Nuff

11 Mei 2017

RESEPI APAM NASI MUDAH DAN SEDAP!

RESEPI APAM NASI MUDAH DAN SEDAP!

hemm.. sekarang ni TB pun tak tahu kenapa suka makan yang manis-manis.. dah macam balas dendam aje sebab masa mengandung hari tu TB tak boleh nak makan manis-manis sebab kalau TB makan je mesti kena UTI (kencing kotor).. seksanya rasa kalau kena kencing kotor tau.. terus TB pantang makan manis-manis.. try to avoid kalau boleh, tapi kalau dah teringin sangat.. TB makan je.. lepas tu pastikan minum air masak banyak bagi clear balik..

Ni TB terasa nak makan Apam Nasi pulak dah.. adoi.. tu yang nak tepek dulu resepi kat sini.. nak buat tak boleh sebab yis takdak .. tempat kukus pun takdak.. so, tunggu lah bila semuanya ada ye.. kui3.. apa-apa pun kalau korang nak buat gak meh la tengok resepinya dibawah ni ye

RESEPI APAM NASI MUDAH DAN SEDAP!

Bahan A
2 cawan nasi sejuk 
1 cawan gula 
2 1 / 2 cawan air 
Blend kan hingga halus

Bahan B
2 cawan tepung gandum 
2 cawan tepung beras
1 peket yis 
Pewarna 
Satu kan ke semua nya

Cara-Cara
Satu kan semua bahan
Kacau sebati
Perap selama 3 jam 
Kukus 20 minit dengan api perlahan kalau acuan kecil
Acuan besar 40 minit
Makan dengan kelapa yg dikukus bersama
garam dan daun pandan

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

11 ulasan:

  1. walaupun suke mkn... resepi mudah tak penah sekali bt hehehe...
    kalau suh mkn akak suke

    BalasPadam
  2. Recipe looks good. Want to try soon.

    BalasPadam
  3. favourite akk ni TB...tapi selalu buat xjadi...nak try la resepi TB

    BalasPadam
  4. This recipe looks yummy. I'd love to try this sometime soon.

    BalasPadam
  5. looks like simple and easy. will definitely try it some time.

    BalasPadam
  6. Doesn't look very appealing but the recipe looks easy enough to follow. Would attempt it one day when I am free!

    BalasPadam
  7. wow..thanks for sharing!!I can make by my own!!!

    BalasPadam
  8. Mmm the apam rice looks so delicious. I will definitely try this one at home.. Thanks!

    BalasPadam
  9. Tenkiu Kak TB.. Shad memang tengah mencari resepi apam. Hehe. Mintak2 menjadi shad buat..

    BalasPadam
  10. Kalau apam tanpa yis tak boleh ke

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New