Nuff

18 Mei 2017

RESEPI KACANG POOL SEDAP DAN MUDAH SANGAT-SANGAT!

RESEPI KACANG POOL SEDAP DAN
MUDAH SANGAT-SANGAT!

haa.. hari tu TB ada up satu entri Resepi tentang Kacang Pool ni kan.. hehehe.. jeng jeng jengg.. hari tu jugak kami buat Kacang Pool nya tau.. tapi tak up gambar lagi sebab busy sangat-sangat masa tu.. so, ni TB up gambar yang hubby TB masak ritu.. perghh.. sedap kome weh.. Hubby TB ni walau baru 1st time try resepi ni, mesti jadi sesaja tangan dia menghasilkan masakan yang totally sedap.. tapi itulah.. masterchef ni lidahnya tak sama macam kita.. kalau kita dah rasa OK dan sedap.. 

Tapi sayangnyaa.. dia pula, lain.. tak kena dengan tekaknya kata dia.. huhuhu.. so, ini bukan makanan kegemaran hubby teman la kan.. next time tak buat dah kot.. kecuali kalau jumpa resepi yang betul-betul memikat tekak hubby teman tu.. huhuhu..   

Ok lah.. bagi sesiapa yang nak try buat resepi Kacang Pool Sedap dan Mudah ni.. boleh try yea.. Resepi ada kat bawah ni.. Bagi TB memang SEDAPPP sangat.. mtapi sayang hubby plak tak rasa camtu.. maybe dia tak suka rasa serbuk ketumbar tu kot.. TB rasa iye kot pasal tu.. haha.. Ok lah.. selamat mencuba resepi ni ye!




RESEPI KACANG POOL

Bahan-bahan :
- 1 tin kacang panggang dalam tin
- 400gm daging kisar = 2 keping daging burger
- 2 sudu minyak sapi atau butter
- 1 sudu serbuk kari daging
- 1 biji bawang holland (dipotong dadu)
- 2 ulas bawang putih (dicincang)
- garam, gula dan air secukupnya

Bahan hiasan :
- 1 batang cili merah atau hijau
- daun sup hiris
- telur mata separuh masak

Cara-cara :
- hancurkan kacang panggang yang telah dibuang air
- panaskan minyak sapi atau butter hingga cair
- tumis bawang holland dan bawang putih sehingga naik bau
- masukkan rempah kari dan kacau
- gaulkan bersama daging kisar dan kacau sehingga daging masak
- masukkan kacang panggang bersama garam dan gula
- masukkan air secukupnya jikalau nak berkuah lebihkan air
- tunggu sehingga masak
- seterusnya, pecahkan telur dan masak telur sehingga menjadi separuh masak

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

9 ulasan:

  1. kacang pool ? yg ni tak pernah rasa lagi...nampak sedap !ada masa nanti nak try resepi ni. nyummm ^^

    BalasPadam
  2. Uih. Ni kalau makan dengan pasembor ke rojak ke pun sedap jugak. Terliur tengok.

    BalasPadam
  3. Its lunch time here and checking your post makes me super hungry! Yummy!

    BalasPadam
  4. aahhh..... lapar pula sekarang.... - Racheal Loh

    BalasPadam
  5. Tak pernah makan lagi.. Teringin nak cuba..

    BalasPadam
  6. look so easy and delicious! am going to try it this weekend.

    BalasPadam
  7. The food looks so sedap! Thank you for sharing :)

    BalasPadam
  8. Dah try.. mmg sedap. Tq share resepi. Yg kelako tu husband mkn kacang pool ni tabur Milo. Katanya Kat mesir budak2 Al Azhar mkn mcm tu. Apekepelik la diaorg ni 馃槀

    BalasPadam

贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙ 贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥

nuffy2

GA New