Nuff

24 Mei 2013

Sifat Seseorang Menurut Bulan Kelahirannya

Haiii.. pekabo semua.. hope sihat2 lea hendaknya yea.. aiiiiish.. udah macam tulis surat plak teman ni kan.. heee..  Korang lahir bulan berapa yea? di petang2 Jumaat ni teman ingat nak share  tentang " Sifat seseorang Menurut Bulan Kelahiran "  nak try tak tengok entri yg teman buat ni, sesuai x Sifat korang dengan bulan kelahiran kat bawah ni? heee.. kalau sesuai meh lea share dgn teman, nak tau gak korang lahir bulan berapa kan.. xpee.. klu sifatnya kureng' pun x kesah.. bukan semestinya tepat kan? he2.. 


Cer korang tengok bulan kelahiran korang lak.. he2.. sila letak bulan kelahiran korang kat kotak komen sekali yea.. heee.... share aje.. xyah nak feeling2 sangat tau.. hu2..

Bulan Januari Sifatnya :
-Tenang dan berwibawa 
- Pandai mengatur kewangan
- Disukai ramai orang kerana selalu kelihatan ceria
- Pandai menyimpan rahsia dan boleh dipercayai
- Suka berterus terang dan tidak suka berkias2
- Berdikari dan tidak suka meminta bantuan dari orang lain
- Agak pendiam dan lebih senang memperhatikan dirinya sendiri
- Teliti dan tidak sembarangan melakukan pekerjaan.

Bulan Februari, Sifatnya:
- Mempunyai hati yang tulus
- Perasaannya peka dan mudah tersinggung
- Senang dipuji dan selalu menuruti apa yang diinginkannya
- Suka humor dan hormat pada siapa saja
- Keras hati dan mempunyai pendirian tetap
- Agak pemalas dan suka mengingkari janji

Bulan March, Sifatnya:
- Baik hati dan suka menolong orang
- Suka kehidupan yang serba mewah.
- Seleranya tinggi.
- Tidak kedekut dan selalu memberi pada orang yang kesusahan.
- Agak pemalu, namun jujur dan tidak pernah bohong.
- Mudah terpengaruh dan tidak kuat menghadapi godaan.
- Suka melalaikan kesehatan dirinya sendiri.

Bulan April, Sifatnya:
- Tidak mau mengalah dan selalu ingin menang sendiri
- Pembosan
- Senang dipuji
- Agak boros walau pandai mencari wang
- Mempunyai otak yang cerdas namun tidak suka diperintah
- Tak pernah memilih dalam berteman

Bulan Mei, Sifatnya:
- Pandai menguasai perasaan
- Pandai mengambil hati orang lain
- Punya selera tinggi dan senang kehidupan yang serba mewah.
- Senang menunda pekerjaan.
- Agak boros walau rezekinya bagus.
- Tidak suka berkias2 dan tidak senang dipuji.

Bulan Jun, Sifatnya:
- Romantis dan suka menolong
- Tidak mempunyai pendirian tetap
- Suka berpikir yang hebat-hebat
- Mudah tersinggung bila perasaanya tersentuh
- Agak pemalas dan baru mau bekerja kalau hasilnya besar
- Selalu ceria walau hatinya sedang kesal.

Bulan Julai, Sifatnya:
- Senang berkhayal
- Kalau sudah marah, kata-katanya tajam
- Tidak mempunyai pendirian tetap
- Senang dipuji
- Suka menolong pada sesama
- Pandai bicara dan berotak cerdas
- Agak pemalas

Bulan Ogos, Sifatnya:
- Mempunyai perasaan yang peka/halus
- Cepat tersinggung
- Suka menghayal dan berpikiran yang muluk-muluk
- Tidak mudah terpengaruh
- Agak pemalas
- Kalau bekerja lebih menuruti kehendak hatinya sendiri.

Bulan September, Sifatnya:
- Mudah tersinggung dan cepat naik darah
- Baik hati dan jujur
- Boleh menyimpan rahsia
- Suka berfoya-foya
- Pandai menyimpan wang namun tidak kedekut
- Suka menolong sesama dan pandai mendidik anak

Bulan Oktober, Sifatnya:
- Berjiwa besar dan mau mengalah
- Pandai bicara
- Cerdas dan baik hati
- Memiliki tekad yang kuat
- Tidak sabaran dan agak boros
- Pikirannya tidak tetap dan selalu berubah-ubah

Bulan November, Sifatnya:
- Tabah dan kuat dalam menghadapi segala cobaan
- Pandai mengerjakan setiap pekerjaan
- Pandai mengambil hati orang lain
- Agak pemalas dan suka menunda pekerjaan
- Banyak berpikir
- Agak pendendam dan tidak mudah memberi maaf pada orang yg bersalah
- Keras hati

Bulan Disember, Sifatnya:
- Mudah menaruh rasa percaya pada orang lain
- Kalau mengerjakan sesuatu suka tergesa-gesa
- Tidak sabar
- Tidak mau mengalah dan selalu ingin menang sendiri
- Mudah terpengaruh
- Jujur dan baik hati
- Pemborosan dan suka memaksa kehendak

#Teman punya bulan Febuari.. hu3.. ada yg benar, ada yg idak.. heee.... yg last tu rasa macam x kena dengan teman lah.. hu2..

Related Posts

37 ulasan:

  1. saya bulan 6. gulp~ hampir semua ja betul. haha. :D

    BalasPadam
  2. disember, rasa2 yg betulnya 1, 5 & 6, urmm

    BalasPadam
  3. Mana yang sifat negatif perlu dibuang dan sifat positif diamalkan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yea betui.. yg negatif tu insyaALLAH boleh diubah.. =)

      Padam
  4. bulan 2. hahaha, ada yg btul ada mcm ehh, betul ke.? :D

    BalasPadam
  5. Kakak lahir bulan Sept. Gelihati pulak bila kata suka berfoya-foya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihihi.. mungkin yg 2 x kena dgn akak kot.. heee. x semua betui kan.. =P

      Padam
  6. agak tepat juga ramalan ni ya butang girl hehehe

    Blog3Dalam1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho2.. tepat yea? bulan berapa xnk gi tau keee? hihihi

      Padam
  7. Salam.

    Lana bulan november tenku :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hohohoh.. agak pendendam n keras hati.. betul ke tu?? hihihi

      Padam
  8. ada yg betul and ada yg tak betull..
    tapi setuju yg pendendam tu..hehe
    kena ubah ni sikap pendendam dan tidak mudah memberi maaf tu...hehe^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. hoooo.. heee.. jap.. ni bulan berapa agaknya yea.. jom terjahh.. hu2

      hooo.. Nobember yeeaaaa.. heee..

      Padam
  9. sy setuju ciri2 positif tu je...hehehe

    BalasPadam
  10. well, bulan november. everything is completely the same. cuma bab susah nak maaf kan org tu. tak berapa nak sama. info yg best! :)

    BalasPadam
  11. haha..saya bulan disember..semua nya betul..grrrrrrrr...

    BalasPadam
  12. Salam Kenal.. akak dah folo...
    akak lahir Bulan Julai, ade benarnye, ada tipunyee..hehee..
    tQ.see u again..

    BalasPadam
  13. ada fakta yg betul di situ utk bln Dec eheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa.. good.. xpe.. yg baik kita simpan elok2.. yg mana x elok kita cuba perbaiki.. betui x.. =)

      Padam
  14. thanx buat yg komen entri ni, jap lg teman bw korang lik yea.. =)

    BalasPadam
  15. tak nakkkkkk hehehehe

    blog 3 dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. aiiipp.. apa ni.. x aci lea rasia2.. haaaa3..

      Padam
  16. me : bulan april.. erk..gitu ke??
    en.tunang : bulan sept. erk..ada yang kena dgn diri nya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. he2.. memang klu ikutkan mcm kena jea dgn kita..

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New