List Makanan Boleh atau Tidak Boleh
Makan Oleh Penghidap Psoriasis
(Sharing Is Caring)

Sedang mencari syampu yang sesuai untuk masalah kulit kepala yang semakin menjadi-jadi ni (disebabkan Psoriasis) terjumpa pulak perkongsian yang amat berguna. Iaitu pemakanan yang boleh atau perlu di pantang oleh mereka yang ada Psoriasis. So, TB nak share kat sini untuk ingatan TB nanti. mungkin juga dapat memberi info buat mereka yang senasib dengan TB. Moga bermanfaat . TB tak ubah apa-apa termasuk tak translate kan dari Bahasa Inggeris ke Bahasa melayu sebab TB pun kejar masa ni.. harap semua yang membaca faham la yea.. K bye..


List Makanan yang boleh dimakan dan yang perlu pantang.

Psoriasis Healing Diet

Organic whenever possible

Non-GMO (genetically-modified organisms)

All animal products need to be at a minimum organic (ideally 100% pastureraised, grass-fed) and wild-caught fish .

High vegetable, high healthy fat, moderate protein, extremely low grain diet

NOTA PENTING
in order to help the wall of the intestine heal properly and stop leaking toxins into the rest of the body. Skin lesions are a manifestation of “leaky gut syndrome” where the body is trying to rid itself of toxins via the skin. 

Water- Drink at least ½ your body weight in ounces of filtered or pure spring water every day. This in addition to all other liquids consumed.

Contoh: 70kg , kena minum 35ounce ataupun 1.04litre tidak termasuk kopi, juice dan minuman lain.

Fruits- Fresh, frozen, or stewed
 Apples (stewed)
 Apricots
 Berries
 Cherries
 Dates
 Figs (unsulphured)
 Grapefruit
 Grapes
 Kiwi
 Lemons
 Limes
 Mangoes
 Nectarines
 Oranges
 Papayas
 Peaches
 Pears
 Pineapples
 Prunes (small)

Fruits- permitted in lesser quantities
 Avocados
 Cranberries
 Currants
 Plums
 Prunes (large)
 Raw apples, bananas, melons (should be eaten sparingly and eaten alone)

-No strawberries at all!
-No citrus fruits with eczema or psoriatic arthritis

Vegetables- Daily intake should be a 3:1 ratio of vegetables that grow above ground to those that grow below ground. Fresh is preferred, frozen is permitted.

Foods marked with an asterisk are especially important to consume.
 Asparagus
 Beets
 Broccoli
 Brussels sprouts
 Cabbage
 Carrots*
 Celery*
 Cucumbers
 Garlic*
 Lettuce- all lettuce varieties (Romaine in particular)*
 Onions*
 Olives
 Parsnips
 Pumpkin
 Scallions
 Spinach*
 Sprouts*
 String beans
 Squash
 Sweet potatoes
 Watercress*

Vegetables permitted in a lesser quantity
 Corn
 Dried beans
 Lentils
 Mushrooms
 Peas
 Rhubarb

Juicing
 Daily intake of fresh vegetable and fruit juice is highly recommended. Highly recommended recipe is freshly juiced carrots, celery, and romaine lettuce.

Meats
 Fish- wild-caught, preferably dark and oily (higher fat content) 3-4x/week
 Poultry- chicken, turkey, wild fowl 2-3x/week
 Lamb- 4-6 oz. serving 1x/week
 No red meat!

Dairy- not all will tolerate dairy well. Use in very small quantities at first.
Milk, butter, cheese, yogurt. Raw/unpasteurized is the best choice.
Eggs- 2-4 per week, prepared any way but fried.

Oils
 Coconut- great for cooking or any use.
 Olive- do not cook, take 1tbsp 3x/day for adults.
 Sesame- do not cook
 Grapeseed- good for cooking at low-moderate heat
 Flaxseed- do not cook

Teas- asterisk refers to most beneficial teas for psoriasis, but not permitted in pregnancy.
 Slippery elm bark powder (am)*
 American yellow saffron (evening)*
 Chamomile
 Green
 Mullein
 Oolong
 Watermelon seed tea

Grains- kept to a minimum
 No white flour products
 Millet
 Rice- brown or wild


= Foods to avoid =
Meats- such as beef, veal, pork, and all processed meats (bologna, pepperoni, hot dogs, salami, sausage

Hydrogenated products- margarine and shortening

Nightshade vegetables- eggplant, paprika, peppers (all types except black pepper), tomatoes (and tomato products), tobacco, white potatoes (and all potatoes except sweet potatoes and yams).

Shellfish- clams, crabs, lobster, shrimp, and sauces made with shellfish
Junk food- candy, pastries, chocolate, French fries, potato chips, soda, and sweets.

Coffee- if strongly desired a maximum of 2 cups/day of black, swissprocess decaffeinated coffee may be consumed.

Gluten- wheat, barley, oats, and rye if gluten intolerance is suspected.

Miscellaneous- all fried foods, pizza, alcohol, sugary cereals, vinegar, pickled or smoked foods, hot spices, gravies, strawberries, peanut butter, and too many starches.

(Adapted from Healing Psoriasis by Dr. John Pagano)
(For a more complete understanding read Healing Psoriasis by Dr. John Pagano)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

24 Ulasan

  1. Learnt a lot reading this. Will share with friends.

    BalasPadam
  2. Such a lots of info . If Psoriasis similar like eczema right?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Psoriasis and eczema is quite different. Even the way the skin looked (the scaly and thickness). If they are wrongly diagnosed and ambil ubat yg salah, it can be prolonged or turn into worst.

      Padam
  3. Wow terima kasih berkongsi ilmu dan info. Sesiapa yang ada psoriasis, post ni pasti membantu

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama.. hope it will be a good info to them

      Padam
  4. Ohh ada pantang jugak ye. Thanks for sharing !

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang ada Fatin Bella.. banyak sangat pantangnya.. kadang tak lalu rasanya nak ikut

      Padam
  5. Thanks for sharing such an extensive list. Will share it if I come across friends who suffer from the same condition.

    BalasPadam
  6. Wow... never knew there are food restrictions for psoriasis skin condition. Will keep that in mind!

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeah.. dont eat too much or it will come harmless

      Padam
  7. Sakit kulit ni selalu punca makanan dan immunity tak okay. Kadang-kadang makan sikit dah jadi teruk. Kesian juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yea.. betul tu Zayani.. kadang ikut keturunan pun yea

      Padam
  8. Banyak jugak yg tak boleh makan ya. Good sharing bolwh tmbah pengetahuan mengenai penyakit ni

    BalasPadam
  9. Ahh so many food have to watch out! Thanks for your great sharing ya!

    BalasPadam
  10. this is very informative! thanks for sharing!!

    BalasPadam
  11. good that you shared here. I dont know until I see here.

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum Wr Wb

    Apakah Anda memiliki masalah keuangan dan Anda sedang mencari bantuan Pinjaman asli, Kami di sini untuk membantu Anda dengan Pinjaman untuk meringankan bisnis Anda dan menyelesaikan semua hutang Anda, kami menyediakan semua jenis pinjaman, besar atau kecil, ini adalah peluang Anda untuk finansial kebebasan.Kami menawarkan yang berikut ini.

    √ Pinjaman Bisnis Besar

    √ Pinjaman Bisnis Kecil

    √ Pinjaman Rumah Baru

    √ Pinjaman mobil

    √ Pinjaman Pertanian Besar atau kecil

    √ Pinjaman untuk proyek jangka panjang atau pendek

    √ Mulai Pinjaman bisnis

    √ Koperasi Pinjaman

    √ Pinjaman untuk Proyek yang ada

    Mengapa Anda harus memilih kami.

    + Kami memberikan pinjaman dengan suku bunga yang sangat rendah

    + Tidak masalah dari negara mana Anda berasal, kami akan meminjamkan Anda.

    + Proses kami sangat mudah dan sederhana. sangat orang bisa memahaminya.

    + Kami adalah perusahaan yang sangat jujur dan dapat diandalkan.

    + Kami tidak memberikan informasi pribadi Anda kepada siapa pun,

    informasi Anda aman bersama kami.

    Tujuan utama kami adalah meminjamkan sebanyak mungkin yang Anda inginkan dan siap untuk mendapatkan pinjaman, Anda harus mengatakan pada diri sendiri cukup, Anda tidak dapat terus membiarkan kurangnya uang membatasi pertumbuhan bisnis Anda. hubungi kami dengan informasi kontak kami di bawah ini dan biarkan kami bergandengan tangan dengan memberikan Anda pinjaman yang akan membantu mengembangkan bisnis Anda. Anda tidak perlu khawatir, kami sangat dapat dipercaya dan Bersedia meminjamkan Anda.

    Hubungi kami dengan:
    Perusahaan:  Femi Otedola Loan Firm  
    Email: femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Email: femiotedolaloanfirm1@Outlook.com
    WA: +1(469) 464-5833 (Chat only) 
    WA: +1(806) 395-2203 (Chat only) 

    atau kunjungi Situs web kami dan gunakan Kontak Kami dan kami akan membalasnya kepada Anda.

    Situs web: https://femiotedolaloanfirm.blogspot.com

    Hubungi kami hari ini dan mari bantu mengembangkan bisnis Anda.

    BalasPadam

Catat Komen

Lebih baharu Lebih lama

TB MOBILE

tengkubutang nity

GA New