Nuff

09 Oktober 2014

Pesakit Manja ?

heeee. hari tu teman ada up satu entri pasal 3 Pesakit dan Ceritanya tu kan? ho2.. terlupa pulak nak citer pasal sorang pesakit ni.. pesakit ni katilnya sebelah teman.. berbangsa india.. dia kata dia sakit dalam perut.. hati dia bermasalah.. tu yang mata dia kuning tu.. teman pun tak sembang banyak pun dengan dia..nama dia pun teman tak tahu.. Almaklumlah.. masa tu baru masuk wad, perut pun sakit lagi.. So, teman jadi budak baik la hari tu.. heeee..

Pesakit sebelah teman tu takut makan ubat, teman perhati aje dia dari start nurse letak ubat atas meja roda dia tu, sampai nak dekat sejam.. dibiarkan aje ubat tu kat situ.. sambil tu dia tengok teman, pastu dia cakap "saya tak mau makan ubat la, pahittt" , lepas dia cakap camtu baru teman faham awat lea di tenung aje ubat tu.. sabo jelah.. takut makan ubat rupanya..

Teman pun Nasihat dia.. supaya makan ubat tu.. sebab kalau tak makan, bila nak sembuh? mata pun kuning sangat tu.. (selamber je teman tegur mata dia kuning kan!) Pastu agak kelakar bila dia mahu pulak dengar cakap teman, terus diambil ubat jenis pil tu, ditelannya.. pastu ada lagi satu ubat jenis cecair macam ubat batuk tu.. dia kata taknak makan, teman paksa jugak dia makan.. lagi sekali teman geli perut tengok dia dengar dan patuh cakap teman.. sambil tutup hidung dia abeskan ubat jenis cecair yang boleh tahan pekatnya teman nengok.. memang geli perut teman tengok telatah pesakit tu.. hi3.. dalam hati berkata.. kira kuat jugak pengaruh aku ni yea... kikiki..

Pastu esoknya dia dah kena pindah ke wad lain sebab wad tempat teman duduk tu untuk pesakit yang nak buat pembedahan aje,.. yang dia bukan nak operate ke apa.. so, dia dipindahkan ke wad lain.. kejap jelah kenal dia.. heee.. Pesakit Manja teman gelar dia.. kih3..(nak ngata orang, diri sendiri tu pun 2X5 kan! manja sebab takut jarummm.. aiyoo..)

Related Posts

10 ulasan:

  1. Hehe.. X pnh pula jmpa mcm ni..

    BalasPadam
  2. Hehe...ada² je ragam kat wad kan sis?

    BalasPadam
  3. Dulu saya pun jenis takut ubat, siap mintak ubat air lagi dengan doktor sampai doktor sergah dah kawin pun masih nak
    makan ubat macam budak kecik ke ? Malu kena sergah belajarlah makan pil/kapsul sampai pernah tercekik psal
    tak pandai telan ubat hehehe....

    Cepat sembuh ya Tengku Butang meow.

    BalasPadam
  4. Sy om kalau pil, tp kalau ubat air tu mmg tak sanggup.. Boleh uwek balik. Sy penakut jarum juga, nak bw anak pegi cucuk bulan2 pun sy ngeri.

    BalasPadam
  5. hihihi..ada aura tu.....sebab tu mampu convince dia suh makan ubat..hihi

    BalasPadam
  6. haha.. sesuai sgt tu jadi nurse.. patient dgr kata nanti..hehe

    BalasPadam
  7. saya paling xsuka kalau melibatkan jarum...kalau ubat boleh tahan lagi...
    kalau jarum, minta doc pengsankan saya dl...hehehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    BalasPadam
  8. Ughh.. takut jarum juga. nak kena tindik hari tu nak lari tapi adik pegang tangan kuat2 (=__=") semoga kak TB sihat2 selalu. terima kasih atas kunjungan. ada masa, saya godek2 entri akak ya. serius, antara nama yg selalu saya jumpa dlm google dan blog2 lain, mesti ada nama TB, titan dan lyssa secret. :) rajin akak bw ya.

    Dan tahniah utk kenangan 2 Ogogs tu :) ok, typo.. =="

    BalasPadam
  9. hehehe,,bgsnye TB...xpelah kita nasihat utk kebaikan dia jugak kn ehhehe

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New