Nuff

14 Mei 2013

RESEPI ~ MACARONI DAGING BER CHEESE

Jeng-jenggggg.. nampak sedap kannn.. waduh2.. masa mula2
tgk gambo ni dekat blog  terus teman  terliur air liur ni.. memang nampak lazat n sedapp.. so, teman pun nak mencuba buat.. tapi baru perasan oven teman ada kat ipoh.. wahahaha.. tp bila dh terpandang menda ni.. memang rasa x sabo2 nk buat.. so, untuk tidak lupa, teman mintak izin copy resepi ni untuk boh dalam entri teman, sebab nanti nak try buat klu lupa boleh check kat sini balik.. hikhikhik.. teman tertarik sebab cara  mempamerkan gambo2 n step2 tu amat friendly dan mesra alam.. nice!.. heee.. teman suka sgtt.. lagipun gambonya clear sgt.. 2 yg buat teman yg tengok lg berselera.. 

Bahan Utama
5 biji kentang (potong dadu..di rebus & di tapis air )  
Segenggam makaroni ( di rebus & di tapis air )
Perencah Utama
3 biji telur
1 labu bawang besar
1 sudu lada hitam
sedikit daun saderi
serbuk perasa, garam
daging cincang
cara masak daging ni mudah jek.. tumis bawang besar, lada hitam & goreng sampai keluar air.. buat sementara tak payah bubuh air dulu.. kalau air dah kering tapi daging tak empuk lagi baru tambah air air.. biar daging ni jadi kering..
daging dah siap.. pecah telur.. pastu kita gaul jek semua bahan kasi mesra serasi bersama.. hehehe.. 

akhir skali.. letak cheese seperti di atas.. letak selambak jek kasi cheese melimpah ruah di ladang gandum.. (ape la merepek ni).. bakar suhu 200'C.. 1 jam.. 

Sedapnya kalau makan panas2 wehhh.. slurppp..







Related Posts

15 ulasan:

  1. Balasan
    1. 2 lea.. mesti cuba.. gerenti sedapp.. huwaaa.. bila nk beli oven nii.. resepi dh ada untuk dicubaaa.. hua2..

      Padam
  2. ini salah satu menu favourite farah ni sayang... lama dah x buat dah.... hu hu hu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaaaaaaaaaa.. farah selalu buat lea yea? skrg bole lea buat balik.. heee.. sedap x farah? huu.. xsabo nk buat seniri..

      Padam
  3. perghhhhhhhhhhhhhh.. ni satu menu makanan yang paling akak suka.. sedapnya.. nak wat gak.. tapi tak tau bila.. :( sedapppnyaaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap kannn.. perghh.. bererti gambo tu memang menyelerakan! credit 2 yg amik gambo ni.. heee

      Padam
  4. KY belum pernah makan apa2 yg berkaitan dengan makaroni, betulllll

    BalasPadam
    Balasan
    1. hoo.. bolelea mencuba.. sedaaaappp tauu.. heee.. teman pernah akan tapi buat seniri x pernah lagi.. macaroni cheese.. macaroni goreng pernah lea buat.. heee

      Padam
  5. wahh nampak sedap gila !! >_< time kasih atas resepi ni, nt nk try jugak lah, hihi

    BalasPadam
  6. hye.. sy tuan punye resipi.. (ngacau tenku butang)

    thanks credit for me.. blom hebat lagi ni.. t tepek resipi nasi kerabu plak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaaaa? NASI KERABU??? kegemaran teman gak tuuuuua.. nak nak resepii.. heeee.. thanx sudi singgah sini yea.. n thanx sebab x mrh teman tepek resepi siti kat sini.. heee...

      Padam
  7. Assalamualaikum. perghh pengsan sheila baca ni. kat rumah takda oven. kalau tak dah masak dah. heee selalu kalau sheila teringin nak makan sheila buat makaroni cheese je. hehehhee takda nak bakar2 ni *_______*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama lea kita sheila.. xde oven lagi.. so, nak makan mcm ni kena tgu oven mari dululea.. heeee..

      Padam
  8. Balasan
    1. Try lea syg.. nti dh buat jgn lupa inform teman yea.. hee.. nak tau gak citer nya.. heee

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2