Nuff

09 Mei 2013

KEYBOARD -- GUNA PADANAN JARI YANG SESUAI..



Tahu tak korang, sebenarnya setiap huruf keyboard mempunyai padanan jari yang tersendiri ?

hahhh, jangan terkejut!

sebab tu lah ada sesetengah orang (terutamanya orang yang belajar dalam 'dunia cyber') ni boleh taip laju tanpa melihat ke arah keyboard tuh sendiri... hihihi.. macam hubby teman leaa.. laju bebeno taip nya.. pastu klu guna laptop, laju gila klik mengklik tanpa guna mouse.. adoiii.. teman jea yg terkial2 nk click.. dh biasa ada mouse mana x nya.. heee.. tp tu dulu.. skrg dh laju dh klik tanpa guna mouse.. heee.. mmg dh x heran mouse ada ke xde.. (huh! blagak kan! pepepun teman tau ada antara korang yg taip laju jugak tanpa nengok keyboard.. betul x? klu x cne leh jd blogger kan! penting gak belajar guna keyboard dgn betul ni.. cepat sikit kan!

so korang apa lagi... jom hafal... dan cuba taip tanpa tengok keyboard! 





Related Posts

30 ulasan:

  1. Hahha..tu blum taip jawi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. taip jawi lagi jari bengkang bengkok kot jadinyaa.. ha2

      Padam
  2. Kakak dulu sebab memang kena ambil kelas gunakan jari yg betul utk semua ini. So kakak rasa memang typing skill ok. Secretary bukan aje kena type betul kami juga ada shorthand tau - macam tulisan jawi tu hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho.. tau.. trengkas namanya kan? waaa.. akak memang laju giler lea typing ni yea.. heee.. teman taip laju tapi guna jari yg sama jea.. jari tgh n ibu jari.. ekekekekek.. kadang2 jea guna jari penuh. tp lagi slow jadinya.. hik3

      Padam
  3. good sharing.. huhuhu..

    kita kalau dah emergency boleh la jgk taip laju2 tanpa tngok..kalau silap tu betulkan kemudian..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lea.. taip je mana2 dulu.. pastu dh siap baru edit mana yg salah taip 2 kan.. hihihi.. akak dulu selallu bersaing dgn k.has sape taip paling laju.. perghhh.. k.has memang terbaek lea.. laju tau x mimi.. cuma ada lea sikit typing error kat situ.. x byk pun..

      Padam
  4. wah nice sharing..lagi lajulah semua update entry he3...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahaha.. tau xpe.. ni pun dh target 10 entri sehari.. sebab jari dh pandai menaip laju.. ekekekekekekekkk.. (sembang jea nii.. )

      Padam
  5. hehehe x hafal pun but mmg taip x tgk keyboard !

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. bagussss.. yg penting hafal kedudukan huruf kat keyboard kan .. bravo lea KA ni.. tahniah.. heee...

      Padam
  6. Rasenya, kalau Eira guna teknik ni.. confirm makin lambat menaip..hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaa.. sama lea kita Eira.. nak buat benda ni kena dari awal lg dh bertaltih.. tp klu skrg mmg xdpt lea.. hik3

      Padam
    2. tu ar..time rajin chatting dlu, memang laju ar taip..hehehehe

      Padam
  7. Biar betul? Saya taip laju pun tidak dapat main keyboard.. Adik saya ni yg tidak taip laju, punya cepat main keyboard.. Jari-jemari saya ni ayu kot.. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. betul tu.. maybe jari awk ayu n sopan .. heee..

      Padam
  8. klu jadi typist n trenkas , nng kena belajar nih . biasanya wartawan , setiausaha kena ada skill nih . saya mmg x suka guna mouse ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hu2.. teman sena ada maouse.. bru laju klik2.. hikhikhik.. tp skrg dh terbiasa tanpa mouse.. klu desktop mmg kena guna mouse.. hee

      Padam
  9. hMM .serius.. tangan nak taip ikutsuka dia nak gerak ke mana aja.. hewhew...\belum expert lagi.. masih belajar.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpe.. pelan2 dear.. lama2 laju lea mcm lipas kudung jd nya.. heee

      Padam
  10. kita dulu ada kelas typing guna jari yg betol utk menaip. sekarang woww tak diamalkan langsung.
    hehehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. teman download game typing kat internet.. best jugak.. berlatih sambil main game..

      Padam
  11. jari dkna tak semuanya hidup :)

    BalasPadam
  12. Pernah jugak cuba nak buat..... tapi tak menjadi plak... huhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada satu game tu.. best jugak.. sambil taip sambil main game.. teman dh lupa software apa.. klu ada software tu mmg hari2 main bole laju n fasih menaip.. err.. fasih menaip? hihihi

      Padam
  13. kalau lissa., suka hati jaa jari2 menari2 di keyboard., x ikut step.. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.. sama lea kita.. janji taip laju juga wlupun satu dua jari jea guna kan.. hihihi

      Padam
  14. sigh. jari aku masih kekok nak menaip secara laju. ni pun menaip pakai 4 jari =.='

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpe... lama2 laju lea nanti.. tips nk bg laju.. buat entri byk2.. hari2 taip.. gerenti laju punya nti.. he2

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New