Nity

Nuff

30 Oktober 2015

BIDVERTISER .. DUIT MASYUKK LAGI !!!

Hai.. teman nak share lagi dengan korang bukti Bidvertiser ni pun boleh sumbang income sampingan kepada blogger macam kita ni.. tak kisah lah berapa pun jumlahnya.. kalau dikumpul2.. macam membukit dia mai.. tauu..

Ni Income kali kedua dari Bidvertiser.. puas hati kot kome weh.. letak banner aje kat blog, duit jalan .. hu2.. tak banyak tapi bolehlah.. isi minyak keta ke.. kannn... haha.. nak tahu cara nak daftarnya? moh baca entri ni ----> DUIT MASYUK DENGAN BIDVERTISER .


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



29 Oktober 2015

FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH


klik banner untuk join
FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish
Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50
Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015
Syarat-syarat :
1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini
Pemilihan pemenang :
1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email

Follow Blog  : http://mamadarwiish.blogspot.my/ http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/ http://unclezuan.com/ http://mrspuex.blogspot.my/ http://mekzumbie.blogspot.my/ http://www.hafizhafizol.my/ http://aderakukeysah.blogspot.my/

Follow G+ :  : Khalid Kyle Blurrydino

Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care

Follow Instagram :
Tag : 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



22 Oktober 2015

RESEPI NASI MINYAK, AYAM MASAK MERAH DAN DALCA DAGING




RESEPI NASI MINYAK, AYAM MASAK MERAH
DAN DALCA DAGING



NASI MINYAK
______________
BAHAN-BAHAN:
πŸ’’10 pot beras basmathi
πŸ’’2 helai daun pandan (ikat)
πŸ’’2 batang serai (ketuk)
πŸ’’1 cawan kismis
πŸ’’1 batang kulit kayu manis
πŸ’’4 kuntum bunga lawang
πŸ’’4 kuntum bunga cengkih
πŸ’’5 biji buah pelaga
πŸ’’Gula melaka (agak2)
πŸ’’Garam secukup rasa
πŸ’’Pewarna oren
πŸ’’4 sudu besar minyak sapi
πŸ’’5 sudu besar minyak jagung
BAHAN KISAR:
πŸ’’4 labu bawang besar
πŸ’’6 ulas bawang putih
πŸ’’3 inci halia

CARA:
πŸ‘‰Basuh beras bersih dan rendam
20 minit pastu tapis..Letak beras
dalam rice cooker.
πŸ‘‰Panaskan minyak dan minyak sapi
Tumis rempah 4 sekawan, masukkan
bahan kisar, d.pandan dan serai,
tumis sampai wangi.
πŸ‘‰Masukkan Air 10 sukat ikut sukatan
beras..dan gula melaka serta garam.
bila dah mendidih tuangkan dalam beras.
masukkan kismis.
πŸ‘‰Nasi dah masak buat lubang banyak2
dan titikkan pewarna oren..tutup semula dalam
10 minit pastu baru godak nasi tu
guna garpu supaya nasi tak hancur.

AYAM MASAK MERAH
______________________
BAHAN-BAHAN:
πŸ’’2 ekor Ayam (1 ekor potong 12)
πŸ’’5 kuntum bunga cengkih
πŸ’’5 kuntum bunga lawang
πŸ’’5 biji buah pelaga
πŸ’’1 batang kulit kayu manis
πŸ’’Gula
πŸ’’Garam
πŸ’’1 cawan sos cili
πŸ’’1 cawan sos tomato
πŸ’’1 pokok daun sup
πŸ’’1 tin kacang pis
πŸ’’2 sudu besar minyak jagung
πŸ’’3 sudu besar minyak sapi
BAHAN KISAR:
πŸ’’Cili kering (ikut kepedasan dan selera)
πŸ’’5 labu bawang besar
πŸ’’7 ulas bawang putih
πŸ’’3 inci halia

CARA:
πŸ‘‰Basuh ayam lumur dengan serbuk
kunyit sikit pastu goreng setengah
masak.. Asingkan
πŸ‘‰Panaskan minyak dan minyak sapi,
tumis rempah 4 sekawan dan bawang
kisar sampai wangi..
πŸ‘‰Masukkan cili kisar tumis sampai
betul2 pecah minyak..masukkan
cili sos, tomato sos, gula garam.
πŸ‘‰Masukkan ayam dan daun sup,
slowkan api biarkan mereneh..
bila dah masak taburkan kacang pis.

DALCA DAGING
________________
BAHAN-BAHAN:
πŸ’’1 mangkuk daging (hiris nipis)
πŸ’’Kacang dhal (rendam 1 jam)
πŸ’’1 kotak kecil santan
πŸ’’5 sudu besar serbuk kari daging
πŸ’’Rempah 4 sekawan
πŸ’’Gula
πŸ’’Garam
πŸ’’3 sudu besar minyak sapi
πŸ’’2 sudu besar minyak jagung
✔BAHAN KISAR:
πŸ’’20 tangkai cili kering(rebus)
πŸ’’4 labu bawang besar
πŸ’’5 ulas bawang putih
πŸ’’2 inci halia
✔SAYUR:
πŸ’’7 tangkai kacang panjang
πŸ’’2 biji terung
πŸ’’8 biji kcang bendi
πŸ’’1 batang carrot
πŸ’’1 biji nenas
πŸ’’3 ketul kentang
πŸ’’5 tangkai cili hijau(potong 2)

✔CARA:
πŸ‘‰Panaskan minyak dan minyak sapi,
Tumis bahan kisar sampai pecah
minyak dan wangi, masukkan serbuk
kari dan rempah 4 sekawan.
πŸ‘‰Masukkan daging, bila daging dah empuk masukkan kacang dhal,kentang dan carrot
πŸ‘‰Masukkan gula garam..Santan
dan semua bahan sayur.. slowkan
api godak je pelan2.. Siap...

20 Oktober 2015

DIY LONG DRESS/BLOUSE UNTUK BREASTFEEDING MOTHER

DIY LONG DRESS/BLOUSE UNTUK  BREASTFEEDING MOTHER | Haaaa.. buat Blogger Mimi, ni la dia tutorial baju dress DIY untuk ibu yang menyusukan anak tu.. teman ternampak member share tutorial ni.. haaa.. teman saja tepek kat sini sebab nak tunjuk kat Blogger Mimi dan kawan-kawan yang lain.. mana lah tau.. kot2 jadi inspirasi kat korang gak nak alter baju jadi sekreatif Nur Shazwani ni.. haa..Tutorial ni adalah dari Nur Shazwani, sangat2 kreatif dan kemas je jahitan dia.. alahai.. jeles pulak rasa.. hehehehehe.. apa2 pun.. jom nengok camne nak DIY Long Dress/Blouse Untuk memudahkan Brestfeeding Mother.. hehehehe... 
 1. Gunting, benang, zip, dress, 1 jarum peniti, 1 jarum jahit.
 2. Potong bahagian tengah dada mengikut panjang zip.
 3. Kelim sedikit dan pinkan mengunakan jarum peniti 
dibahagian kiri zip.
4. Masukkan benang ke dalam jarum jahit. Mulakan menjahit 
zip tersebut dari atas ke bawah dengan menggunakan 
jahitan jelujur halus. Jarak zip dan kain terpulang pada anda.
 5. Matikan jahitan. Untuk matikan jahitan anda perlu 
lebihkan 1cm dari bahagian bawah.
6. Jahit zip pada bahagian satu lagi dari atas ke bawah. 
Ini bagi mengelakkan kain menjadi senget sebelah 
atau tidak balance.
 6. Jahit zip pada bahagian satu lagi dari atas ke bawah. Ini bagi mengelakkan kain menjadi senget sebelah atau tidak balance.
 Tarraaa... untuk breastfeeding mom yg ada dress atau jubah anda boleh cuba yea. Jika kain tersebut berbulu pastikan dikelim bahagian berbulu dengan kemas.
Tips nak jahitan lurus 
1. Pastikan jarum anda masuk semula pada hujung benang yang telah dijahit pada kain.
2. Sebelum tarik jarum ke atas pastikan jarum anda selari dengan garisan benang yang telah dijahit 
Jahitan dari belakang.

sHARE fROM fACEBOOK
sicantik anggun... 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



RAWATAN UNTUK BAYI KERAP NANGIS MALAM

RAWATAN UNTUK BAYI KERAP NANGIS MALAM |
haaaaaa... cakkk.. Ya Rabbi... Apa dah jadi tengkubutang sekarang.. blog dah kusut masai, tak mandi.. busyuk masyamm.. terabai dah.. blog tak ber update.. apa dah jadi nih?? hahaha.. kesian blog teman ni kan.. macam tak berpenghuni aje.. tapi yelah.. disebabkan masa tak berapa nak mengizinkan teman berblog dengan tenang.. maka terpaksa lah ikut je arah angin yang dituju.. kalau ada masa terluang teman update la blog ni.. kalau tak.. biarlah dia tido jap.. Sib baik la trafik still ok.. Alhamdulillah 3k-4k macam biasa lagi.. jangan kurang jadi 2k, itu sudah merisaukan teman.. kalau dok stabil macam biasa lagi, takpe, tak naik pun takpe.. hahaha.. apa aku membebel ni daaa.. Ok lah.. ni teman nak share dengan korang citer pasal budak nangis malam.. mesti pernah terjadi pada bayi korang atau bayai sedara2 korang ke kan.. jiran ke kan.. boleh la share dengan diorang cara nak rawat bayi yang nangis malam ni.. dengan bacaan ayat suci Al-Quran je insyaAllah.. dipermudahkan.. 






------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


17 Oktober 2015

ZIZANI SECRET SOAP PENYELESAIAN MASALAH KULIT!!

ZIZANI SECRET SOAP | Membantu Mengurangkan Jerawat Seawal 7 hari !!!
hehehehe.. tu testimoni dari teman sendiri tau.. memang berkesan untuk kecutkan jerawat.. bagi sesiapa yang masih belum jumpa sabun/ pencuci muka yangs esuai utnuk kulit berminyak/berjerawat.. jom try Zizani Secret Soap ni... pasti puas hati.. tak cuba tak tahu.. ye tak? hehehe..
ZIZANI SECRET SOAP | Membantu Mengurangkan Jerawat Seawal 7 hari !!!

Wahh.. ada produk terbaru untuk mereka yang bermasalah kulit berjerawat dan berjeragat.. Ehem2.. macam tau2 je teman ni ada masalah kulit berjerawat yea.. heee.. Ok lah.. kali ni teman nak review tentang sabun ni lak..

haaa.. Teman dah try sabun ni.. rasa macam best aje.. tak mengeringkan muka.. rasa muka bersih aje..

Zizani Secret Soap ni ada banyak kebaikan tau... haaa.. Apa kebaikan Zizani Secret Soap ini? Meh teman share dengan korang .. 

Untuk pengetahuan korang, sabun ini buatan 100% bumiputera dan tiada kesan pengelupasan kalau digunakan. 

Semestinya korang pun pernah mencuba sabun yang bermacam-macam kan.. ada sabun tu buat muka kita mengelupas dan merah-merah macam udang kena bako.. sampai akhirnya kena jumpa pakar kulit lah sebab merah takmau hilang.. huhuhuhu.. 

Tapiii... dengan Zizani Secret Soap, kulit takkan jadi merah camtu.. sebaliknya kulit tampak Natural je lepas guna sabun ni tau...

Haa.. lagi satu info tentang sabun ni.. Zizani Secret Soap ni diformulasikan dengan bahan semulajadi yang diiktiraf sebagai yang terbaik untuk masalah kulit muka seperti jerawat dan jeragat.

Sabun ni TIADA Paraben, SLS, Silikon dan Petroleum yang mana bahan ini merbahaya untuk kulit.

Selain itu sabun Zizani Secret Soap ini juga membantu masalah kulit kering dan anti penuaan. Ia sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Zizani Secret Soap diformulasi khusus untuk membantu menentang kesemua masalah kulit – tompok jeragat, kesan parut, tona tidak sekata, kulit kusam, berjerawat, kekeringan kulit dan kesan awal penuaan wajah.

Diantara kelebihan Zizani Secret Soap adalah:
  • Membantu mencerahkan tona wajah, parut dan tompok jeragat
  • Membantu mengawal kulit berminyak dan berjerawat
  • Membersih wajah dan badan dengan sempurna tanpa mengeringkan kulit
  • Membekalkan kelembapan semulajadi sepanjang hari tanpa kesan berminyak
  • Membantu mengurangkan kesan penuaan kulit seperti kedutan dan garis halus
  • Membekalkan antioksida yang penting untuk kulit melawan kesan UV matahari
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif
  • Formulasi natural yang unik, tanpa pengelupasan, tanpa paraben dan SLS
haa.. sebelum tu.. Moh kita tengok testimoni dari mereka-mereka yang pernah guna sabun ni.. 









Testimoni lain.. sila KLIK SINI

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Zizani Secret Soap ni, korang boleh la singgah dan jenguk website dibawah ni yea.. manalah tau Sabun ni juga dapat menyelesaikan masalah kulit wajah korang.. terutama yang berjerawat, berjeragat, kusam dan kering.. 

Website :

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Atau kalau dah pernah order tapi nak order lagi.. bolehlah klik link bawah ni yea.. 
pay with SenangPay


Harga : RM29.00 seunit

Penghantaran : PERCUMA

Sila Klik link di bawah untuk buat belian.


Produk akan sampai dalam masa 5 hari bekerja.

SMS ke 019-6060768 selepas membuat bayaran 
atau Wassup ke 013-3723805

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2