Nuff

31 Mei 2017

RESEPI SAMBAL TUMIS IKAN MUDAH DAN SEDAP!


RESEPI SAMBAL TUMIS IKAN MUDAH DAN SEDAP!

Hari tu TB saja-saja nak cuba buat sambal lain sikit rasanya.. sebab asyik rasa yang sama macam bosan pulak dah.. pastu terfikir masa kat Taiping tak ingat siapa yang masak sambal tumis ikan ni guna cili yang lain .. bukan cili kering semata-mata.. 

So, TB pun try la campak-campak.. dengan harapan menjadi lah resepinya.. sebab tak sure dan tak pernah cuba masak macam tu lagi.. Dan Alhamdulillah.. hubby kata suka sambal macam tu.. So, teman pun up kat sini sebab takut terlupa resepi tu.. Hari ni TB buat lagi .. sebab itu masakan paling simple yang mengenyangkan .. banyak-banyak lauk kang.. jenuh nak abeskan.. maknanya berdua aje.. kan dah membazir.. tak elok membazir.. itu amalan syaitonn.. 

RESEPI SAMBAL TUMIS IKAN MUDAH DAN SEDAP!

Bahan-Bahan: 
Ikan selar 3 ekor 
Air Asam Jawa 
Kiub Ikan Bilis 1 

Bahan Blend:
Cabai muda 1 
Cabai masak 1 
Cabai Kering 7 
Cabai Burung Merah 2 
Bawang Besar 1 
Bawang Putih 2 
Halia 1 ibu jari 

Cara-cara:
Letak minyak hasil goreng ikan tadi..byk sikit 
Tumis 1 ulas bawang putih 
Masukkan bahan blender Tumis sampai cili masak.. 
Masukkan air asam jawa 
Masuk kiub ikan bilis 
Masuk bawang besar 
Last sekali baru masuk ikan.. 
Kejap je.. Gaul2 angkat cpt sbb nak ikan tu masih rangup time makan

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

1 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New