Nuff

10 Ogos 2014

Senarai Cawangan Ramly Halal Mart, Ramly Kiosk dan Ramly Café


Hemm.. sekarang ni kecoh pasal orang boikot memboikot makanan/produk yang menyumbang dana kepada Israel.. kalau kita beli jugak bermakna kita support Israel.. maka dengan itu ramailah yang buat piket untuk memboikot terus produk2/makanan2 dari negara tersebut.. 

Namun dalam boikot memboikot ni, ada gak kelebihannya.. peniaga2 melayu mula bangkit untuk menghasilkan atau mewujudkan satu kiosk ala2 Mekdi gitu supaya kita yang dah terbiasa makan Mekdi tu boleh lah berubah angin kepada yang semestinya halal dan konpom tak menyumbang kepada negara luar, betul tak? 



heeee.. teman pun ada dengar2 gak, kengkawan yang banyak share kat FB pasal ni.. rata2 mengatakan Not Bad rasa dia.. setanding jugaklah dengan Mekdi tu.. heeeee.. So, bagi sesiapa yang baru tahu (macam teman gak pun, baru tahu semalam.. hi4) disini teman nak share kat mana korang leh jumpa kiosk2 ni.. heee.. mungkin dah lama ada, tapi masa tu kita terlampau melebih2 kan Mekdi tu, tu yang tak sedar yang produk orang kita pun apa kurangnya kan.. okeh.. silalah jenguk.. 

Berikut senarai cawangan Ramly Halal Mart, Ramly Kiosk dan Ramly Café utk rujukan kawan2

Cawangan kiosk Ramly Halal Mart : 

1) Ramly Halal Mart Sdn Bhd
56-G, Tingkat Bawah, Jalan 42/26,
Taman Sri Rampai, Setapak, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4021 2896

2) Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No 25G & 23G, Jalan Kampung Pandan,
Taman Maluri, 55100 Kuala Lumpur.
Tel: 603-9281 3231 Fax: 603-9281 0146

3) Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No. 12, Jalan 29/10A,
Taman Perindustrian IKS Mukim Batu,
68100 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: 603-6184 2972
Fax: 603-6185 3526

4) Ramly Halal Mart Sdn Bhd
Lot 35, Pesiaran Mewah,
Kawasan Penindustrian Bandar Tun Razak,
Cheras, 56000 Kuala Lumpur.
Tel: 603-9172 6617 Fax: 603-9172 1222

5) Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No. 132A, Wisma Akar, Jalan Raja Abdullah,
50300 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: 603-2691 8952 Fax: 603-2691 42

6) Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No 43 & 45 GF, Jalan Kasuarina 2/KS 07,
Bandar Botanik, 41200 Klang,
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603-3325 1463

7) Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No. 9 & 11G, Jalan Klang Sentral 10/KU5,
Taman Klang Sentral, Bukit Raja Meru,
41050 Klang, Selangor.
Tel: 03-3341 7554

8) Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No33 (Ground Floor), Jalan Medan Pusat 2D,
Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, Selangor.
Tel: 603-8925 2653 Fax: 603-8925 0289

Selain itu juga, terdapat kiosk yang terletak di LRT dan pusat beli-belah :
- LRT Dato’ Keramat
- LRT Kelana Jaya
- Foodcourt AEON Big Kota Damansara
- 56-G Jalan 42/26, Taman Sri Rampai, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
- Halal Kiosk cawangan Jalan Raja Abdullah, Kuala Lumpur
- Klang Sentral
- Akan Dibuka: Putrajaya (Presint 15 berhampiran Mydin Putrajaya – September 2014)



Related Posts

25 ulasan:

  1. Alhamdulillah..jom kita sama sama sokong anak tempatan..

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum.....

    Tahniah sbb tengku keluar suratkhabar. Semuga cepat sembuh

    BalasPadam
  3. Salam.just nk share info..TERBARU KIOSK KT PUTRA LRT..KELANA JAYA..TSR..TMN MELATI..DATO KERAMAT..JELATEK DAN TMN JAYA

    BalasPadam
  4. Tmbh sikit..aeon big s.alam..kota damsara dan puchong utama

    BalasPadam
  5. tak payahlah kita sibuk nak makan burger kat tempat yahudi tu lagi sbb dah ada abang Ramly yang dijamin halal tapi orang disana aje yang dapat merasa, orang disini terloong yooo......

    BalasPadam
  6. alaa semua kat kl dan selangor aje ker... huhuu, bila nak mai bukak kat utara nih?

    BalasPadam
  7. Belum cukup lagi cawangan yang dibuka. Moga produk Ramly boleh buka di seluruh Malaysia. Tahniah kepada rakyat Malaysia yang sudah sedar terhadap produk atau syarikat daripada Israel ni....

    BalasPadam
  8. makin femes da pula kiosk ni. Alhamdulillah. jom sokong produk bumiputera :)

    BalasPadam
  9. Salam, haaaa i like this one ! Mmg agak tercari2 pengganti McD, sbb sy mmg suka makan McD..tp skang dah berjaya boikot, dan rasa insyaAllah boleh je hidup tanpa McD..haha skang support Marrybrown lebih sikit, dan mmg skang lah masa sesuai utk usahawan Melayu..harap rasa dia okay, kat JB xde lah nak try Ramly ni..uhuk2..

    BalasPadam
  10. Blm cuba lg tp pasti kna cuba..

    BalasPadam
  11. Outlet terbaru kat presint 15, putrajaya. Tgh ada promosi smp 01/09.. Pekena Cappucino mmg terbaikk..

    BalasPadam
  12. kat lrt pandan indah tu kiosk ramly gak kan?

    BalasPadam
  13. kuantan nak jgk ..pembekal..kalu nk bukak saya berminat nak urus heheh

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. Saya baru singgah di cawangan baru di Bentong, Pahang di dalam Oktober 2016. Tetapi saya lupa nama Taman tersebut. Lebih kurang 2 kilometer daripada hospital bandar Bentong ke arah Raub (sebelah kiri). Agak terlindung sebab bukan menghadap jalan besar. Singgah semasa pulang daripada UiTM Raub.

    BalasPadam
  16. Semalam beli kat plus highway, arah utara ke selatan di r n r gunung semanggol, isteri cakap sedap.. Mmg lebih sedap dari mekdi tu.. Rasa ayam burgernya...

    BalasPadam
  17. if berminat nak menceburi bisness ramly burger ni nak hubungi siapa ya..bantuan please..

    BalasPadam
  18. bagaimana nak jadi stokis ramly burger

    BalasPadam
  19. bagaimana nak jadi stokis ramly burger

    BalasPadam
  20. Mcm mne nk join bisnes ramlee..jb xde

    BalasPadam
  21. Tiada Pemborong perusahaan ini di Sabah. Terutamanya di Sandakan

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New