Nuff

13 April 2019

MENANG HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One Printer Dalam Challenge HP LITTLE MAKERS


Menang HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One
Printer Dalam Challenge HP LITTLE MAKERS


Hai.. Assalammualaikum.. Petang-petang gini rasa nak up entri tentang HP Little Makers yang dah berlansung start dari bulan Januari 2019 ritu.. TB pun ambil peluang join.. hehehe.. sebab TB sukakan semua aktiviti-aktiviti yang melibatkan harraz.. disamping boleh bermain dengan harraz, harraz dan TB boleh belajar benda baru.. Kadang-Kadang Benda yang kita anggap kita dah tahu secukupnya rupanya kita belum tahu lebih mendalam.. So, dengan join aktiviti dan join Challenge HP Little Makers ni.. Kita dapat belajar sesuatu yang baru.. Yeahh.. 

TB dah join dari Challenge 1 lagi iaitu dari buat Kapal Terbang Kertas yang senang macam kacang tu hinggalah ke 4 challenge-challenge terakhir yang agak mencabar minda.. hehehe.. TB join je sebab harraz sukakan benda-benda baru.. so, tak salah kan join sambil menyelam kot boleh menang HP Printer yang comel tu kan.. hehe.. kalau menang tu TB anggap sebagai Bonus.. 


Alhamdulillah.. memang rezeki tak salah alamat.. rezeki harraz murah sangat-sangat.. memang dari dalam perut asyik ada je rezeki dia.. Haa.. kali ni menang printer HP pulak.. waaah.. rezeki kita harraz.. haaa.. lepas ni lagi ligat la kita buat macam-macam guna printer baru ni.. hehehe.. kenang sayang betul-betul ni.. barang kenangan dengan harraz.. 

Kat sini saja TB tepek kan pengumuman dari Hp_asia tentang pemilihan kami sebagai salah seorang pemenang dari 5 orang untuk Challenge yang kedua iaitu Challenge 2 : Behind The Shadow.. hehehe.. 

Berikut adalah perbualan melalui komen di gambar penyertaan TB.. hehe..

hp_asia

Hi @tengkubutang,
Congratulations, you are one step closer to winning that HP DeskJet Ink Advantage Printer as you’ve been shortlisted as one of the winners for HP Little Makers Challenge 2. But before we select the winner of the challenge, we need you to let us know If your child were to be a puppet character, what would he/she be and why? Just reply to our comment here before Saturday, 2nd March, 11.59pm. We will contact you again by Tuesday, 5th March if you are the winner! Good Luck!

tengkubutang

@hp_asiahai hp_asia, my son is 2 years old and can not talk fluently yet, but when there is any activity we do together, my son will respond that describes him enjoying and being happy with that time .. including this activity.. challenged 3.. "Behind The Shadow", My son is actively playing and learning about the shadows. When playing puppet that day, my son picks a cat character because he likes cats, and I can feel someday that he is also a catlover like his parent (me n his papa)..

hp_asia

Congratulations @tengkubutang! 🌟  We absolutely loved your submission & you are one of the lucky five that has been selected to win the HP DeskJet Ink Advantage Printer for our #HPLittleMakersChallenge 2 😍. Please DM us your full name, delivery address & phone number so that we can send out your prize. Best if you can get back to us by Monday (11th March), so that we can ship out your prize. Congratulations again! Don’t forget to try out our other challenges 😉 #HPMY#reinventlearning

tengkubutang

@hp_asia  wowww .. I was surprised by this announcement .. thank you very much .. i will give details shortly .. i'm too happy to hear this =)..












Aktiviti Cabaran HP Little Makers Bersama HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One Printer ni beri sesuatu yang menyeronokkan buat anak kita, kerana apa yang anak mahukan ialah apabila dapat melakukan sesuatu aktiviti baru bersama-sama.. Sebab tu walaupun dah menang hadiah.. TB tetap nak join lagi sebab nak habiskan challenge yang berbaki tu semata-mata sebab sukakan cabaran yang ada.. syok tau dapat buat cabaran yang diberi sambil bermain dengan harraz.. haha.. suka tengok reaksi dia.. 



Oh ya.. kalau korang nak join, masih sempat lagi tau.. ada berbaki lagi 2 challenge untuk korang join.. korang boleh tengok dekat website HP di SINI. Ada 8 aktiviti cabaran HP Little Makers kesemuanya yang boleh dilakukan oleh ibu bapa bersama anak-anak. Tapi yang berbaki untuk korang join hanya tinggal 2 challenge.. Cepatttt.. 


Langkah Penyertaan Cabaran HP Little Makers


Langkah-Langkah Untuk Join boleh tengok kat bawah : 
  1. Muat turun, cetak dan mulakan aktiviti cabaran HP Little Makers.
  2. Rakamkan gambar aktiviti cabaran korang yang dilakukan dan tampilkan bagaimana magisnya kreativiti .
  3. Muat naik gambar aktiviti cabaran yang telah dirakamkan ke laman media sosial (Facebook/Instagram) ataupun muat naik melalui laman web HP. Pastikan laman media sosial tu disetkan kepada tetapan awam atau public 
  4. Sertakan bersama-sama # wajib iaitu #reinventlearning #HPDeskJet #HPLittleMakers #HPMY dan tag HP di @hp_asia (Instagram) atau @HPMalaysia (Facebook).
  5. Muat naik. Done
  6. Dengan Hashtag tersebut pihak Hp akan dapat melihat post korang dan jika ada rezeki korang akan terpilih sebagai pemenang aktiviti cabaran HP Little Makers ini. 

Aktiviti Cabaran HP Little Makers

TB dan harraz dah berjaya buat cabaran ini hingga cabaran ke 6 iaitu : 


Challenge 1: Paper Plane Physics
Ever wondered how long you can make your paper plane fly? It's now under your control while you learn the science behind it all with this Little Makers Challenge.






Yeayyy!!! Cuba teka hari ni kami buat apa??? Haaaa.. Tadaa.. hari ni kami buat Origami Kapal Terbang menggunakan Kertas!! Yeayyy!!! . . Harraz asik sebut airplane ulang2.. Sepanjang kami bersukaria menghasilkan kapal terbang kertas ni, ada saat melucukan bersama Harraz.. Harraz terkesima bila mama layang2kan kapal terbang ni sambil buat bunyi jetttjettjettjett (konon seakan sedang menembak musuh) hahaha.. mungkin dia tak faham apa mama dia sebut tu.. hahaha.. . . Haaa.. Jom lah kita buat kapal terbang kertas bersama si cilik korang.. korang boleh kongsikan saat yang paling lucu antara korang dan anak sepanjang aktiviti ini.. . . p/s : Gambar last tu abaikan mama dengan muka serius buat terbangan menjunam.. wakakak.. . . HP Little Makers Challenge 1 - Paper Plane #HPLittleMakers #HPDeskJet #HPMY @hp_asia
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Challenge 2: Behind The Shadows
Shadow puppets are figures that are placed between a light and a screen. Shadow puppetry is a popular form of entertainment in countries all over the world. Time to explore the world of shadow puppetry.


Challenge 3: Time Will Tell
Have you ever played outside all day and noticed that the length and location of your shadow changed as the hours went by? Back then, people are able to tell the time using an instrument called sundial.




HP little Maker (Challenge 3) - Sundial (Time Will Tell) . . Korang pernah tak perhatikan semasa korang bermain dengan anak-anak di luar sepanjang hari dan menyedari bahawa saiz dan lokasi bayang-bayang korang berubah ketika jam berlalu? . Ini kerana matahari akan berubah posisi mengikut putaran waktu. . Haaa.. Orang dulu-dulu dan orang yang suka travel dan terlupa bawa jam, diorang ada cara nak tengok waktu dengan berpandukan cahaya matahari je.. . . Diorang dapat mengetahui masa dengan menggunakan instrumen yang dinamakan sundial. . . hehehe.. hari ni TB dengan harraz nak buat sundial .. saja suka-suka.. . . @hp_asia @HPMalaysia . . Haha.. TB nak tergelak time ni Harraz bukan pelik tengok mama nya buat apa.. tapi dia asyiklah menyebut nombor-nombor yang ada pada sundial TB tu.. haha.. suka kot sebab warna warni.. lawa tak TB buat? hehehehe.. . . SEDIKIT INFO TENTANG SEJARAH SUN DIAL (JAM MATAHARI) Menurut catatan sejarah, sundial atau jam matahari merupakan jam tertua dalam peradaban manusia. Jam ini dibuat oleh seorang ahli Astronomi muslim bernama Ibnu al-Shatir sekitar 3.500 tahun sebelum Masehi. Jam ini menunjukan waktu berdasarkan letak matahari, dengan cara memanfaatkan bayangan yang menimpa permukaan datar. Ibnu al-Shatir membagi waktu dalam sehari dengan 12 jam, pada musim dingin waktu pendek, sedangkan pada musim panas waktu lebih panjang . . #HPLittleMakers #HPDeskJet #HPMY
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Challenge 4: Around The World
Are you curious on what other cities or countries look like? This challenge gives you the opportunity to explore landmarks of other countries and discover some of the best hidden treasures in the world.





HP LITTLE MAKERS (Challenge 4) : Around The World . Tak sangka Challenge yang ke 4 ni betul-betul mencabar dari @hp_asia .. . Bukan anak yang pening.. Mama dengan anaknya dua-dua pening.. haha.. tipulah.. harraz tak pening lansung sebab dia tahu nak main dan teka-teka je apa yang dia lihat.. TB ajar juga dia sebut apa yang dia lihat tu.. Dia happy sangat sepanjang TB atur2 kan Landmark2 ni mengikut negara.. . Haaa.. Cabaran kali ni sangat TB suka kerana kami berpeluang mengenali dan meneroka "Landmark" atau Mercu Tanda negara-negara lain dan menemui beberapa khazanah tersembunyi yang terbaik di dunia. . Haa.. kalau korang nak tahu sesebuah negara atau bandar tu macam mana? kenali Mercu Tanda / Landmark nya dulu. . . Harraz pun dah boleh sebut nama-nama negara pada maps ni tau.. hehehe.. . #HPLittleMakers #HPDeskJet #HPMY #harraz30juzuk
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on



Challenge 5: Unboxing Imagination
Time to spring out some surprises using a 'Jack in the Box'. It is one of the favourite well known toys of kids all around the world and now you can make your own!




Challenge 6: Animal Kingdom
Many animals living on Earth today are endangered, which means they are at risk of dying out on Earth. This challenge, you will learn how to create 3 endangered animal models with the ancient art of paper folding.






A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on




A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Challenge 7: Look At The Stars
Make a wish upon the stars by getting to know about the constellations. This challenge will help you learn about the Northern Hemisphere and their constellations.


NEXT UPDATE


Bagi setiap aktiviti cabaran HP Little Makers, pihak HP akan memilih 5 orang pemenang bertuah untuk memenangi hadiah-hadiah yang berupa produk HP yang bernilai RM 500.00. Cabaran ini juga terbuka kepada individu kanak-kanak yang berusia di antara 5 hingga 12 tahun.

Haa.. yang ni la printer yang TB dan Harraz dapat tu.. hehehe.. kecil dan comel je kan.. 

HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One Printer bersaiz kompak dan tanpa wayar. Kecil dan mudah dibawa kemana-mana. Kalau nak print pun mudah sangat sebab ia wireless, dengan handphone pun boleh print jugak.. Tak kiralah Android atau Apple iOS Boleh je..

HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One Printer ni boleh cetak, imbas, boleh copy atau fotostat jugak tau..  Korang nak jugak? Bolehlah terjah website HP Online Store ni. Klik SINI yea.. harag pun berpatutan sangat.. RM 370.00 je seunit. 

Untuk butiran lanjut mengenai cabaran HP Little Makers... 


atau 



Nak join challenge seterusnya? boleh klik dibawah :

HP LITTLE MAKERS CHALLENGE





Related Posts

18 ulasan:

  1. Wah tahniah. Untung nya boleh menang printer. Tapi boleh nampak lah effort kak TB join contest HP ni. Memang patut menang pun

    BalasPadam
  2. Kita pun dah lama mencari printer yang bagus dan murah serta berkualiti macam HP ni hehehe tengok cabaran tu banyak takut lak kita tapi good luck...

    BalasPadam
  3. Wahh tahniah! Untung laa dapat yg jenama bagus plak tu. Aktiviti buat ngan anak tu pun bagus, kreatif betul..

    BalasPadam
  4. alhamdulilah tahniah menang. kreatif betul buat semua tu. excited pulak BBL tengok. ala sayangnya tak sempat nak join. next time nak masuk jugak la contest macam ni..menarik betul

    BalasPadam
  5. Wahhhh TAHNIAH TB..!!
    Rajin + kreatif TB. Seronok tengok join challenges sebegini dan memang rezeki tak salah alamat. Hadiah best! Beruntung Harraz! Meh aunty nak sep sikit ambik berkat awak. Hehee...
    Dah ada printer baru lagi laaa macam-macam aktiviti TB nanti kannn

    BalasPadam
  6. wahhh tahniah TB ! sangat bertuah ya menang printer hp. harga dia boleh tahan mahal kalau nak beli, bestnya dapat printer nie secara percuma. nak join jugaklah contest nie. manalah tahu boleh menang printer nanti.

    BalasPadam
  7. Tahniah menang hp printer..suka tgok keletah harraz sgt mencuit hati..seronok dia join chalenge hp dgn mama dia..challenge hp ni ramai yg terjebak..iols nak join jugalah

    BalasPadam
  8. Tahniah menang hp printer..suka tgok keletah harraz sgt mencuit hati..seronok dia join chalenge hp dgn mama dia..challenge hp ni ramai yg terjebak..iols nak join jugalah

    BalasPadam
  9. Banyak challenge kan dia.. Wah tahniah tb dan haraz.. Hasil ushaa you alls berdua dpt la hadiah.. Good job.. Siapa taknk printer kan.. Kita pun tengah cari printer ni..

    BalasPadam
  10. Wah kreatifnya dia. Cantik lukisan tu. Tahniah dapat printer baru. Senang nk print document kan lepas ni. Teringin juga nk tukar printer baru sebab printer ni dah tak berfungsi.Uwaaa

    BalasPadam
  11. Waaahh congrats, akak lupa nk join hahaha. Akak buat challenge yg box tu je hehe. Mmg patut tb menang nampak usaha tb :)

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  12. Waaahh congrats, akak lupa nk join hahaha. Akak buat challenge yg box tu je hehe. Mmg patut tb menang nampak usaha tb :)

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  13. Tahniah untuk mak dan anak. Benarlah, kalau dah rezeki tak kemana. Seronok baca pengalaman TB sepanjang peraduan berlangsung.

    BalasPadam
  14. Wahhh menang ke? Tahniah, mesti rasa puashati kan bila dah menang. Berbaloi usaha.

    BalasPadam
  15. Tahniah TB memang printer. Berbaloi usaha TB nak bonding dengan anak tapi menang challenge. Memang rezeki anak. Ena pon join. Hope ada rezeki menang. Sempatlah join 2 challenge je.

    BalasPadam
  16. Tahniah kak. Rezeki akk dan harraz. Kita nak buat aktiviti camni takde printer nak print2. Hehehehe..
    Seronok kan dpt luang masa macam ni.

    BalasPadam
  17. Tahniah TB.. Bagus gak bila sertai contest cenggini.. Selain berpeluang memenangi hadiah yg ditawarkan, bonding time dgn anak2 jd lebih berkualiti..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New