Nuff

10 Oktober 2014

Resepi Potato Fritters Yang Mudah & Sedap!!!

 Resepi Potato Fritters Yang Mudah & Sedap | 
Fuh.. meleleh liuq tengok gambar ni pagi-pagi camni di saat perut berkeroncong kelaparan.. hahahaha.. nyum2.. nampak menyelerakan betul.. sodapp.. errr.. camne tau sodap? tak rasa lagi yea?? heee.. teman jumpa resepi ni kat wall FB member teman, dia share resepi ni.. so, teman mintak share resepi ni dekat blog teman.. hu3.. memang terasa nak emncuba.. tapi buat masa ni kena sabo dulu.. perut teman bukannya elok sangat ni.. selagi belum sembuh betul2.. takut nak makan yang bukan2.. 
Tapi sebelum tu, boleh la kita nengok2 resepinya kan.. mudah aje teman nengok.. pergh.. tak sabo nak buat.. hee.. simple je bahan2 dia.. macam buat cucur gak.. cuma kena tos betul2 la kan masa angkat tu, sebab faham2 jelah.. yang bergoreng ni banyak minyak.. takmo makan minyak banyak2 ok.. tak elok untuk kesihatan.. apa2 pun jom tengok resepinya astu leh cuba!! Tak rugi try beb.....ranggggguuuupppppp nyam nyammmm!!!!
•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.
•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.

RESEPI POTATO FRITTERS
•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.
BAHAN-BAHAN
3 biji kentang (sagat halus)
4 sudu besar tepung jagung
3 sudu besar tepung gandum
1 biji telur
Daun bawang
Serbuk Lada sulah
Garam
Ajinamoto (abaikan jika tidak perlu)
Minyak masak (untuk menggoreng)
CARA-CARA
~ satukan kentang yg telah disagat dgn tepung jagung, tepung gandum, 
daun bawang, telur, serbuk lada sulah, garam, ajinamoto...gaul sebati
~panaskan minyak masak....sudukan dan goreng agak2 leper....balik2 kan...
tunggu sampai masak... angkat....siap
Sedap dimakan bersama sos

# resepi asal noraida durani ( tq )
•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.
•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.•*´¨`*•.♥♥♥♥.•*´¨`*•.

Related Posts

7 ulasan:

  1. Ringkas dan mudah. Mohon copy resepi yer..

    BalasPadam
  2. huhuhu..tgh diet karbo, kentang antara penyumbang karbo yg tertinggi..tgk ni terliur pulak..hehehe

    BalasPadam
  3. simple je bahan , boleh try buat ni .

    BalasPadam
  4. Simple, sedap n brkhasiat..mohon copy ye.:)

    http://www.thevitaminshop.blogspot

    BalasPadam
  5. Memang sedap lah..sy dh cuba..tp ganti daun bwg dgn daun sup..sbb daun bwg xda..hehe..memang sedap cicah sos

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New