Nuff

22 Januari 2017

SEMAKAN STATUS KEPUTUSAN PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA (BR1M) 2017 TENGKUBUTANG


SEMAK STATUS BR1M TENGKUBUTANG

Status kelayakan lulus BR1M 2017
hanya boleh disemak secara 
berperingkat mulai Februari 2017 

TB Dah kemaskini 12/12/2016 hari tu.. heee.. tapi tak pasti dapat ke tak.. ni saja tepek maklumat/info ni dalam entri ni, nanti nak semak takde lea tergagau2 mencari link sampai war2 kat wall FB mintak tolong kawan2 kasi link BR1M.. kikiki.. itu kes malas namanya.. hu3.. sekarang tak malas dah.. tengah rajin ni.. mehehehe.. sape yang dah daftar tu, kalau nak semak nanti boleh lea nengok2 kat sini yea cara semaknya.. kalau susah sangat gi jea terus kat link ni haa-->


Oh yea.. Rasanya semua tahu kan, tahun 2017 ni jumlah/nilai Bantuan Rakyat 1 Malaysia telah dinaikkan lagi.. Bertuah la korang kan.. Cer tengok bawah ni.. 


  1. Pembayaran Untuk Isi Rumah Kurang RM3,000 sebulan : RM1,200
  2. Pembayaran Untuk Isi Rumah RM3,000 – RM4,000 sebulan : RM900
  3. Pembayaran Untuk Bujang berpendapatan RM2,000 dan ke bawah : RM450
  4. Pembayaran untuk yang Daftar E Kasih : RM1,200

CARA SEMAK STATUS BR1M 6.0
Cara Melalui Laman Web BR1M 
Penerima hanya perlu masuk ke laman nihttps://ebr1m.hasil.gov.my/Default.aspxuntuk menyemak status permohonan secara online. di laman itu juga penerima boleh buat permohonan BR1M 6.0 online

Tahniah kepada yang lulus dan kepada yang gagal,sila buat rayuan dengan segera kerana semakin lewat maka semakin tipis peluang untuk mendapat bantuan ini. 

Penerima boleh terus menghubungi pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri LHDN di hotline 1-800-222-500 / 1-800-88-2716. Talian ini beroperasi dari jam 9 pagi hingga 5 petang setiap hari isnin hingga jumaat.

Setiap permohonan yang lulus, wang bantuan akan terus disalurkan ke akaun bank penerima.Status kelayakan lulus BR1M 2017 hanya boleh disemak secara berperingkat mulai Februari 2017


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

9 ulasan:

  1. dok tunggu ja ni bila boleh check hehe
    mellyacrayola.blogspot.my

    BalasPadam
  2. sekarang ni status masih dalam proses :)

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Tu laa. Harap ada rezeki..tahun lepas tak dapat.. Sedih..

      Padam
    2. Tu laa. Harap ada rezeki..tahun lepas tak dapat.. Sedih..

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New