CADANGAN DOA YANG BOLEH DIBACA KETIKA SAHUR / BERBUKA PUASA 


Assalammualaikum semua.. TB saja nak share ni dengan semua.. TB memang amalkan tiap kali bulan Ramadhan.. Boleh diamalkan ketika Waktu bersahur mahupun waktu berbuka puasa. Tapi TB suka amalkan ketika waktu berbuka puasa sebab time tu terasa macam ada feel je, almaklumlah.. Masa tu memang tak sabar nak ngap tapi kita juga ta nak lepaskan peluang berdoa ketika waktu ini kerana dikatakan doa paling mustajab ialah ketika sahur/berbuka puasa. 

Kalau TB selalu doa minta pada Allah semoga beri kami rezeki melimpah ruah, beri kami kesihatan yang baik dan beri kami kebahagiaan dunia akhirat.. 

Ha.. Bukan itu je.. Ada lagi cadangan doa yang korang boleh korang amalkan sepanjang Ramadhan ini ketika berbuka puasa.. 


1. Bertambah iman

2. Sihat tubuh badan

3. Mati yang baik.

4. Murah rezeki.

5.  Dikurnia Anak soleh.

6. Keluarga bahagia.

7. Rahmat & redha ALLAH.

8. Jauh azab kubur.

9. Lapang dada.

10. Kekalkan iman.

11. Ampunkan dosa.

12. Anak2 berjaya.

13. Perniagaan yg diberkati.

14. Jauhi segala penyakit.

15. Ibadat diterima.

16. Mudah segala urusan.

17. Diterima taubat.

18. Lapangkan kubur.

19. Mudah bayar hutang.

20. Terima syafaat Al Quran

21. Syafaat Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam.

22. Syurga Firdaus tanpa hisab.

23. Jauhi neraka.

24. Terima kitab tgn kanan.

25. Selamat meniti Sirat.

26. Selamat fitnah Dajal. 

27. Ketenangan hati.

28. Doa ibubapa.

29. Keluarga yang dirikan solat.

30. Beroleh lailatul Qadar.

31. Masukkan dlm 7 golongan mendapat naungan Arasy di yaumil mahsyar.

32. Doa seluruh muslimin muslimat hidup mau pun telah meninggal.

33. Masukkan sifat2 mahmudah keluarkan sifat2 mazmumah.

🤲Ya Allah...

Ya Rahman Ya Rahim

 Ya Mujib

 "Robbi Yassir Wala Tu Assir", bukakanlah

pintu2 kebaikan, semoga sgala permintaan/doa/hajat dimakbulkan & urusan kami semua akan di permudahkan...

"Lahaulawala  kuwwata illa billah"

''Lailla hailla anta subhanaka inni kuntu minadzzalimin".

#Aamiin2

امين يارب العاالمينِِ

وَصَلَّى الله ُعَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ

وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ.

Post a Comment

Lebih baharu Lebih lama

TB MOBILE

tengkubutang nity

GA New