Nuff

11 Mei 2013

BESTNYA KANAK2 DULU PUNYA PERMAINAN... =p

Haiii.. hari ni teman rasa macam nak share tentang permainan kampung.. teringat semula permainan yang pernah teman dan rakan² main suatu masa dulu.. kat kg biasa lea.. mana ada hiburan lain selain TV.. tak ada PC, PS3, laptop bagai..(klu benda2 tu ada sekalipun belum tentu teman dapat beli pun kan.. setakat gameboy dan Tetris tu ada lea teman main..) Memang nostalgia.. kenangan zaman budak2 dulu.. masa tu teman ikut opah sedara dok di Beruas.. kalau dok kampung faham2 je lea game dia macam mana kan.. heee.. teman pun join main.. dari game popuan sampailah ke game budak laki.. Polis Sentri tu.. ha2.. jom tengok permainan2 budak2 kampung masa dulu.. sekarang ni ada gak kot.. tp susah nak jumpa dah.. diorang lagi banyak main FB/BLOG/TWITTER/PS3 macam kita2 ni lah.. ha3..

Senapang Kayu..pelurunya terung pipit
Baling Tin..!
Cara Baling tin
Baling Selipar
Mainan Tutup Botol
Patung kertas..budak pompuan suka ni
lompat getah kot..zero point
Teng Teng..!
konda-kondi
Galah panjang
teman panggil ni kuku kamben

Main Dam Ular

Main Guli..!

Ceper..!


Gambar-->credit to : GULIBOOLAT

Related Posts

28 ulasan:

  1. wah!!! mmg nostalgia..smua tu org penah main!!

    http://loveprettydinda.blogspot.com/2012/03/rancangan-tv-time-jadi-budak-dulu.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. kann.. best kan permainan kg dulu2.. sebab mengeratkan lagi hubungan sesama kita.. hee..

      Padam
  2. love patung kertas.. ley matching2

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. teman pun suka.. pastu mula lea bercakap guna sora doraemon.. main dgn kakak masa tu.. ha2

      Padam
  3. ape kate kumpul kwn2 blog kt satu tmpat kps tu kite semua main mende2 nih?bagus ape..dsamping hati yg seronok boleh jg ajar anak2 main mende ni semua.same2 main baru keluarga bahagia... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. cadangan yg baik gak tuuu.. heee.. Harith buat lea cadangan.. leh kami join.. heee..

      Padam
  4. semua permainan tu kita merasa main tau. sangat seronok.

    hmm.. klik lagi iklan tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hoo.. pernah main gak yea.. best kann.. kat bandar susah nk nmpk dh permainan ni.. tp kat kg2 masih ada lg.. =)

      ok.. jap lg teman klik iklan sana lg yea.. =) thanx yunk..

      Padam
  5. waaa betol2 nostalgia nih... dulu akak suka main org2 kertas tuh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. heeeee.. sama lea kitaa.. klu boleh nak beli byk2.. leh tuka baju mcm2 ha2.. bju mcm cinderella tuu

      Padam
  6. NOTE : semua yg komen disin teman udah kunjungbalas n komen yea.. thanx sudi singgah n komen.. =)

    BalasPadam
  7. lissa suka main patung kertas tuu.. dan tutup botol.. dan guli ~! hhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. masa tu kita x kira mainan laki ke popuan.. hantam sajalah.. kan.. heee.. janji pandai main.. =P

      Padam
  8. zaman sekrg ni payah nk tgok bdak2 main pemainan kita dulu ni . asyik dgn touch skrin je haha . zaman dulu best

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu Din.. zaman skrg semua iPAD, touchscreen sesaja.. mampu lea katakann.. bukan mcm kita2 dulu.. heee..

      Padam
  9. Semua aku dah pernah main cuma msin patung tak lagi kot..kikiki.
    Main kondi tu aku dah lupa ler....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha3.. toksah lea main patung tu.. nti buat kena gelak j kang.. hihihi.. 2 maina org popuan.. heee.. thanx singgah singgah.. jap lagi teman bw kesana yea..

      Padam
  10. ceper tu siap bawak pegi sekolah..hahah
    masa cikgu takde tu la keje duk main ceper.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. siap sorok dalam poket yeaa.. bila cekgu xde korang buat group lawan sape menang.. kui3..

      Padam
  11. nice kan?? best ingat zaman kecik sekarang semua bdak main game compt, handphone tablet..xdanya keluar peluh hehe done following u too #742 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. fuh.. mainan dulu mmg kua peluh punya kan.. samapi comot2 kita masa main.. ha3..

      thanx yunk sudi follow lik.. =)

      Padam
  12. rindu giler main semua nie.. kalau main sekarang agaknya orang pelik tak tengok orang tua main ?? hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. heeeeeeeeee.. jom kita buat ghatering blogger2 main menda ni.. gerenti xde sape nk gelak kan.. hihihi

      Padam
  13. boleh kata semua permainan ni penah dicuba hahaha..

    menggamit kenangan betul la

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaaaaaaa.. ramai jugak yg pernah main game kg ni yea.. =) best kann!

      Padam
  14. semua yg komen sini teman dh bw balik n komen yea.. =)

    BalasPadam
  15. memang seronok sangat zaman dulu.....
    Budak sekarang dah tak rasa dah... =D

    BalasPadam
  16. Tq ye tengku butang credit ke blog Mar.. baru sempat nak online ni haa...Done follow u back..! ;)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New