Nuff

16 Mei 2013

BAKED MASH POTATOES RECIPIES

= Baked Mash Potatoes =

Nyum2.. rasanya teman asik buat post tentang resepi dan masakan lea plak minggu ni kann.. hu3.. apo nak buek.. udah teman terjumpa resepi yang menarik, mula lea nak mencuba jugak.. tapi apakan daya.. oven baru x sampai2 lagi.. hu2.. request kat hubby nak oven yg murah2 jea.. 
tp hubby teman ni lain sikit.. apa2 yg dia nak beli, dia suka beli yg terbaek terus.. tahan lama walaupun mahal.. hu2.. nampaknya sebelum membeli teman pun kena buat survey jugak lea oven mana yg paling ok untuk teman pakai lama.. 
ADA SAPE2 LEH BAGI CADANGAN TAK?? 
OVEN APA YANG OK UNTUK TEMAN BELI? 
Ok lah.. berbalik kepada resepi yang teman nak share dengan korang ni.. resepi ni teman nampak dekat blog Arni Yusnita Macam biasa.. cara presentation gambar yg menarik telah memikat hati teman untuk diabadikan dalam entri teman kali ni..  

Gambar2 yg Arni snap memang clear dan sungguh menyelerakan, betul x? heeee.. dari situ dah nampak menyelerakan apatah lagi kalau dapat makan? perghhh.. menjilat kaki wa cakap lo... ha2.. 

Resepinya tak lea susah mana.. senang jea.. yg penting perlu ada OVEN yea.. klu xde OVEN tak jadi mak.... hak3.. Ok.. jom ikuti step by step.. nyum2.. x sabo nak masak rasanya.. arghh.. OVEN!! 
Meriah tak isi pati mash potatoes ni? the mixture contains kentang yang dah direbus dan dilenyek, mushroom soup (utk gantikan fresh milk), telur, sour cream, shitake, mix veggies, celery, chopped onion,parmesan cheese, black pepper, parsley flakes & rosemary. Tiada sukatan khas, masuk saja seberapa suka.
Cara Arni : 
kalau nak memasak mesti penuh passionate & kalau nak memasak jgn kedekut bahan, biar yang elok, berkhasiat & segar.
hemmm.. betui3.. teman setuju sangat!!
yeah setelah menyatukan kesemua bahan dan secukup rasa, masukkan mixture dlm mangkuk casserole. taburkan parmesan on top and bakar selama 30 minit. walla!! sementara menunggu mash potatoes dibakar sempurna bolehlah buat gravy dan juga salads.
hot from the oven!
tengoklah melted parmesan cheese yang umphh >.<

lengkap dimakan bersama gravy and fresh salads!
END



kredit to : 



Related Posts

42 ulasan:

  1. ha2.. tgahari dh pun.. luch time.. biasa lea.. hi3..

    BalasPadam
  2. kalau la ade oven... haih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. xde oven gak ke? cian kat kita dua ni kann.. hu3

      Padam
  3. hadoiii sedapnyer... kene try wat ni ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. he2.. try jgn x try.. tentu sedap kannn.. =)

      Padam
  4. lapar tau bila dtg blog ni

    BalasPadam
  5. Oh... sungguh telah menggoda kakak resepi ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. silalah lapar.. heee.. thanx sudi singgah yea..

      Padam
  6. kentanq hancur ni sedap :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap.. terbaik.. klu boring mkn nasik bole cuba buat ni.. heee

      Padam
  7. perghhhh... sedap betul.. terguda sangat sangat...
    sayang tak nampak yang dah di potong camne... ape pun thanks sharing.. mmg boleh cuba..

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. sama2.. teman pun share dari blogger lain.. nak try buat seniri nati.. cuma oven j belum ada lagi ni.. hu2

      gambo dh potong xde.. baru teman pasan.. hu2

      Padam
  8. saya tengah diet sekarang ni..mohon jangan post entri makanan..ehehe..gurau ja yea..saya baru tahu admin ni kakak..ahha..

    btw dah lama follow sini dah..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee... diet yea.. uishhh sedaapppp niii.. rugi diet tauu.. nyum2.. (ha2 baik punya hasut)

      aikk.. baru tau teman ni kakak? sebelum ni? hu2

      okeh.. tq follow sini yea.. =)

      Padam
  9. Sedapnya! Belum makan lagi dah dapat rasa kesedapannya. *kesat air liur* Kan best kalau makanan boleh keluar dari skrin laptop. Hahahahaha! :DD

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahahahaha.. tgh membayangkan alat doraemon ni.. hu3

      Padam
  10. Sedapnya nampak.......
    Aritu Mr.JR ajar AJ buat baked potato......
    Tapi yang version tak payah lenyek2 kentang tu... =D

    Ehemmm... Mr. JR memang lebih pandai masak dari AJ tau....

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. yeke.. MR JR pandai masak dari AJ??? dasyattt.. senang lea AJ nti.. heee.. klu x sihat MR JR bole masakkan.. macam hubby teman ni lea.. pandai masak tp bab ngemas.. aiyooo..

      Padam
  11. betul ! bab makan nih jgn berkira . Kalau rasa nak beli / makan , amik jer . Esok lusa blm tentu dpt ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. klu tingin nk mkn apa2.. beli jea.. jgn kedekut duit.. bukan nya hari2 kan..

      Padam
  12. assalamualaikum...tengkubutang :)

    selalunya mknan yg byk bahan2 memang sedap... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. tu lea.. byk bahan2 dia.. 2 yg buat sedap tu kan.. heee.. tp ni mesti bdget byk kan utk buat makan2 ni..

      Padam
  13. Pandai masak yea.
    sedapnya nampak.

    ps: saya dah masukkan blog TB dalam bloglist saya.
    http://pokok2u.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. he3.. xpandai sgt masak.. tp suka mencuba.. heee.. nak buat mcm baked mash kat dlm gambo ni tp Oven lak x de lg.. huu.. sedap niii

      Padam
  14. mak ai terus rasa lapor uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahaha.. opsss... sorryyy.. sib baik bukan bulan posa kannn.. =P

      Padam
  15. Tengok pun dah best.
    Apatah lagi makan kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. betuii.. klu dapat mkn niii.. pergh.. kenyang tahap arnab dh.. heee..

      Padam
  16. anis singgah kul 2 pagi..jadi lapar la..haha :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. jgn makan lewat malam.. heee.. tgk gambo bole.. mkn x bole.. hihihi

      Padam
  17. huuuhh nampak mmg best dan menyelerakan ni....hehe

    ps: utk oven sy cadangkan panasonic cooking magic....sekadar cadangan dari seorg lelaki yg taktau memasak... :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. panasonic cooking magic.. hooo.. ok.. bole try google jap lg.. heee.. tgh nk buat list ni.. tgkp yg terbaek punya.. heeee..

      thanx timi.. =)

      Padam
  18. try cari oven jenama boni kacak.hahahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. kalau ada jenama boni kacak, teman sambor 2 terus.. satu boh kat umah satu boh kat dlm bilik.. klu lapo xyah gi dapur.. bakor roti dlm bilik jea.. kui3.. sebab apa? sebab teman suka maaaaa?kannnn.. (ikut intonasi boni dlm keek) ha2

      Padam
  19. senangnye nk buat,ayt kt atas "xde sukatan masuk je ikut suka" boleh try ni! :)

    BalasPadam
  20. owhh tidakk ... tetiba perut berlagu keroncong. hehehh menyelerakan betul ler ... nk membuat tue yg malaSss

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2