Nuff

13 September 2013

TAK SEDAR AIR MATA BERTAKUNG.. TERHARU..

Haii.. Assalammualaikum semua.. teman baru nak update entri ni, pagi tadi asyik dengan join GA n Segmen jea.. memang memenatkan rupanya join GA/Segmen ni kann.. macam2 aturan n syarat nak kena ikut.. tapi dah gatai tangan nak join, toksah nak salahkan sape2 hokeh! Redhakanlah aje yeww.. ha2.. 

Ni ha.. teman nak citer pasal Tajuk entri teman dan gambo Biskut yg kat atas ni.. korang pernah makan tak biskut ni? biskut ni ada jem tengah2 dia.. jem nenas x silap teman.. rasa dia sedap giler.. teman suka sangat2 tau.. dulu pernah beli sekali.. masa tu beli kat mydin.. lama dah.. tahun lepas kot.. masa tu hubby teman tengok teman asyik usya2 biskut ni jea.. dia tanya lea.."Nak ke?" pastu laju jelea teman hangguk kepala.. Nak! Nak! ..  tanpa disuruh terus ambil senduk n cenduk biskut dalam peti transparent tu.. tapi x amik banyakla.. saja nak rasa jea sebab xtau sedap ke tak kann.. lain tempat lain rasanya.. yg teman selalu mkn tu kat ipoh mali punya.. heee... lepas dah beli tu sampailah ke sudah.. x beli dah.. bukan sebab x sedap tapi boleh tahan jugak lea kot harga dia sekilo kan.. heee... lagipun makan byk2 manis lea pulak rasanya..
Pagi tadi tgh siap2 kan beg koje hubby, teman ternampak lea bungkusan putih dalam beg tu.. ada celah2 ruang beg tu, teman amik n buka.. sekali tiba2.. air mata teman bertakung bagai empangan yang nak pecah.. sebab? sebab ada biskut kegemaran teman dalam tu.. teman tau biskut tu untuk teman sebab hubby teman x makan biskut tu.. teman terharu hubby teman ingat apa yg teman suka.. teman tahan air mata terharu tu sebab xnk dia nampak.. maybe korang rasa teman ni ngengada kan.. benda kecik camni pun nak feeling2 yea.. hu3.. tapi bagi teman, teman memang hargai sangat setiap surprise yg dia buat.. dari situ teman tau dia sayang ke tak kat teman.. tapi kannn.. awat bila time COTI2 MALAYSIA teman selalu jea rasa dia x sayang teman haaaa?? korang macam tu gak ke?(soklan untuk mereka yg bertunang/bersuami sahaja yea! he2) hu3.. walau apa2pun.. teman bersyukur n ucapa TQ pada Allah sebab pertemukan teman dengan hubby miaw2 teman ni.. memang dia GARANG sikit (dlm bab bisnes) tapi disebaliknya dia seorang yg manja jugak.. ha2.. yang tu hanya teman sorang je yg tau.. macam lirik lagu Ainan Tasneem.. KLIK SINI

Related Posts

38 ulasan:

  1. Assalamualaikum kakak! kalau suami ingat apa yang kita suka, dalam keadaan kita tak tahu. mesti rasa sebak terharu kan. heeeeeeee.. bestnyaaa! alhamdullilah. syukur Allah kurniakan kamu jodoh yang baik kak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam sheila.. betul tu sheila.. memang automatic kita akan sebak n terharu.. x sangka dia ingat nak belikan teman biskut ni.. terharu xtau nak kata.. hu2

      Padam
  2. dlu biskut tuh femes..kecik jee..manis ya amat tp zaman kecik2 TB lg ske mkn..tp ibu TB xkasi sgt hehehe..skg klu nk crk xtau la ade ke x

    BalasPadam
    Balasan
    1. heeee.. yelah.. manis sangat kan.. tp yg teman makan ni x manis sangat plak.. sib baik lea.. ni pun dh tinggal separuh dh ni.. nak simpan untuk kakak ipar yang mengidam plak dia tgk kat FB teman

      Padam
  3. Salam.. sweetnye. nak juga... nak juga... haha.. semoga bahagia selalu. Hati pompuan mmg mudah trusik walau bukan time coti2 mesia tu cume kadang kita sorok.. kan? kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. betui2.. ada jugak yg satu kepala dgn teman yea.. heee..

      Padam
  4. akak pun lyn gk biskut tu dulu2... skrg nih lyn gk tp tak sesedap dulu nyer lah... sesekali kalu en somi bt suprise mmg bergenang... tp somi akak jenis yg tak reti suprise2... mmg jgn harap lah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho2.. yeke.. xpe lea.. klu x surprise janjin bertanggungjawab n penyayang kan.. heee.. lain org lain keistimewaannya.. kan..

      Padam
  5. waaa..gitu.. pastu biskut tu dia dah bg akk ke x, kak?
    abh kta suka sngt ngn biskut tu.. kita suka kalau betul2 lapar..haha
    time cuti2 m'sia kan hormon tak betul.. biasa la tu kak.. kdng kita pun cenggitu jgk..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hu2.. dh nmpk bungkus tu terus tunjuk kat dia.. pastu dia cakap..
      "alahai.. jumpa jugak diaaa.. hee..ingat nak bagi semalam.. lupa plak.. last2 dia jumpa dulu.."

      hu2.. memang popuan semua mcm tu yea.. heee..

      Padam
  6. tak ingat pernah makan ke tak....tapi nampak macam sedap.....sesuai dengan tengkubutang.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe.. mungkin pernah mkn kot.. tp yg jenis beso tu x? hee.. yg ni kecik sikit.. lembut lak tu..

      Padam
  7. tak pernah makan rasanya...n jarang nampak...
    walaupun nampak remeh..benda2 kecil macam ni la yg mengeratkan kasih sayang...moga kekal bahagia

    BalasPadam
  8. sweet nye hubby akak. Dia sayang tapi dia taknak tunjuk sangat. Bersyukurlah dapat suami macam tu. Tak semua orang bernasib baik mcm akak :)

    BalasPadam
  9. Balasan
    1. huk2.. meleh air mata .. bukan sebab kesedapan biskut tu... tp rasa dihargai.. =)

      Padam
  10. shark pernha makan biskut nie..
    mmg jarang nk jumpa kt kdai biskut nie..
    terbaek ler hubby akak,

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu shark.. bukan semua tempat adajual.. 2 sebab hubby teman terus beli jea kot bila dh terjumpa.. he2

      Padam
  11. Balasan
    1. he3.. tau xpe.. ni rasa nak abeskan jea.. tp nak simpan sikit buat org mengidam.. kakak hubby .. hu3

      Padam
  12. best biskut ni, favourite jugak masa kecik2 dulu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaa.. farah pun suka n tahu biskut ni yea.. heee.. sedap kann..

      Padam
  13. waaa... akak pun nak tompang nangis sama. memang le kan kita ni para isteri kalau swami ingat satu benda pun ttg kita mesti nak touching habis habisan....

    kiranya mcm ingat sekut tu ingat kamu la kan...

    akak pulak minat giler ngan cakar ayam, kalau singgah R&R mesti beli sampai 5-6 bungkus. bila suh hubby beli tak pernah beli ko. Then satu hari dia balik kampung sengsorang 2 hari gitu le... balik je bawa 2 paket cakar ayam. adussssssssssss....

    lelaki ni gini kot noh.. kalau wife ada wat biasa biasa je. bila wife tak de di sisi mula la nak windu winduan.pas tu beli la apa yg isteri suka. sambil beli sambil dok tingat. eh akak betul ke ni? kita betullah..hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaaaaaaaaaa..teman pulak nak nanges baca cerita akak.. memang terharu sangat kan bila hubby kita buat sesuatu yg kita x jangka.. sob2.. nanges hepi baca citer akak..

      Padam
  14. semua yang komen sini teman udah kunjungbalas .. thanx semua yea.. love u all

    BalasPadam
  15. teman satu baca entry ni.. klu teman la... syg teman nk mkn sekut tu... simpan buat sentimntal value

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahahaha.. mau berkulat pastu.. acane.. hu3.. x tertahan melihatnya pun.. bau pun dah buat teman kelaparan berkilo2.. kih3

      Padam
  16. teringat anak buah bagi 2 ketul . masih dlm simpanan stok biskut ...

    BalasPadam
  17. Balasan
    1. haaa.. sedap kan.. tp xleh mkn byk2 yea.. manis..

      Padam
  18. biskut mmg sedap kak..biskut orang lama..hehe fizi pun suka :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. he2.. fizi suka gak yea.. mkn ni nanti muka manis jea tauu.. he3

      Padam
  19. biskut kegemaran sayaaaaaa..nak jugaakkk

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New