Nuff

22 Mac 2017

CARA NAK AKTIFKAN SIMCARD CELCOM YANG BARU DIBELI

CARA NAK AKTIFKAN SIMCARD CELCOM
YANG BARU DIBELI

Hai.. TB ada beli nombor Celcom yang baru. Dah lama beli dan dah masukkan simcard nya dalam fon pun.. Tapi hari ni baru perasan, fon tu macam bisu je tak berbunyi-bunyi start dari TB beli nombor tu sebulan yang lepas. 

Pelik jugak.. pastu TB try call out, tak dapat.. TB check baki pun tak dapat jugak.. pastu TB try call nombor celcom baru TB tu guna fon rumah, eh.. boleh pulak.. maknanya nombor TB tu  memang dah berjaya daftar hari tu.. Cuma kalau nak guna nak kena aktifkan dulu je.. then TB pun google kat internet kot ada penyelesaian untuk masalah TB ni.. apahal kalau dah beli nombor celcom tapi tak boleh guna, ye tak?? 

So, TB Google la.. dan jumpa penyelesaiannya. Rupa-rupanya nombor yang TB dail #118# untuk semak baki tu sebenarnya ialah nombor untuk check baki internet Celcom kuota

Sebenarnya boleh jugak nak check baki kredit kat situ, sebab ada option untuk semak baki akaun gak.. Tapi TB mana ada guna plan internet lagi buat apa masuk situ kan.. dan TB dah try gak check balance guna nombor tu.. enggak mau nya wehh.. 
Masa Google tadi baru tahu yang *124# adalah nombor yang betul untuk semak baki kredit. dan TB pun dail nombor *124# tu..TB nak check balance kredit tapi keluar arahan untuk hubungi 0193000910 untuk pengaktifan .

So, TB pun dail lah   0193000910 tu dan dengar operator tu bercakap... 

Tekan 1 - Untuk  Baki Kredit Anda 
Tekan 2 - Untuk Reload, 
Tekan 3 - Untuk Menukar Bahasa Pilihan Anda  
Tekan 4 - Untuk Servis Notifikasi Baki Kredit Menerusi SMS

TB pun tekan 3 dulu untuk Bahasa Pilihan. Lepas setkan bahasa pilihan tu maka aktiflah simcard celcom TB tu .. Lega.. hehehehe.. kalau tak.. membazir je beli simcard tak dapat nak guna kan.. kan..

So, ceritanya.. Kalau korang ada masalah nak aktifkan simcard korang yang korang baru beli tu.. try call terus no. 0193000910 dan setkan bahasa je.. (tekan 3) .. lepas tu gerenti dah boleh guna nombor celcom korang tu.. (ini untuk prepaid sahaja yea.. )  

Lagi satu TB ni cukup le susah nak ingat nombor-nombor nak dail untuk Celcom ni.. asyik tanya orang aje.. kalau time maxis dulu senang je, boleh pulak ingat. Bila dah tukar Celcom ni.. keberatan pulak nak mengingat.. kih3.. so, TB tepek sini untuk ingatan TB.. kui3..

Cara nak Check Balance/Topup/Internet
CELCOM XPax PREPAID

Dail 0193000910 dan tekan 3 untuk Pilihan Bahasa 
- Untuk Aktifkan Simcard Baru Beli 

Taip *124# 
- Untuk Check Balance

Taip #111# Untuk Reload
(dail *111* (14 Digit no topup) # )

Taip *118# 
-Untuk Check Balance Internet dan 
semua berkaitan Internet lah!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

25 ulasan:

  1. Kita pula nk check balance taip Bal Status send 28882. Hee
    Sbb pkai line..

    BalasPadam
  2. napa x pakai celcom xpax turbo jer?best tau..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam mana nak aktifkan ea no tu?

      Padam
    2. xpax turbo? apa yeng best tu? mcm tertarik je ni.. hee

      Padam
    3. Sy call nmber tu x boleh pn..adoi

      Padam
  3. tak bolleh aktiv pon...hurmmmm

    BalasPadam
  4. Camana nak call 0193000910 kalau x aktif?...mana bleh call out

    BalasPadam
    Balasan
    1. so kena rujuk balik kat kedai telefon atau tunggu je sampai aktif

      Padam
  5. Please tolong bgi thu cara nak aktifkan sim kad celcom ni cam mna cranxa

    BalasPadam
  6. Saya beli kartu tapi belum aktif ini

    BalasPadam
  7. sy bli sim kad bru tp x daftar lg cmna nk daftar nk bg aktif

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bgaimana nk daftar kad sim yg baru di beli...

      Padam
  8. Bodoh punya cadanganlain minta lain d bagi

    BalasPadam
  9. Saya nak beli sim card celcom satu yang 0194569286

    BalasPadam
  10. Saya nak sim card dekat repost

    BalasPadam
  11. aku check balacba *124# dia ckp bye bye je kurang ajar tul

    BalasPadam
  12. Sya nk tanye..nk cek atas nama sapa daftar simkad tu macam mana yea..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New