Nuff

11 September 2013

BLOGGER PALING BANYAK FOLLOWER

BLOGGER PALING BANYAK FOLLOWER!!
1. Lyssa Faizureen – 60 559 Follower
Budak cumey, muda lagi ni tauu.. 
Kepada korang yang nak tutorial mengenai blog, boleh masuk blog Lyssa 
Lyssa pandai main coding2 ni.. Banyak tutorial dekat sana.
2. Fatin Liyana – 57 633 Follower
Popular giler Fatin Liyana ni.. Lawaaa.. kulit cantik.. pandai bergaya.. Blog pun syok dibaca.. hu2.. tp teman jarang tinggal komen kat entri Fatin Liyana ni.. just singgah n baca jea.. best entri dia.. Fatin Liyana ni Fofular sampai tahap dah keluar tv, keluar surat khabar, majalah jangan kira leaa.. 
3. Hanis Zalikha – 47 403 Follower
Teman mula dapat tahu tentang Hanis Zalikha ni melalui FB, masa tu dia model part time.. lum popular lagi.. teman tahu pun dari sahabat dekat FB, sebab selalu perasan Hanis Zalikha selalu gak komen kat post sahabat teman tu.. view profail tengok lawa gilerrrr.. hu2.. tp  masa tu xtau dia ni blogger.. heee.. sekarang baru tau.. sekarang dia dh jadi model sepenuh masa dh kan.. pastu jadi pengacara, kemudian pelakon, lepas nie mungkin penyanyi pulak kot. Boleh dikatakan Blogger serba bolehlah Hanis Zalikha ni....
4. Maria Elena – 42 220 Follower
Baru sahaja melangsungkan perkahwinan dengan Asfirdaus, abang kandung Fatin Liyana. Seorang Vlogger yang popular. Video dia kalau tak cecah ratus ribu pageview memang tak sah. Teman suka jea tengok Video Maria  kat Utube.. memang best n kelakar.. dia ni x control ayu punya org.. dulu masa mula2 teman tertengok video dia ialah masa dia buat video mengkagumi Cikgu Shida (ingat x Cikgu Shida?) heee.. pastu Maria kena bash sebab pakai tudung x menutup aurat dgn betul(nampak leher).. then pastu baru Maria improve sikit demi sikit hingga kini.. heee.. wlu apapun teman minat sangat kat dia.. besttt.. Blog dia pun teman ada baca gak, Dia punya entri sempoi dan lawak macam video dia jugak. lagi satu tabiat dia kalau bergambo, suka buat muka pelik. ha3.. tapi teman xnk lea letak muka pelik dia kat sini kann.. heee...
 
5. Cik Epal - 32 247 Follower 
he3.. blog Cik Epal ni teman secara jujur jarang singgah sebab x ingat link.. opss.. ini bukan alasan tau.. ini benar2 kejadian..tapi melalui penelitian teman tentang blog Cik Epal ni, ialah berkisar tentang kehidupan beliau.. heee..nanti teman akan cuba singgah2 tengok lagi.. btw.. gambo yg ni cantik kan!! 
6. Irine Nadia Marcello – 33 762 Follower 
Sekali tengok macam Fatin Liyana kann.. tapi rupanya orang yang berbeza.. he2.. inilah Irine Nadia Marcello, Irine ni pulak tak kurang hebatnya. Kecantikan yang dimiliki Irine merupakan antara tarikan orang sukakan blog dia. Rasanya semua sudah maklum Irine merupakan seorang isteri muda. kalau nak tahu lebih lanjut, jom singgah blog Irine Nadia Marcello 
7. Zack Zukhairi – 27 542 Follower
secara jujurnya teman bagi tahu la yea.. semasa teman buat entri ni, teman baru jea tau Blog Zack Zukhairi ni, bukan sebab Zack Zukhairi ni tak fofular, tapi mungkin teman yang baru sangat dalam dunia blogging ni x berapa kenal Blogger2 popular di Malaysia ni.. mungkin jugak teman lebih kenal Blogger popular yang popuan aje.. yang laki teman x jumpa lagi masa tu kot.. he2.. skarang dah tau rami jugak blogger lelaki yang punya follower ramai camni..so< pasni leh lea singgah2 n jenguk2 kot.. heee..
 8. Ben Ashaari – 28 129 Follower
Mempunyai anak comel, Qhalif, Ben Ashaari telah membuktikan beliau adalah seorang bapa penyayang..he2.. selalu jea tengok dia update status FB or Blog cerita tentang anak dia.. so sweettt kan.. ho2.. apa2 pun korang jenguklea blog Ben Ashaari ni nanti.. kot2 Ben ada buat segmen2 menarik untuk disertai ke mana tau.. dulu Ben Ashaari selalu jea buat segmen2 ni.. ramai plak yang join lak tu.. haaa.. fofular ke tak fofular Ben Ashaari ???? haaaa....
9. Jejari Runcing – 26 329 Follower 
Ingat tak kisah Apek putus tunang melalui SMS? hemm.. x mo citerlah.. itu kisah lama.. yang penting masing2 bahagia dengan hidup masing2.. kann..kalau ada yg masih belum mengenali siapa yang empunya blog Jejari Runcing ni, meh teman kabo kan.. Pemilik blog ini yang bernama elia, dulunya merupakan bekas tunang penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat a.k.a APEK. Mungkin status elia juga yang mempopularkan blog ini. Blog ini sangat popular yang mana pageviews blog ini sahaja dah mencecah jutaan pembaca. Pemilik blog juga seorang yang manis dan bertudung litup.
10. Yuyu Zulaikha – 25 056 Follower
 Yuyu Zulaikha seorang gadis kecil molek yang sangat comell.. dan teman pasti Yuyu Zulaikha juga seorang blogger yang peramah n tak sombong orangnya.. buktinya teman ada terlihat gambo dia bersama rakan2 blogger lain yang masih baru seperti teman ni.. Yuyu Zulaikha layan macam dah kenal lama.. memang terbaeklah Yuyu Zulaikha ni.. he2.. Baru-baru ini Yuyu Zulaikha jadi cover untuk majalah DARA (klik sini klu nak tengok) Terpampang muka dia depan majalah DARA  Hebat kannn ? Yuyu juga pernah masuk tv, masuk surat khabar. Dah jadi artis blogger dah yuyu nie mcm Fatin Liyana gak
11. The Other Khairul – 19 831 Follower
tak reti nak bercerita tentang blog yang jarang teman singgah.. tapi melalui komen2 dan post2 yang pemilik blog ni sampaikan lebih kepada bicara soal hati, soal cinta dan nasihat2 kehidupan ni.. err.. kalau nak tahu lebih.. jom singgah jomm.. teman pun nak bw ke blog dia jap lagi..
 12. Nisa Kay – 15 719 Follower
ha2..  yang ni teman rasa teman start pernah tengok muka dia dekat Utube.. masa tu teman suka tengok tutorial makeup dia, tapi masa tu xtau pun dia blogger.. video 1st  Nisa Kay yang teman tengok ialah video tutorial cara2 membesokan mata..opsss.. bukan.. bukan.. ekceli yg benonya tutorial makeup mata jadi nampak besooo.. heeee.. wording tersalah lak tadi.. kui3.. teman geram jea tengok muka dia ni masa tu.. cumey giler.. tutorial dia pun x gedik.. cumey jea.. heeee.. apa2 pun gi terjah blog Nisa Kay cepatt.. he2..
13. Dena Bahrin – 12 712 Follower
heeee..yg ni teman baru jap ni hupdate.. dari komen2 rakan2 blogger kat bawah ni..  alahai.. ramai giler blogger yang followernya puluh ribu n belas ribu ni yea? jenuh nak menyenaraikan diorang.. heee.. Blog DENA BAHRIN teman udah follow rupanya.. lama dah.. tapi mungkin sebab ramai giler blogger kat Malaysia ni,, so, teman x perasan blog ni.. tapi pemilik blog ni memang cantik n cute lea kann.. sweet jea rupa dia.. dah berkahwin n dah ada baby pun.. tapi still mcm anak dara gitu kann.. 
14. Fatin Suhana – 13 919 Follower
Jeng jeng jeng.. dia memang cantikkssss.. lawooo sangat!!! sapekah dia pemilik Blog Fatin Suhana nii??
ha2.. Blog ini dimiliki oleh seorang fasionista model muslimah. Blog Fatin bergenre blog personal juga. Banyak cerita pasal life dia. Pasal dia pergi travel, pasal online shopping, keluarga ect. Setiap entri diselitkan gambar-gambar yang menarik. kalau tengok gambo, sah mata rasa nak melekat jea kat gambo dia tu.. sebab cantik sangatt dia nii.. mata yg cantik.. bentuk muka cantik.. hidung cantikk.. semua cantiklah! ha2
14. Cik Nurfarah – 12 647 Follower
Haaaaa.. berkongsi tempat yang sama.. iaitu jumlah follower sama banyak..  iaitu blog Cik Nurfarah .. haaa.. teman suka gak blog yang ni.. sebab.. sebab.. ada doodle moodle cumey kat header dia.. geramm teman dibuatnya..  tu yang letak gambo doodle tu kat sini terus supaya senang teman ingat sapekah yang empunya blog yang ada doodle cumey ni.. heeee.. blog ini banyak tutorial tau.. pastu x jemu lea singgah lelama kat sini.. heee.. leh cuci mata dengan boutique on9 sekali..cantik2 bajunya!!

15. Nurulbadiah Lai -- 11 180 Follower  
Haaaaa.. ni teman tercicir nak masukkan hari tu.. hari ni (18/9/2013) teman hupdate okeh.. heee.. mula2 bila sebut nama  Nurulbadiah Lai  teman memang x ingat blogger yang mana, almaklumlea teman ni baru sangat dalam dunia blogging kan.. tapi bila teman gi singgah blog  Nurulbadiah Lai baru teman ingat blog siapa.. hoo.. blog yang ni ke.. memang masa mula2 tengok blog ni dulu (seawal blogging) teman suka tengok blogger ni.. masa tu dia lum bersalin lagi.. cumey jea dia.. pastu teman paling suka header dia.. cantiklah.. dengan kata2 terselit pada header tu pun teman rasa suka blog dia, cuma sebab dh ramai sangat blogger.. teman x sempat pun nak singgah blog  Nurulbadiah Lai.. bukan xnk singgah yea.. rambang mata blog banyak sangat.. x ter blogwalking weh.. hihihi.. sape nak intai2.. jom klik Nurulbadiah Lai
16. Mia Liana -- 11 705 Follower  
haaaa.. tak terkecuali jugakkk.. Blogger Mia Liana iaitu antara Blogger yang very2 the peramah n x sombong.. kalau kita singgah n komen blog dia, insyaAllah dia akan skunjungbalas balik.. walau lambat camne pun.. bagus tau kak Mia ni.. heee.. teman memang suka dia, x sombong n tak kedekut ilmu untuk share macam2 petua nak upgrade blog.. macam entri beliau.. TUKAR NAMA BLOG, teman selalu jugak singgah blog Mia Liana tapi kadang masa singgah x log in google, so nak komen pun payah sikit guna NOTE, xdelea teman komen, just singgah n baca entri kak  Mia Liana jelea.. janan marah yea kak Mia
17. Namee Roslan – 11 235 Follower
Apa yang teman leh katakan disini.. teman dah tersukaaaa snagat baca blog Namee Roslan ni.. suka sebab susunan ayat dia tu.. sangat2 mesra rakyat.. teman rasa selesa membaca setiap entri Namee ni.. dah le lawa.. anak pun comeyy.. pastu humble je orangnya.. dulu masa mula-mula teman berblog.. selalu gak singgah blog Namee Roslan.. masa tu header nya yang gambar mcm dalam pasport aje.. nampak simple tapi menarik.. heee.. masa tu cakap dalam hati.. lawa giler dia ni.. then baca gak citer Namee Roslan sikit-sikit.. masa tu citer pasal percintaan terhalang la.. huhuhu.. memang sharing betui2 Namee pasal life dia.. memang sesuai jadi Blogger Lifestyle / Personal... sukaaa.. sangat2.. jatuh cinta dengan Blog Namee Roslan

18. FizGraphic.com – 10 564Follower
Opsss.. satu lagi Blog yang tak kurang fames dan ramai follower.. iaitu Blog FizGraphic.com .. Blog ini memang teman paling ingat..sebab ada topeng tuu.. heee.. topeng Vendita kan? kalau tak silap teman la kan.. heee.. hubby teman tercari2 topeng tu, kat mana ada jual yea? Opssss.. termelalut ke lain lak.. he2.. Blog FizGraphic.com antara Blog yang terror bab design, doodle dan printing..So, sape2 yang berminat boleh singgah Blog FizGraphic.com kerana blog ini juga  menawarkan khidmat design & printing. 
19. Faqihah Husni – 10 330 Follower
haaaaa.. blogger yang sorang ni cumey jea orangnya.. heee..  sweet gitu.. yang ni pun teman pernah singgah n dah follow pun blog nya.. cuma macam teman cakap tadi.. disebabkan lambakan blog baru2 sekarang ni.. teman x perasan blog2 otai ni.. lagipun segan jugak kan.. teman ni blogger picisan jea.. huk3 sedey.. opsss.. sambung citer lik, tadi teman dh jenguk blog Faqihah Husni .. melalui kunjungan teman blog ini wujud sejak 2011 lagi.. dan blog ini mengandungi tutorial dan freebies gak.. pernah masuk majalah gak..KLIK SINI 

Ok lah.. itu saja setakat ni yang teman dapat senaraikan.. teman tahu ada ramai lagi blogger popular yang ramai follower cam senarai kat atas ni.. so, kasi lea LINK diorang kat sini.. boleh teman jenguk2 gak nanti..Entri ni saja dibuat untuk bagi teman semangat lagi untuk berblog.. begitu juga korang semua.. kalau baca entri ni pasti bersemangat lagi nak berblog kan.. heee.. apa2 pun thanx sebab sudi singgah n baca..

lupa lak.. credit to :HaFiz HaFizUL
(jom singgah blog beliau lak.. he2.. )

Related Posts

68 ulasan:

  1. Balasan
    1. thanx uzu.. hee.. udah update.. heee.. tahnx yea.. =)

      Padam
  2. bertuahnya diorang ni hehehe. btw jgn lupa dena bahrin jugak :B

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. bertuah.. untungg.. heee.. dena bahrin? yea.. yea.. udah update.. thanx yea.. heee

      Padam
  3. Assalamualaikum. heeee banyaknya! sheila dah pernah jumpa yuyu zulaikha je masa iftar berbuka puasa tahun ni. yanggg lain, dalam mimpi je jumpa. ahhahaha. good entri kak tengku..... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. tu yg teman cakap tadi.. Yuyu ni x sombong, tengok dia leh bergaul dgn semua orang kan..hee.. untung lea sheila dapat jumpa blogger popular.. =)

      Padam
  4. Kalau dah ramai sangat tak terbalas jejak kakak rasa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. tau xpe.. follower depa komen sekali 50 60 komen.. jenuh deme nak kunjungbalas kan.. heee

      Padam
  5. hehehehe kita pernah jumpa Yuyu :) Yang lain belum lagi.. huhuhu

    BalasPadam
  6. suka baca belog Fatin Liyana tapi tak pernah komen . .
    Maria pun suka jugak seblum dia famous lg . .
    Terjumpa kat dlm utube dia buat tutorial pakai shawl
    series ingt org oversea xsgka org mesia rupanya lepas g kat blog dia
    hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. teman pun suka baca belog Fatin Liyana.. xtau nak ckap camne, entri yang dia sampaikan macam best jea susunan ayat dia kann? yg lain pun ok jugakk.. besttt!

      Padam
  7. terbaik la geng2 ni..kita suam2 kuku jek

    BalasPadam
    Balasan
    1. heeee.. tu lea.. kita suam2 kuku je kan.. xpelea.. janji x sombong.. betui x??

      Padam
  8. hehe...
    kena rajin...
    jemput JOIN...
    http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/09/segmen-ikhlas-blogwalking-by-syifaul.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. he2.. orraitt.. insyaAllah.. nanti teman join yea..

      Padam
  9. Assalamualaikum wbt...
    Sister,
    rajin nyer hapdep (*_*)...
    cool lah list ne... hehehe...

    kalau di tengokkan 14/16 list di atas adalah PEREMPUAN... hehehe.
    TOP 6 yg sis senarai pun perempuan...
    i don't know lah... but ONCE my frens pernah cakap;
    "kalau nak bagi belog awk glamour, p lah tampal banyak2 muka sendiri dalam tu, tu pun kalau bajet sendiri cun, pastu buat video pelik2 hapdet kt utube...kalau sanggup lah diri menjadi tontonan... sok2 kalau kena soal ngan munkar nankir, sila lah prepare jawapan... "

    me: gulp... terus telan lioq...ketaq lutut... (*_*).
    tapi betul ke? penulis HLOVATE tak der pun tempek muka dia, glammer juga... hehehe..

    apa pun, semoga kita kongsikan menda2 yang bermanfaat ngan orang... apa yang kita tulis, apa yang kita baca, semua "diambil kira"...betul tak?
    wallahualam...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.. betul tu.. semuanya perempuan jadi top blogger.. hee.. betul.. n stuju apa yg nhhas sebutkan diatas..

      wahh.. HLOVATE tu banyak novel best lah!

      Padam
  10. semua yang komen sini teman udah kunjungbalas lik yea.. tahnx semua.. =)

    BalasPadam
  11. nama pon blogger femes, mestilah ramai follower. ye dak? hehe
    http://aiskrimvanillacoklat.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu.. kalau dah femes gerenti ramai yang follow kan.. hu2

      Padam
  12. Jemput datang laman web baru aku hehe :)

    http://syokbah.com/ruangan-rss-feed/

    BalasPadam
  13. agak2 bila la turn kita nk fofular camtu kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hu3.. jauh ketinggalan lea gamaknya mimi.. jauh sangat2.. hu3

      Padam
  14. Bagus la info ni..cuma mintak2 kita ni jangan sombong mcm diorang, bila dah top.. buat-buat lupa lak nk follow kita balik..Ke Laut la..kihkihkih..

    Good Job +tengku butang !!!

    http://erynix.blogspot.com

    BalasPadam
  15. wahhh...byknya follower diaorang

    BalasPadam
  16. Mana Kak Nurul Badiah Lai? Hehehe.. Rajin letak gambar.. nak copy gambar boleh? nak letak balik dekat entri teman.. hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee..tertinggal rupanya..dh masukkan balik dah.. heee.. itu antara blog yg teman suka tengok header dia.. hee..

      Padam
  17. hu3..ramai betul peminat mereka ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe.. bila lea kita nak macam depa ni kan.. huk3..(berangan sekejap)

      Padam
  18. somehow they inspire me to follow their step one day :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. yea.. kalau ada usaha.. maybe dreams come true yunk..

      Padam
  19. Best n3 kali ni ...

    Nat ada byk blog yang berlainan karektor ..
    tapi tahun ni macam nak stay blog ID sekarang sebab ini adalah kisah diri nat sendiri .. pic pun terus terang pic nat sendiri ... follower plak sikit je kat blog yg ni sbb sgt lah tak xtiv ...

    TB buat n3 ni .. membuatkan Nat suka nak BW ari ni ...
    Thanks TB ..

    Coretan Maksu pun best juga ...
    http://ceritakosong.blogspot.com/
    Jom terjah dia ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. o.. banyak blog berlainan karektor yea.. teman pun ada 2 blog lagi.. tapi x aktif sangat sebab x sempat nak update apa2 kat situ.. klu ada masa baru update.. blog ni jelea yg teman aktif.. thanx sudi baca yea..

      Padam
  20. assalamualaikum...tengkubutang :)

    followers ni nampak penting klu guna blogspot atau beli domain sendiri tapi masih guna blogger kn..klu blog yg domain woodpres mmg followers ni x ada langsung..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. betul tu.. kalau guna wordpress harapkan pengunjung komen n baca jelea.. follower just from follow G+ jea kot.. kann

      Padam
  21. waahhh terbaiklah entry ni..ulasannya bagus sekali kok.. rupanya lyssa no 1..ingatkan fatin liyana tadi..apapun fatin liyana paling famous dalam ramai2 tu kan? ye ke dak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. lyssa nomo 1 paling ramai follower.. pastu baru Fatin Liyana.. tapi memang betul Fatin liyana femes giler.. Lyssa lak femes dlm dunia blogging sebab dia banyak buat tutorial blog dan pandai main2 coding.. heee

      Padam
  22. wahhhhh terharunya kak mia.. ala... kak mia tak marah la... peace (^_^)

    thanks you so much dear for this lovely entry...

    BalasPadam
    Balasan
    1. welcome kak mia.. heee.. memang u deserve it kann.. =)

      Padam
  23. terbaiklah..lepas nih nak singgah blog2 dorang pulak..ade yg luqman xkenal pon..huhu..happy blogging :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanx luqman.. haa.. jom singgah jom.. thanx jugak sebab sudi baca sini yea

      Padam
  24. perincian yg bgus..nk follow deorang ni semua la..huhu

    BalasPadam
  25. singgah dari blog mia liana...hehe

    BalasPadam
  26. wahh semua comel2..aya paling suka blogger femes nurul ain abd salam (l.o.v.e) , nurul badiah lai, fatin liyana dan irine nadia..comel sangat..
    blogger kak nurul ain abd salam macam barbie doll in lifee.. teruja jumpa diaa..baik sangat :)

    BalasPadam
  27. Thank you Tengku :) tak sangka pulak. huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2 yunk sebab sudi singgah n baca entri ni.. heee.. tahniah yea sebab ramai follower.. =)

      Padam
  28. p/s: qihah ni takdala otai mana. umur 13 tahun lagi.. masih muda hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaaahhh.. mudanyaaa.. 13 tahun?? pingsannn.. nak kena update lik entri nih.. heee

      Padam
  29. semua yang komen sini teman udah bw lik yea.. thanx sudi komen..

    BalasPadam
  30. woha, semua pun blogger yang cantik dan kacak. hehe Kira macam bonus lah sebenarnya kalau ada blog. Tapi still lebih suka pergi baca blog yang isi dia bagus tak lagho hoho :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho2.. masing2 punya kesukaan .. teman lak suka blog yang banyak doodle n kartun cumeyyy.. hik3

      Padam
  31. Bestkan ada ramai followers....:( tapi tau, bukan senang nak capai ke tahap ni..
    Anyway, sila-silalah ke blog saya @ http://www.hennyzafaisal.com

    BalasPadam
  32. ok.. done.. sorry lambat blogwalking

    BalasPadam
  33. mantap gan info nya,,
    kunjungan balik Ya
    http://4rie-ngr.blogspot.com

    BalasPadam
  34. mantap gan info nya,,
    kunjungan balik Ya
    http://4rie-ngr.blogspot.com

    BalasPadam
  35. lepas ni blog tengkubutang boleh masuk dalam list pula kan..hehe. bertuah badan diorang ni banyak followers :)

    BalasPadam
  36. followr sy ciput je.. hehehe cntik2 diorg

    BalasPadam
  37. Banyaknya follower diaorg..nad ni nak kene berusha ni..hehhe

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New