PELBAGAI RESEPI | MENU BERBUKA PUASA 

Hai.. ini dia pelbagai resepi yang teman dah buat semasa berbuka puasa tahun lepas.. dan tahun ni pun ada gak try Resepi baru.. tapi lum lagi nak buat entri nya.. tengoklah kalau ada masa teman update yea.. macam semalam teman try buat Ayam Goreng Berempah.. Hubby kata sedap dan menjadi.. cuma kalau menu tu ditambah dengan kari baru lagi best.. InsyaAllah.. akan buat lagi pasni.. hehehe.. dah tak payah beli kat luar dah.. hari tu beli kat luar, nasinya mantah pulak.. alahai.. sedih.. berbuka dengan nasi mantah.. terus hubby suruh belajar buat .. hehehe.. pinjam resepi Blogger Mimi.. Nantilah.. teman up entri ye.. apa-apa pun.. jom terjah..

PELBAGAI RESEPI | MENU BERBUKA PUASA YANG SIMPLE TAPI SEDAP!

Chicken Grill --> RESEPI
Nasi Ayam Simple Tapi Sedap --> RESEPI
Masak Lemak Ayam Cili Api--> RESEPI (gambo ayam takdek)
Nasi Minyak  Sedap dan Mudah!! ---> RESEPI

Pajeri Terung---> RESEPI
Daging Masak Kunyit ---> kena tanya hubby.. hubby yang masak.. heee..
Daging Goreng Kunyit Sedap dan Mudah! ---> RESEPI
Kebab Daging Sedap dan Mudah!--> RESEPI

Kailan Ikan Masin Sedap!----> RESEPI
Peria Goreng Tepung----> RESEPI
Puding Roti ---> RESEPI
Skewer Daging bersama Ayam dan Lada Benggala---> RESEPI
Daging Merah Ala-Thai ---> RESEPI
Lasagnia Simple dan Mudah! ---> RESEPI
Nasi Kerabu Tengkubutang ---> RESEPI
Kueteow Kungfu --> RESEPI
Cheese Sosej Roll ---> RESEPI
Ayam Masak merah Sedap dan Lazat!! ---> RESEPI
Puding Tembikai Susu ---> RESEPI
Ikan Goreng berempah ---> RESEPI
Ice Box Cake ---> RESEPI
(teringin nak cubaaaa.. nyum2..)
Mee Kari Sedap!! ---> RESEPI
Roti Jala Sedap!! ---> RESEPI

Haa.. kalau dah buntu jugak nak masak apa.. jom kita beli buku Resepi ni ha.. ada 230 Resepi Warisan  yang boleh kita cuba masak untuk memenuhi menu-menu di bulan Ramadhan nanti.. Nak tahu beli kat mana? hemm.. klik aje LINK kat bawah ni yea.. teman pun nak tangkap satu.. manalah tahu kot lepas ni jadi masterchef macam hubby ke.. kikikikiki...
Klik SINI yea.. tengok-tengok dulu.. ada banyak giler buku resepi tau!! Ha.. kalau dah minat tu.. pastu boleh Klik butang untuk order tu.. Teman pun terliur tengok wehh.. tu yang tepek sini dalam blog teman dulu.. memang dah bookmark nak beli.. terliur!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

29 Ulasan

  1. wah menariknya thanks for sharing yer...teman pun tengah fikir hari ni nak masak apa ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu.. farah dah terror masak.. pejam mata je leh masak macam2.. i is jeless

      Padam
  2. shark nk oder :
    chicken grill x1
    dagin masak kunyit x1
    lasagna x2..
    postage yer :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aii.. macam restoran pulak kita ni.. hahaha

      Padam
  3. Chicken grill tu best... peria goreng tepung tu best... dupppdappppdupppdapppp jantung tengok gambar yang sedap tu... fiuhhhhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu.. sekarang ni teman dah malas masak Chicken Grill .. jemu kot.. tapi masa bulan ramadhan insyaAllah akan buat kot

      Padam
  4. perghhh semua nampak sedap... nyum nyum

    BalasPadam
  5. wahh sedapnya..tak sabar nak berbuka ni..

    BalasPadam
  6. Senang sekarang..semua dah ade..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. kalau lupa resepi.. klik je sini.. kui3

      Padam
  7. wahh sedapnya resepi. teringin nk try masak :)

    BalasPadam
  8. Chiken grill sedap la..baru mkn masa berbuka..bosan jgak klu ari2 berbuka mkn nasi ja kan..kih2

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup betul.. kadang2 tekak takleh nak terima nasik.. huhuhu

      Padam
  9. Thank you!! May Allah bless you. Sangat bermanfaat.moga jadi saham akhirat.

    http://pearlvta.blogspot.com

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. sedapnye menu2 ni...terliur pulak...nak test buat 1 jenis la...mohon share resepi ni ye...tq

    BalasPadam
  12. Perghhh kak! Hebat semua menunya.. Boleh ambil resepi tu, belajar sikit2... Mekaceh share kak meow meow

    BalasPadam
  13. sedapnyaaaa... mengugut iman :)

    jemput join GA :)

    http://ciksukataip.blogspot.my/2016/06/kad-raya-ga-by-nina_22.html

    BalasPadam
  14. Tengah mencari2 apa nak buat untuk berbuka puasa...tk sis

    Jemput ke blog saya
    http://www.mamavitashoppe.wordpress.com

    BalasPadam
  15. Assalamualaikum Wr Wb

    Apakah Anda memiliki masalah keuangan dan Anda sedang mencari bantuan Pinjaman asli, Kami di sini untuk membantu Anda dengan Pinjaman untuk meringankan bisnis Anda dan menyelesaikan semua hutang Anda, kami menyediakan semua jenis pinjaman, besar atau kecil, ini adalah peluang Anda untuk finansial kebebasan.Kami menawarkan yang berikut ini.

    √ Pinjaman Bisnis Besar

    √ Pinjaman Bisnis Kecil

    √ Pinjaman Rumah Baru

    √ Pinjaman mobil

    √ Pinjaman Pertanian Besar atau kecil

    √ Pinjaman untuk proyek jangka panjang atau pendek

    √ Mulai Pinjaman bisnis

    √ Koperasi Pinjaman

    √ Pinjaman untuk Proyek yang ada

    Mengapa Anda harus memilih kami.

    + Kami memberikan pinjaman dengan suku bunga yang sangat rendah

    + Tidak masalah dari negara mana Anda berasal, kami akan meminjamkan Anda.

    + Proses kami sangat mudah dan sederhana. sangat orang bisa memahaminya.

    + Kami adalah perusahaan yang sangat jujur dan dapat diandalkan.

    + Kami tidak memberikan informasi pribadi Anda kepada siapa pun,

    informasi Anda aman bersama kami.

    Tujuan utama kami adalah meminjamkan sebanyak mungkin yang Anda inginkan dan siap untuk mendapatkan pinjaman, Anda harus mengatakan pada diri sendiri cukup, Anda tidak dapat terus membiarkan kurangnya uang membatasi pertumbuhan bisnis Anda. hubungi kami dengan informasi kontak kami di bawah ini dan biarkan kami bergandengan tangan dengan memberikan Anda pinjaman yang akan membantu mengembangkan bisnis Anda. Anda tidak perlu khawatir, kami sangat dapat dipercaya dan Bersedia meminjamkan Anda.

    Hubungi kami dengan:
    Perusahaan:  Femi Otedola Loan Firm  
    Email: femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Email: femiotedolaloanfirm1@Outlook.com
    WA: +1(469) 464-5833 (Chat only) 
    WA: +1(806) 395-2203 (Chat only) 

    atau kunjungi Situs web kami dan gunakan Kontak Kami dan kami akan membalasnya kepada Anda.

    Situs web: https://femiotedolaloanfirm.blogspot.com

    Hubungi kami hari ini dan mari bantu mengembangkan bisnis Anda.

    BalasPadam

Catat Komen

Lebih baharu Lebih lama

TB MOBILE

tengkubutang nity

GA New