Nity

Nuff

25 April 2017

+603-25091888 .. SILA HATI-HATI DENGAN NO SCAM INI

+603-25091888 .. SILA HATI-HATI
DENGAN NO SCAM INI : 

Mangkuk punya scam.... Aku tengah tido sedap tengah mimpi bawa Lambogini ko boleh call aku kata aku ada 3 bulan bil tertunggal loan pinjaman maybank.... Bila masa aku ada buat loan maybank??.... Terus letak call... Nombor +60325091888... Search dekat google memang ramai yang terkena.... Celaka punya scam habis lambogini aku hilang baru nak bawa jalan jalan..

HAHAHAHA.. bila baca status diatas tu TB rasa nak tergelak je.. sebab kelakar cara ayatnya tapi TB lihat dari sudut lain pula.. Bahaya kalau dapat call macam ni. Lebih-lebih lagi kalau kita mudah percaya atau memberikan maklumat peribadi seperti yang diorang kehendaki.

Sebenarnya sindiket menipu orang ramai melalui panggilan telefon ni dah lama terjadi, dan dah ramai juga yang terkena. Kebanyakan pakcik-makcik, mereka yang berpelajaran rendah, dan ada juga yang berstatus guru pun pernah kena yea dengan panggilan scam ni.. 

So, hati-hati lah apabila dapat call macam ni.. Mereka akan menyamar sebagai pihak dari bank.. dan akan mengatakan kita ada loan / pinjaman tertunggak di bank. Selepas itu mereka mintak nombor akaun kita, minta maklumat peribadi kita dan seterusnya.. jeng jeng jeng... 

Faham-faham jelah apa yang akan berlaku seterusnya ya.. So.. kalau agak-agak tak nak kena tipu.. sila save no scam ini.. kalau dia call.. Jangan jawap.. atau pun korang nak try menggoreng balik si scammer itu, silakan.. heeee.. bior dia rasa... =)

Dibawah ni teman screenshoot FB post yang ditulis oleh seseorang dan apa komen-komen rakannya.. tentang hal ni.. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

9 ulasan:

  1. Thanks for the details. will noted it

    BalasPadam
  2. tq share..takut nak angkat kalau no tak kenal

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau takpe.. TB pun tak angkat fon kalau no tak kenal..

      Padam
  3. teruk betullah ada jugak yang tergamak menipu orang macam tu, demi nak dapatkan wang ngan cara singkat

    BalasPadam
    Balasan
    1. ramai dah terkena.. expecially org tua , pakcik makcik.. tolog gitau kat mak ayah kita supaya berhati2..

      Padam
  4. CCL pun dah banyak kali terima panggilan number macam ni ..bila check balik number yang sama seperti tertera kat atas . Mujur CCL tak pernah angkat sebab tak kenal number-number macam tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau angkat boleh.. tapi kita goreng depa balik.. heee

      Padam
  5. Sy kalau no x kenal x angkat pun. Kalau rasa scammer terus block. Hehe

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2