Nuff

04 Jun 2017

RESEPI SANDWICH TELUR ALA HOTEL SEDAP DAN MUDAH!

RESEPI SANDWICH TELUR ALA HOTEL SEDAP DAN MUDAH!

Hai.. Semalam TB dwngan hubby teringin nak berbuka puasa dengan kuehteow Sup.. Maka TB pun buat Sup Tulang untuk dimakan bersama dengan satu lagi menu kami iaitu Sandwich Telur.

Sandwich Telur tu kami buat last minutes sebab baru terperasan expired date roti wholemeal gardenia tu dah dekat sangat. Tak nak membazir buang roti tu pulak nanti kan.. So, TB dan hubby decide buat Sandwich Telur untuk buat penambah menu berbuka puasa selain kuehteow Sup..

TB Guna resepi Ala Hotel ni.. So, kalau ok TB akan buat lagi.. Ternyata lepas makan tadi.. InsyaAllah TB akan repeat buat lagi nanti.. Hubby suka.. Alhamdulillah..  Haa.. Nak tengok resepinya? Boleh lihat kat bawah:

SANDWICH TELUR ALA HOTEL SEDAP DAN MUDAH!

Masa:
Penyediaan: 10 minit | Memasak: 5 minit | Keseluruhan: 15 minit

Jumlah Hidangan : 
4 orang

Bahan-Bahan:
4 biji telur, direbus
8 keping roti sandwich
Sedikit mentega atau margerin (planta) untuk disapu pada roti
1 sudu besar mentega atau margerin, untuk inti telur
2-3 sudu besar mayonis
1/2 sudu kecil lada hitam kisar
1/4 sudu kecil garam
Daun salad
Tomato

Cara Penyediaan:

Potong bahagian tepi kerak roti di keempat-empat bahagian. kerak ni Jangan buang.. Korang makan je cicah air milo panas..sedappp! 

Buang kulit telur dan hancurkan telur menggunakan garfu, tetapi jangan terlalu hancur. Biar ada sedikit ketulan kasat untuk tekstur. Masukkan mentega, lada hitam, mayonis dan garam. Kacau sebati.

Sapu roti dengan sedikit mentega 

letakkan inti telur, salad dan tomato sekata di antara 2 keping roti. 

 letak Salad

Potong sandwich kepada dua atau empat bahagian mengikut kesukaan korang dan sedia untuk dihidang.

 Tadaaaa.. Dah siappp!


Haa.. Begitulah Resepi Sandwich Telur Ala Hotel Yang Sedap dan Mudah.. Korang boleh cuba.. Rasanya betul2 macam kat hotel punya sandwich..  Selamat Mencuba! 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

13 ulasan:

  1. seem like so easy to make it! So can do as breakfast ~

    BalasPadam
  2. Nampak mudah je nk buat. Boleh lh sy cuba buat utk breakfast nanti

    BalasPadam
  3. Hari tu ada ckp dgn ank buah nk bt sandwish tp sampai kesudah xbeli bahan2 haha.. Teeingin nak makan

    BalasPadam
  4. Aduh kak..ni fav kita sgt niii..
    Tp selalu merap sruh husband buatkan馃槉

    BalasPadam
  5. CCL suka sandwich telur . Memang sedap . Tapi selalu guna gardenia putih je

    BalasPadam
  6. suka sandwich kalau isinya padat..hehee

    BalasPadam
  7. Ni salah satu menu simple yang Lia selalu buat kalau breakfast. Nak bawa gi office sambil makan dalam kereta pun best gak.

    BalasPadam
  8. Senang sangat!! Boleh cuba ni

    BalasPadam
  9. Lepas ni boleh la Marsha buat sandwich sendiri bawa bekal anak anak dan suami. Senang dan sedap

    BalasPadam
  10. hmmm...sedapnya walaupun simple kak pun selalu bwk sandwich kat office

    BalasPadam
  11. Sandwich ni mmg feveret anak. Tapi kitaorang lbh suka isi ayam atau sardin. Maybe terikut mak dia jns x suka makan telur rebus kot

    BalasPadam

贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙ 贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥

nuffy2

GA New