Nity

Nuff

25 Julai 2019

Beautea by Safi Dengan 4 Variasi Pilihan


Beautea by Safi Dengan 4 Variasi Pilihan

Amboi.. syoknya tengok produk safi ni dah makin bertambah-tambah.. Setiap tahun ada je produk  terbaru dari safi.. bukan 1 tapi 2, 3 pun yea.. TB tengok dah bermacam-macam jenis produk telah dikeluarkan dan sentiasa diperbaharui agar kualiti dapat dipertingkatkan.. kan.. Haa.. Produk safi ni TB memang dah kenal lama dah.. dulu masa remaja memang TB ni suka guna produk jenama safi.. Alhamdulillah la serasi pulak tu.. Setiap kali keluar produk safi terbaru, mesti TB akan cuba.. hehe

Haaa.. Yang terbaru ni dah keluar pulak Beautea by Safi ni.. Produk ini dikatakan berasaskan dari Premium Tea yang telah terbukti baik untuk kulit wajah ..

Beautea by SAFI : Pembersih Muka Baharu 100% Ektrak Teh Premium

Beautea dari SAFI ni berasal dari pemilihan ekstrak teh premium menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi terbaik yang dirumuskan untuk melawan kesan negatif daripada pencemaran, tekanan dan kosmetik. Ianya juga;


Haa.. TB dah dapatkan yang White Tea & Damask Rose dan yang tiubnya kaler oren tu.. iaitu scrub Apricot Tea .. Korang pun teringin nak order #safibeautea ni jugak, korang boleh dapatkan terus di Watsons atau boleh juga order online je di: http://bit.ly/2JTltHO






Aishhh.. mintak ampun bab kenyit mata tu TB tak perasaaannn.. haha. maluu je. tapi TB x sempat nak edit video nya. hantam sajalah up sini.. . . Haaa.. nin diaaa.. produk terbaru dari Safi.. beautea by @safimalaysia.. product yang berasaskan Tea .. 100% Premium Tea Cleansers to protect against pollution, stress and Cosmetics .. . . Haa kat TB ni ada 1 cleanser + 1 scrub. Cleanser TB dah try.. syok bau White Tea & Damask Rose.. lembut dan harum baunyaa. . . 💖 Cleanser : White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser 💖 Apricot Tea Revitalising Face Scrub . . Amacam.. tertarik nak beli gak ke.. korang boleh dapatkan di watson berdekatan atau order online je dekat sini 👉🏻 http://bit.ly/2JTltHO . . Produk kali ini didatangkan dengan 4 variasi pilihan berasaskan tea. . . Tunggu info lanjut TB tentang produk ni di www.tengkubutang.com ye..! . . TB suka gilerrr sebab ianya ALCOHOL FREE, PARABEN FREE, SLS/SLES FREE, SILICONE FREE . . #safibeautea #BeauteabySAFI #safimy #safiskinstory #premiumteacleaners #rm #rushmedia #safi
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Pembersih Muka Beautea yang diekstrak 100% daripada teh premium. Safi Beautea ini berperanan melindungi kulit wajah daripada Pencemaran, Tekanan & Kosmetik. Ia adalah pembersih diyakini yang diperlukan untuk melindungi kulit wajah daripada kesan-kesan berbahaya terhadap alam sekitar hari ini. 

Haa.. Kalau korang nak tau.. #BeauteabySAFI ni terdapat dalam 4 variasi pilihan tau :

🌸 Green Tea & Neem - normal to oily skin
🌸 White Tea & Damask Rose - dry skin
🌸 Black Tea & Black Orchid - sensitive skin
🌸 Apricot Tea - scrub

Jom tengok empat (4) jenis rumusan yang korang boleh pilih mengikut kulit korang agar sesuai dengan semua jenis kondisi kulit kita. 


Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose 

Membersihkan kulit wajah tanpa mengupas kelembapan semulajadi kulit wajah, menjadikan ia licin dan lembut. Damask Rose terkenal dengan kemuliaannya dalam melembapkan kulit kering.


TB suka giler yang ni.. hehe.. lepas guna kulit tak rasa kering.. macam ada lembap2 sikit.. 


Green Tea &; Neem Anti-Acne Gel Cleanser

Pembersih gel yang lembut dan sabun ini menghilangkan kekotoran dan minyak yang berlebihan. Dirumus dengan gabungan berharga teh Green Tea & Neem ekstrak melegakan dan perisai kulit terhadap penceroboh luaran dan jerawat, sambil mengawal sebum untuk membantu mengurangkan paparan parut.


Detox Cream Cleanser - Black Tea & Black Orchid 

Ia adalah pembersih krim Amino Acid yang lembut, wangi, sangat membersihkan dan mengeluarkan kekotoran. Dirumuskan dengan campuran teh Hitam & Black Orchid yang sangat berharga membantu memperbaharui kulit, sambil mengekalkan kulit yang sihat dan dilindungi daripada penuaan.


SAFI Revitalizing Scrub Wajah - Apricot Tea. 

Ia akan melakukan keajaiban pada kulit wajah, kerana sel-sel kulit mati dikeluarkan dengan teliti apabila kita menggosok wajah. Tiada lagi kulit kusam selepas ini!


Scrub ni pun best koranggg.. rasa kulit muka tu lembutttt je lepas dah scrub guna ni.. bau best.. ada biji2 halus yang lembut dan tak melukakan kulit.. i likee...

✔️ Diuji secara dermatologi 
✔️ Bebas Alkohol 
✔️ Bebas Paraben 
✔️ Bebas SLS /SLES 
✔️ Bebas Silikon

Harga seunit hanya RM23.30. memang berbaloi... 




Related Posts

17 ulasan:

  1. Wah Safi ada produk barulah. Semalam baru beli Safi Balqis. Semalam tengok dekat kedai takde lagi yang baru ni, kena tengok kat Whatson ni.

    BalasPadam
  2. Cantiknya packaging dia. Tak sangka makin banyak pulak barang yang Safi keluarkan. Fadzi baru je beli pencuci muka Safi dekat Giant 2 minggu lepas. Tak jumpa pulak yang baru ni

    BalasPadam
  3. Naim biasa guna yang Safi untuk jerawat ja. haha

    BalasPadam
  4. Dah cantik tu hehehehe untung lah orang perempuan ni ada jer produk kecantikan dan penjagaan perempuan setiap hari yang baru dan bagus hehehe orang laku mampu tengok jer lah wakakakaka safi jenama dipercayai....

    BalasPadam
  5. cantik packaging dia. I just bought one as well. Smells good

    BalasPadam
  6. eh kit apun dh beli..smaa kita punya pink dan oren..best giler pakai..segar je muka..bau sedap..memng kembali kepada pengguna safi la macam ni..hhee

    BalasPadam
  7. Produk SAFI ni semuanya best best.. takde yang tak best... paling awesome sbb boleh guna tanpa perlu ada rasa was-was... sbb tu dr dulu sampai skrg pengguna ramai yang setia dengan SAFI ni... nnti nk usha jugaklah produk baru ni.. TQ sbb share ye.. =D

    BalasPadam
  8. Alhamdulilah Safi dah makin berkembang maju. And now makin banyak hasilkan produk yang sesuai dan padan dengan kulit kita Malaysian kan. Yang penting halal!

    BalasPadam
  9. SAFI Beautea ni memang wangi. Marsha ada 2 jenis. Scrub dia best giler TB. Bestkan TB...seronok guna

    BalasPadam
  10. Suka produk dari SAFI. Dah lama pakai. Alhamdulillah serasi dan kini anak remaja nina pun pakai cleanser SAFI. Rasanya yang pink tu sesuai ngan dry skin Nina. Nanti nak pi beli

    BalasPadam
  11. best nya Safi dah ada produk baharu !! tapi semakin bagus ya jenama mereka.. inovasi produk dengan ramuan yang semakin menarik..

    BalasPadam
  12. Safi has many natural products now! Mouse mommy also likes the Safi Micellar Cleasing Water, good to deeply clean up our pores and residue makeup. Will try out this new range too! Thank you!

    BalasPadam
  13. Dah cuba 2 drpnya.. mmg best..

    BalasPadam
  14. Wahh, makin banyak lah produk rangkaian bawah jenama Safi ni ye. Nad memang tengah mencari scrub. Texture scrub apricot tu halus ke kasar ye? Kalau halus memang cantik sangat dah texture tu.

    BalasPadam
  15. Packaging dia menarik, safi makin macam macam and makin best. Gonna try this

    BalasPadam
  16. bestnya, tak sabar nak cuba

    BalasPadam
  17. paling suka scrub muka dia best.. wangi

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2