Nuff

25 April 2017

CARA NAK GUNA PETRONAS GIFT CARD

CARA NAK GUNA PETRONAS GIFT CARD


CARA NAK GUNA PETRONAS GIFT CARD
Step 1: Masukkan GIFT CARD 
Step 2: Pilih BAHASA
Step 3: Masukkan ODOMETER kenderaan 
Step 4: Masukkan JUMLAH ISIAN 
Step 5: Masukkan KAD MESRA (collect point) 
Step 6: Mulakan pengisian 
Step 7: Ambik resit untuk semak jumlah point terkumpul & jumlah pengisian. 

ANTARA KEBAIKAN GIFT CARD:-
1. Rebet 1 sen untuk setiap liter minyak yang kita pam. Contohnya kalau harga petrol RON 95 RM 1.96 sen seliter jika menggunakan GIFT CARD kita sebenarnya hanya membayar RM 1.95 seliter. (point tu dimasukkan ke dalam GIFT CARD); dah cukup point boleh wat pembelian di Kedai Mesra;

2. Tak perlu bawak banyak 'cash'. Boleh la control budget minyak. Reload je RM 300 kad dalam card tu dan guna la sehingga habis kredit tu;

3. Senang nak isi minyak. Kalau guna cash kita kena g kaunter, kalau gina GIFT CARD tak perlu;

4. Mudah nak kumpul point; RM 1 = 1 point. Jadi bila isi menggunakan GIFT CARD & KAD MESRA kita akan dapat 2 point. 1 point masuk kat dalam GIFT CARD & 1 point lagi masuk kad dalam Kad Mesra.

ANTARA KEBURUKAN GIFT CARD:-
1. Ada staf stesen petronas tak tau GIFT CARD nie apa, siap tanya plak mana dapat;

2. Kad dah 'SWIPE' tapi tak boleh pam. Yang nie kena jaga, sebab kadang-kadang offline ataupun OTP setiap stesen tak sama;

3. GIFT CARD dah masuk, tapi tak boleh pam. Balance masih ada RM 163/- Gi kat kaunter untuk guna cash, rupa-rupanya pam minyak dah berjalan. Padahal minyak belum isi !!!

4. GIFT CARD nie takda password. Kalau hilang saper-saper boleh guna.

5. GIFT CARD terlekat kat dalam OTP; yang ni la paling tak best

6. Kadang-kadang OTP pam minyak tu tak keluarkan resit; jadi tipsnya mudah je. Penulis selalu guna pam kat nombor yang sama je...
baca sini juga :




SOURCE FROM BLOG : 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Related Posts

9 ulasan:

  1. Wow~ Haven't seen this before. Something new for me.

    BalasPadam
    Balasan
    1. after this, no need tu bring a lot of money ..

      Padam
  2. Petronas even got gift card now! Looks really good and a lot of benefits using it.

    BalasPadam
  3. salam
    apa itu odometer
    apa itu otp

    maaf newbie here

    BalasPadam
  4. Saya ada dapat rasanya 3 gift cards ni tapi tak pernah pakai, nasib baik tak expired lagi. Thanks for sharing.

    BalasPadam
  5. Kalau bulan ini top up 300 tpi hanya guna 200...100 lagi boleh guna lagi ke pada bulan berikutnya...

    BalasPadam
  6. kne register dulu ke petronas gift card ni sebelum blh digunakan?

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New