Nuff

05 Jun 2014

Senaman Kecilkan Paha


Arghhh.. masalah betul.. sekarang ni taktaulea nape.. berat badan macam naik je, pastu peha dan betis pun macam bersedia nak membesar.. aiyoo.. tensionn... apa lagi, gigih lea teman mencari sesuatu untuk mengecilkan kembali peha ini.. adeh.. tapi teman tak caya yang jenis makan2 punya tu.. teman lagi percaya bab senaman2 ni, so.. teman google punya google, terjumpalah senaman untuk kecikkan peha.. ha2.. dapat puunnn.. 
Seperti yang kita sedia maklum, selain berjogging untuk membuang lemak di peha, memang ada juga senaman khas untuk kecilkan peha. Senang saja. Boleh lakukan di dalam rumah. Caranya adalah:

Langkah 1 – Sandar di dinding
Bersandar di dinding. Pastikan kepala, belakang dan punggung betul-betul rapat ke dinding seperti gambar di atas. Jarak posisi kaki adalah lebih kurang 18 inch dari dinding.Turunkan badan ke bawah sehingga kita berposisi seperti kerusi. 

Pastikan kaki kita tidak bergerak. Tahan selama 30 saat. Kembali ke posisi asal. Ulangi selama 5 minit.

Langkah 2 – Menaiki Tangga
Berdiri di sebelah tangga. Silangkan kaki kiri dan letak di atas satu anak tangga seperti gambar di atas.
Langkah 3 - Lunge
Menaiki tangga dengan menggunakan kaki kiri sehingga kaki kanan kita terangkat. Kemudian kembali ke kedudukan asal. Lakukan selama 5 minit. Kemudian tukar ke kaki kanan pula.
Berdiri tenang sambil meletakkan kedua-dua tangan anda di pinggang.
Ambil langkah besar ke hadapan dengan kaki kiri sehingga peha kiri kita mendatar. Pastikan lutut kiri tidak melebihi kaki kiri. Kaki kanan kita pula dalam posisi bengkok sedikit. Pastikan badan kita tegak. Kemudian kembali ke posisi asal. Ulang langkah ini selama 5 minit. Kemudian lakukan pada kaki kanan pula.

Huk2.. pastu kannn.. teman ternampak lea pulak stokin magic tu.. ala stokin untuk kecikkan betis & peha ni haaa-->Germa Socks..
hahahaha.. boleh caya ke ni? ada testimoni tak? meh share sini!! heee.. (taksub bebeno nak kecikkan peha yeaaa.. kih3)



Related Posts

13 ulasan:

  1. Hahaha terus klik stokin yang boleh kecilkan betis tu. Nak kecilkan betis. Besau sangat

    BalasPadam
  2. boleh cuba ni..hehe..ajak anak2 dara sekali buat..:)

    BalasPadam
  3. boleh cuba ni...tq share hehe :)

    BalasPadam
  4. adik Hikari, dia rasa pning tgok tuto yg nih ahaha

    BalasPadam
  5. Tq share . Nak try lah lepasni :D

    BalasPadam
  6. Hi saya kongsi link anda .

    BalasPadam
  7. Terimakasih atsa infonya yang sangat membantu sekali..
    kalau untuk info tempat jaul baju senam body image yang berkualitas dan murah dimana ya..
    salam sukses

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New