Nuff

15 November 2013

MUKA MACAM ALIEN ADA HATI NAK NGORAT AKU

Ha2.. opssss.. ini bukan ayat teman yea.. ni ayat dari seorang rakan teman yang brutal tapi jelitawan.. hi3.. Bila teringat hari ni hari Jumaat, dok sorang2 teringat pulak citer masa kami 'dating' a.k.a jalan berdua sambil window shopping kat sebuah Pasaraya.. 

Citer ni dah lama dah.. masa zaman teman lum kawen lagi.. heee.. saja mengenangkan kembali nostalgia bersama sahabat brutal teman tu.. dulu kami memang rapat.. cuma. sekarang kami dah tak serapat dulu.. biasalea.. masing2 ada komitmen dengan dunia masing2 kan.. 

Okeylah.. sambung lik citer tadi.. sambil berjalan2 untuk menghabiskan waktu rehat kami.. kami jengjalan lea kat dalam Pasaraya tu.. nengok2 barang.. tapi idaklea membeli.. tengok jeaa.. hu2.. Alkisahnya.. tengah lalu kat satu kerusi rehat tu, ternampaklea "selonggok" budak2 lepak kat situ.. 
Yang sahabat teman ni walaupun brutal tapi berwajah cantik orangnya, dia brutal macam tomboi sikit, tapi still dressing macam girl la.. xdelea macam rappers tu.. he2.. maka memang selalulah menarik perhatian lelaki ketika itu.. he2..sebab apa teman highlight ayat ketika itu..? sebab sekarang dia dah lain sikit.. udah molat... hik3.. opsss.. jangan dia terbaca entri ni sudah.. Naya teman kena sekeh kepala.. heee... walaupun sekarang dia dah molat tapi still cumey lagi tau..bayangkan CT Nurhaliza, macam tu lah rupa dia..

Sambil nak melepasi kelompok geng jejaka lepak tadi.. bermacam2 bunyilah yang kuo.. bunyi tikus lah.. bunyi nyamuk lah.. ha3.. teman walaupun xde kena-mengena dalam hal tersebut (sebab teman bukan lawa pun masa tu... cumut jea.. budak baru abes skulah lea katakannn.. sob.. sob.. ) haaa... nampak teman highlight lagi disitu? nape teman highlight ayat masa tu ?? ha2.. sebab nak bagitau.. sekarang pun comot jugakkkk.. wakakakaka.. eh.. termelalut plak.. sambung lik citer yea..
Datanglah sorang mamat tu (boleh tahan orgnya)dengan muka slumber dia menegur kami,err..ekceli teman tau dia nak tegur sahabat teman sorang tu jea..tapi udah teman ada disebelah,maka ditegurlah kedua2 skali.. haa.. teman udah rasa tak selesa dah masa tu.. bukan tak selesa sebab teguran 'ngorat' mamat tu, tapi yang paling teman risau ialah JAWAPAN MAUT yang akan keluar dari mulut sahabat teman yang lawo tu.. haaaaaaa.. teman udah nengok ke belakang siap2.. takmo nengok muka mamat tu apabila mendengar ayat2 cinta yang keluar dari bibir munggil sahabat teman tu.. akhirnya.. terjawablah teguran mamat tadi.. haaaa.. korang tau ke ayat apa yang sahabat teman yang brutal ni jawap??? Sila baca bawah ni yeaaaa!
haaaaaaaaaaaaa.. kan naya jea dapat seketul ayat pedas ni.. adoiyaiii.. teman udah taktau nak kata apa.. segan pulak bila sahabat teman cakap cenggitu kat mamat tu.. pastu kesian pulak nengok muka mamat tu time kena sembur ayat pedas melekat tu.. errr.. teman tarik tangan sahabat teman tu, kami berundur ke tempat lain.. sempat jugak teman nengok muka mamat tu, macam terkejut n bengang jea.. tapi mujur dia tak balas balik or buat sesuatu yang diluar dugaan.. kalau tak.. dengan teman2 sekali lea sangkut beb! 
hemm.. maybe mamat tu pun dah sedar kot.. yelaa.. segan kot ditegur TAK SOLAT JUMAAT kannn.. hu3.. teman ni idaklea menyokong sahabat teman tu, sebab tak semua orang leh terima ayat2 macam tu.. kalau terBAGI ayat tu kat salah orang acane?? maunya orang tu ikut balik, then cari masa jea nak balas dendam.. ishh... mintak simpanggg.. sebab tu walau apa2 pun kita kena jaga kata2 kita.. 

Jangan sampai buat orang berdendam mendengarnya.. ini just nasihat jea dari teman buat adik2 diluar sana.. kot lea pernah berhadapan dengan situasi teman n sahabat diatas... hope janganlah keluar kata2 yang x enak pada orang tu.. just biar jea.. selagi dia tak buat tindakan yang tak elok pada kita, kita beredar jea dari situ.. buatpe nak kecoh2.. kalau setakat diorang menegur jea, tak perlu sampai nak keluar kata2 makian ke apa... 
Jangan buat ayat macam Penguin ni jugak yeaaaa.. kiranya macam samakan diorang dengan serangga/haiwan lak.. lagi lea diorang mengamok.. silap2 kita pulak yang dia malukan balik kat situ.. so, jagalah budi bahasa kita yea adik2.. heeee.. udah macam siaran TV Moral budak2 lea plak teman ni yea!
heeee.. kalau taknak kena ngorat, sila tutup aurat rapat2 / betul2 okeh.. ha3.. ni last sekali punya ayat.. tak larat taip dah.. bukan mengkome baca abes punya.. ni mesti baca lompat2 kannn?? memang kome nak kena ni!! (alamak.. dah terikut sikap Brutal sahabat teman lea plak..hik3) back to Normal plzz! ha2! Sekian!

Related Posts

57 ulasan:

  1. Tak elok begitu kan. Takut nanti ada yang berdendam. Setiap manusia ada kelemahan dan kelebihan. Mungkin niat dia baik cuma cara dia je macam hardcore sangat. =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe zack.. memang kalau tak, dengan teman2 sekali terseret.. oh tidakk.. serammm!

      Padam
    2. Tu la kan. Bahaya ni. Cuba kenalkan dengan kwn tu. hehehehe....

      Padam
  2. amboiii brutalnya kawan tu. hihi... :D

    BalasPadam
  3. sedas bom kene kat mamat tu eh... ekekeke....

    BalasPadam
    Balasan
    1. he2.. silap dia gi tegur sahabat teman tu .. kalau org lain gerenti x kena sembur ayat pedas meleakt tu kan.. hu3

      Padam
  4. Hahaha, nice words ! cuma mmg betul, zaman sekarang akhlak dan moral budak-budak lagi2 yg baru nak up tu, memang cepat 'panas' dan xleh orang tegur dia sikit..mau dicarinya sampai ke rumah sbb nak bls dendam..zaman sekarang mcm2 boleh jadi..bahaya kan...
    sy pun harap sy leh berjaga2 bila berkata-kata ni, sbb sy pon ala-ala brutal sikit dlm percakapanharap orang2 sekeliling xsentap je, kah3 (poyo)...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yea betul tu Lynn, jangan main2 dengan budak2 sekarang ni, semuanya semakin berani jea buat tindakan diluar dugaan..

      Padam
  5. haha, pedas je ayat kawan tu..

    BalasPadam
  6. haha.. padan muka mamat tu. tapi tu dulu2 je bole berani macam tu, sekarang ni susah sikit. dendam ckit nak bunuh la, nak tikam la, nak tembak la.. ishh,, bahaya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa.. tau xpe.. jaga2 yea... jgn main ckp je.. ha2.. silap2 masuk berita lak kang.. takottt

      Padam
  7. sure rasa gegaran bom meledak kat mamat tu..sian..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. memang pun yumida.. merah padam muka dia.. aduii.. kesin pun ada

      Padam
  8. tak solat jumaat ... teguran yg betul tuh ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haa.. kan Vee.. betul lea kan.. cuma risau mamat tu jenis panas baran, kang dilepuknya kami kang.. ha2.. sib baik x...

      Padam
  9. Macam-macam sekarang ni tengku butang oi

    BalasPadam
  10. fuh... terlajak perahu boleh reverse, terlajak kata-kata tak boleh 'undo', terlajak post kat intenet org print/capture screen... eeep hehee~ XP

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. betui2 tu.. zaman dah maju.. sikap sabar makin x ada dah.. so, kita ni lea kena jaga2 denagn setiap kata2 dan tingkahlaku kita.. kann..

      Padam
  11. hehe cian mamat tu taw..tpi ada benarnya kita kena juga jaga pertuturan kan wlaupun kita tak suka cara mamat tu tegur..bahaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lea Asha.. kena hati2 percakapn yang kita nak sampaikan tu..

      Padam
  12. pergghh, ayat yg mcm pedang trus menikam ke hati. heheheh. mak sy pun slalu pesan berbaik2 dgn smua org tkut drang wat yg jahat pula. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu.. kena jaga2.. org sekarang ni cepat panas hati

      Padam
  13. Aduiii.. pedas.. Salam Jumaat.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. haa.. tau xpe.. gatai lagi? hahahahaha.. tapi teman x setuju lea sahabat teman ckp cenggitu kan.. ada cara lain lagi nak menegur..

      Padam
  14. haa.. kan tak pasal dah kena tembak.. hihihi,, nice sharing

    BalasPadam
  15. kesian mamat tu, kahkahkah~ Boleh tahan kawan akak tu,, sempoi! Lia suke ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho2.. mesti satu kepala ni yea.. brutal gak yea.. ekekeke

      Padam
  16. Brutal sungguh ayat tu.. kang xde yg berani nak masuk minang susah pulak hahahaa.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. yg pasti dia dipinang dulu sebelum teman.. ekekekek.. kan dah cakap.. brutal pun dia lawo.. ramai yang ebrkenan.. hu3

      Padam
  17. Sian dia...len kali jgn kacau2 org sesuka..ngeh2 :D

    BalasPadam
  18. Balasan
    1. hihihihi... kesian + takut teman masa tu tauu

      Padam
  19. Nak menegur jgn smpai mmnghina kan... Biar dan diam aje.. Betul tu.. Klu xnk kna ngorat..jgalah aurat kn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul.. risau teman bila ayat tu terkeluar dari mulut shaabat teman tu.. adeh

      Padam
  20. Huhu.. Boleh tahan laser gak kawan sis tu ye.. Nasib la laki tu tak dendam & wat apa2 benda x baik kat sis & kawan sis.. Kita mulut ni kena jaga.. Jangan main ikut sedap mulut jer nak sembur orang.. Kalau kena yang jenis berdendam tu maunya dia cari kita balik sampai ke lubang cacing.. Mintak simpang la ye.. Huhu..
    http://miezashaklee.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. haa.. tau xpe.. zaman sekarang semua macam tu lah kan.. diorang x takut dah masuk penjara, janji dapat balas dendam.. takott

      Padam
  21. Hahaha...padan muka laki tu.. haha.. :)

    BalasPadam
  22. Salam tengku butang..maaf baru ternampak mesej hehe.kita ikut tuto yang blog PG ajar..ni urlnya
    Nanti boleh terjah blogmya..sekali sja kita buat terus menjadi :)..harap membantu

    http://puangojes.blogspot.com/2013/11/tutorial-letak-iklan-rectangle-nuffnang.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+PuanGojes+%28Puan+Gojes%29

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. orraitt..thanx Asha.. nanti teman try buat lak.. hope menjadi.. hu2

      Padam
  23. assalamualaikum...tengku butang :)

    bole tahan mulut laser kawan tu eh...
    nasib baik lelaki muka alien tu hati baik x buat sesuatu diluar jangkaan sbb marah ke apa ke..
    tapi itu kisah lama kn..kawan tu dah kawin ke belum skrg nih? haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. kawan tu dah kawen pun.. heee.. sib baik la kannn.. =P

      Padam
  24. semua yang komen sini teman udah bw lik yea.. tq semua..

    BalasPadam
  25. hahahaha...lawak lawak... amek kawww...

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New