Nity

Nuff

23 April 2018

ALHAMDULILLAH... DAH JUMPA OYEN BALIK.. TAPI...


Hubby punya camera ok tapi masa ni cahaya matahari suluh muka oyen.. so tak clear muka oyen.. sebab tu TB nak tengok dengan mata sendiri gak..


tengok belakang pun tau sangat ni Oyennn! 


Dah  ada bini dah Oyen mama ni yea.. pandai Oyen pilih.. lawa.. mama suka.. mesti anak kome lawa-lawa nanti kan.. (dah restu ni.  kih3)


Masa ni hubby mata panggil nama oyen tak datang pun.. dia pun dah konpius oyen ke bukan


Setelah berbulan2 Oyen hilang akhirnya tadi TB dah jumpa balik Oyen.. dalam keadaan kotor bulu dia.. TB bagi dia cat food.. nampak macam lapar sungguh.. yang sebelah tu makwe dia kot sebab dah 3 hari nampak dia dengan kucen tu. .

Masa hari Ahad (8.4.2018) lagi TB nampak ada kucen dok bawah kereta tu macam ekor oyen je.. Tapi TB try panggil dia tak datang pun.. TB ingat bukan Oyen.. .

Pagi semalam dapat mesej dari hubby .  Bunyi nya begini.. "Sampai Hati.. " dia kata lagi "sampai hati kawen tak ajak" .

TB yang sedang BZ memasak masa tu (sebab ada tamu nak mai.. kak ipar n ibu mertua).. Tertanya2 hubby citer tentang sape.. .

Pastu hubby tunjuk gambar kucen dua ekor ni.. punya la teman terkejut.. memang terus jerit. "Oyennnnn" .

Tak sangka kucen yang teman nampak hari ahad sebelum tu memang betul oyen . .

Allah.. rasa nak bawak balik je tadi.  tapi bila teringat kalau bawa dia balik nanti teruk dia kena belasah dengan Butang.. TB jadi serba salah.. Banyak benda nak kena fikir sebelum ambil oyen semula.. .

Butang dengan oyen tak serasi.. selalu gaduh teruk.. dan tambahan pula kami dok apartment.. dengan keadaan rumah kami yang tak luas.. dengan keadaan ada anak kecil.. kalau ambil oyen semula pasti jamban tempat oyen nak membuang kena letak dalam rumah.. sedangkan ada je jamban kucen kat balconi tu.. Tapi Butang taknak kongsi jamban dengan Oyen.. sebab tu kena buat jamban khas untuk oyen kat dalam rumah.  adoi.. mahunya harraz main2 situ punya nanti..


Related Posts

7 ulasan:

  1. Hahaha.. Comelnya Oyen dah ada makwe ya! Aduhai.. Telatah kucing ni selalu boleh buat hilang stres sebab cute sangat!

    BalasPadam
  2. Alahai Oyen dah kawen..hehehe...Ooo Oyen dan Butang selalu bergaduh ye

    BalasPadam
  3. Kes lari rumah nak kawen ke apa oyen ni.haha. comel je. Alhamdulillah akhirnya TB dah jumpa oyen semula. yang penting selamat dan sihat.

    To oyen, jangan lari rumah lagi dan semoga berbahagia.hehe

    BalasPadam
  4. Anak kucing saya pun selalu lari dari rumah. Comel je tengok layan kerenah kucing2 ni. Peneman yang dapat menghiburkan hati kita time kita tengah stress. Huhuhu :)

    BalasPadam
  5. Patut la dia bawak diri..dah besar panjang dah berdikari dan dah ada bini..so kena la dia bagi sepenuh perhatian kat bini kan...hahaha..comel je oyen

    BalasPadam
  6. Habis TB ambik oyen x. Btoi la oyen kan?

    BalasPadam
  7. Jadi.. Oyen dekat mana..? Harap ia kekal sihat hendakNYA, begitu juga makwenya.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2