Nuff

17 Jun 2015

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Tahun 2015M/1436H Untuk Seluruh Negeri

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Ramadan 2015 Malaysia |

Yeay.. esok dah puasa.. huhu.. berdebar rasanya memikirkan tahan ke orang gastrik macam teman ni berpuasa.. niat hati memang nak sangat puasa macam dulu, harap Allah permudahkan teman.. bagi orang gastrik kenalah lewatkan bersahur.. teman ni degil.. bersahur pun jam 2-3 pagi.. pastu siang hari mula sakit perut satu macam 2 macam 3 macam .. adeh.. sekarang dah beringat-ingat.. tak lalu dah rasa sakit gastrik tu.. hope dapat puasa yang teman idam2 kan.. walaupun tak penuh (paham2 sendiri la yea.. orang pompuan) tapi selain hari bulan merah itu, teman taknak tinggal puasa.. huuuu.. moga Allah kuatkan diri ini.. Aamiinnn..

Ok lah.. apa-apa pun.. teman nak tepek dulu Jadual Waktu berbuka Puasa dan Imsak ni.. penting ni.. heee.. kalau rajin baik korang print dan tampal kat dinding tu haaa..

Jadual Waktu Berbuka Puasa & Imsak Ramadan 2015/1436H 
Malaysia dan Singapura 

Berikut adalah jadual waktu berbuka puasa dan imsak bagi negeri-negeri seluruh Malaysia dan juga Singapura bagi bulan Ramadhan tahun 2015/1436H. Jadual bagi Malaysia dikeluarkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), manakala bagi Singapura dikeluarkan oleh Majlis Ugama Islam Singapura (MUIS).
Klik pautan bagi negeri pilihan anda untuk membuka fail pdf yang mengandungi jadual berbuka puasa dan imsak untuk setiap zon/kawasan. Klik ikon yang berkenaan pada menu bar untuk memuaturun (download) atau mencetak.
Untuk waktu imsak dan berbuka hari ini, anda juga boleh membuat semakan(Malaysia sahaja) menggunakan widget waktu solat ini.
Berikut adalah jadual waktu berbuka puasa dan imsak bagi setiap negeri di Malaysia sepertimana diumumkan JAKIM.

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa 
Ramadhan 2015 Untuk Singapura

Berikut adalah jadual waktu berbuka puasa dan imsak bagi seluruh Singapura sepertimana diumumkan MUIS.
Untuk adik-adik yang baru nak belajar ibadah puasa bolehlah mula menghafalLafaz Niat Puasa dan Doa Berbuka Puasa.
Selamat berpuasa untuk semua pembaca Muslim. 


credit :
Malaysia Tercinta

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Related Posts

3 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New