16) Moral ... jangan tunjuk kelebihan dalam office.... bila mereka tahu kelebihan anda mereka akan perah dan guna anda segila mungkin...last yang dapat nama mereka kita dapat keburukan, biar lah mereka kata kita bodoh tak reti buat kerja ker dungu ker yang penting kita tidak diperbodohkan dan diperguna segila mereka nanti yang jadi kambing hitamnya kita juga... tapi kadang kadang aku pelik yang kaki jilat yang rajin mengampu yang tu yang selalu dibanggakan .....

Sekain sahaj.. huhuhu.. eh eh.. kalau dapat bos comel macam ni kan best.. comel aje.. sweet aje.. kecik je.. hahahaha..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

1 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New