Nuff

22 Mei 2017

RESEPI PUDING ROTI YANG SEDAP DAN MUDAH!

RESEPI PUDING ROTI YANG SEDAP DAN MUDAH!

Haii.. Tak sangka lama juga TB dah tak buat Puding Roti ni, gara-gara dulu tak suka manis.. tapi saja nak try Resepi Puding Roti Farah Lee yang mudah dan sedap tu, TB pun buatlah sekali.. Tapi malangnya tak kena dengan tekak TB yang kurang suka manis sebelum ni..

Tapi sekarang.. hehehe.. entah kenapa dah suka manis-manis pulak dah.. tu yang ternampak resepi ni.. teringat pulak TB punya puding yang menggunakan Pemanggang Ajaib sebab TB takde oven time tu.. haha.. sekarang dah ada oven, bolehlah try guna oven lak.. tengok mana senang.. Tapi bagi TB guna Pemanggang Ajaib pun senang gak.. Nak tengok macam mana hasil Puding Roti TB? hang.. leh tengok kat llink ni -->Puding Roti Bersama Pemanggang Ajaib..

Ok lah.. Ni saja tepek sini resepi yang ni plak.. nampak macam senang jugak.. nak try resepi ni plak nanti..

Bahan-bahan ( 3-4 orang )
4 keping roti, disapu mentega
450ml susu segar
3 biji telur
25g gula
1 sudu besar tepung kastard

Cara-cara
1.Potong roti sesuka hati dan susun di dalam loyang.
2.Panaskan susu di atas api(jangan sampai mendidih).
3.Pukul telur dan gula sampai kembang dan masukkan susu yang telah dipanaskan.
4.Masukkan tepung kastard dan kacau hingga sebati.
5.Tuang campuran atas susunan roti. Biarkan selama 15min supaya roti kembang.
6.Bakar 20-30min pada suhu 180. Kemudian sejukkan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Related Posts

11 ulasan:

  1. sha suka makan je tapi takpandai buat hahaha, thnkyou share resepi :D

    BalasPadam
  2. Wahh!! sedapnyerr.. senang jugak nak buat.. hehe

    BalasPadam
  3. Wow look so yummy, gonna try it out myself.

    xx
    Puiyeesss

    BalasPadam
  4. This is my favorite dessert, thanks for the recipe, gonna gv it a try this weekend.

    BalasPadam
  5. Oh yes. Bleh try masa Ramadhan.
    Ketuk-Ketuk Ramadhan!

    BalasPadam
  6. Macam BEST! I sangat suka try resipi baru ! Will try this when I free or ASAP!

    BalasPadam
  7. alamakkkk, ini mcm nak suruh i buat puding roti je petang niiiiii. akakakkaka

    BalasPadam
  8. Always wanted to bake my own bread pudding but malas cari resepi. Terima kasih share yang ini.

    BalasPadam
  9. Dulu masa zaman belajar kat kolej, kawan ajar juga macam mana nak buat puding ni. Tapi kami buat tak pakai tepung kastard tu.

    BalasPadam
  10. Sedapnya nampak! Thanks for sharing

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New