Nity

Nuff

07 Disember 2013

ITU MOON LA BODOH..

Hemm.. kali ni saja teman nak share tentang sikap dan cara teman, nak citer gak teman ni macam mana orangnya.. suka berkawan dengan orang yang macam mana, dan apa benda yang paling teman tak suka... haaa.. korang nak tau teman ni camne? Ok lah, teman ni pemalu dan lemah lembut orangnya.. heee.. tak caya?? Tanyalea blogger mimi..

Tapi dalam teman lemah lembut ni, jangan plak di uji yea.. teman ni memang jenis pendam buat pekasam dulu, tapi lama2 bila gas dah naik, mula nak meletop.. jaga2 yea.. hu2.. 

Teringat ada citer masa kecik dulu, teman bersama kakak dan adik teman duduk di kerusi bersama seorang budak india (kawan kakak teman).. masa tu kami dihantar awal oleh driver bas ke sekolah kami sebab trip bus tu ada 2x kerana ramai sangat penumpang tu yang kena buat 2 trip.. satu jam 5.30 am (jgn terkejut yea) satu lagi jam 6.30..kami trip yang pertama..jam 5.30 am.. terpaksalea kami bangun awal weh.. ngantokkk..

Sambung lek citer tadi.. Dalam waktu subuh tu dah tentu lea kelihatan bulan yang cantik kan.. kakak teman pun tegur lea "eh.. apa yang cerah tu.. cantiknyaaa.." sekali budak india tadi menyampuk.. " itu moon la bodoh!" 
On the spot teman dan adik teman jeling ke dia, jeling tajammmmm giler2.. yelea, saper tak geram kalau orang cakap kakak kita bodoh kan! Pastu dengan slow budak india tu cakap.. "itu moon laa".. tau takottt.. sungguhpun kakak teman kawan baik dia, tapi tolong jaga sikit mulut bila bercakap yea.. memang kakak teman jenis malas nak melayan or balas balik, tapi jangan suka2 lak nak buli2 my kakak okeh!

Sama jugak satu ketika dulu, masa di taska muhamadiah (tempat teman mengaji dulu).. teman ni ustazah kenal sebagai seorang yang pendiam dan pemalu tapi terror dalam taska tu..selalu dapat tempat ke 1,2,3,4 dalam madrasah tuh.. kikiki (riak sekejap) ada satu hari tu teman ternampak sorang budak membuli adik lelaki teman, mula2 teman buat tak reti jea.. biasa lea budak2 kan.. tapi bila dah kaki dan tangan naik ke badan adik teman, haaaa.. ini sudah mendatangkan marahhhh.. terus teman bangun dan gi kat budak yang sedang buli adik teman tu.. 
Teman goncang2 kan kerusi budak tu.. teman marah dia, nape buli adik aku hah!!?? budak tu terbongkok2 atas kerusi takut kalau2 teman belasah dia.. tapi teman idak lea sampai nak belasah dia kan.. dia tu budak lagi.. cuma teman nak bagi dia sedar dan jangan ganggu adik laki teman tu.. kesian dia takut nak gi ngaji nanti.. lepas teman goncang2 kerusi budak tu.. teman terlihat dari ekor mata teman, terasa macam ada seseorang sedang memerhati teman.. teman pandang je arah kanan.. ternampak ustazah terkebil2 seperti terperanjat  tengok teman.. Aaaaarghhh.. dalam hati berkata "malunyee aku.. mesti ustazah terkejutt bila tengok aku yang lemah lembut ni leh jadi segarang itu.." hu3.. ini namanya tindakan spontan tau! boleh jadi teman ni seorang yang melindungi kot.. haa.. kann.. dah ada orang setuju tuu.. betul kan! betul kan?? heee...

Related Posts

14 ulasan:

  1. Tindakan spontan menjadi garang.. nasib baik tak jadi hijau hahaaha :P

    BalasPadam
  2. dari cara tengku butang suka pelihara kucing kita dah taw yang tengku butang lemah lembut orgnya hihi

    BalasPadam
  3. awk ni seorang yg protective sebenarnya..walaupun lemah lembut, adakalanya kena berlagak keras sket utk lindungi org yg kita syg :)

    BalasPadam
  4. hehehe.. jangan di simpan marah tu.. nanti meletup.. alamak.. susah pulak.. hehehhe...

    BalasPadam
  5. goncang kerusi tuuu.... buleh tahan XD

    BalasPadam
  6. hukum berdiri atas kusi je budak camtu.. x pun suruh jalan itik ulang alik depan doridor kelas.. biar kls sebelah nampak jugak. hehe

    BalasPadam
  7. wah, seorang akak yang over protective. hehe btw sure bangga kan ada seorang akak yang cenggini :')

    BalasPadam
  8. Sya siap buang kerusi tengkubutang..hehe...fm dah dipos ari kamis aritu..arap2 sampai la kt tngkubutang esok :)

    BalasPadam
  9. Oh okay so you bully the bully? xD
    Haha yeah I guess thats the best things to do, I once got scold by someone's brothers me just because I said I can draw better than his brother.. -_-" I really hate kids getting bullied xD

    BalasPadam
  10. ada keras dalam kelembutan :-)

    BalasPadam
  11. ehhh, nama kita ke tu.. patut la tersedak.. hehe.. yup.. akk mmng lemah lembut pun.. tp bab garang tu cuma teringat kisah akk pasal akk mara someone tu je la..tgk depan2 belum lagi..hihi
    kita pun mcm akk, dulu masa adk kita sekolah form3..kena buli.. terus sound bdak2 tu..alasan dorang gurau, dari jauh kita nampak dia tndang2 adik kita time turun tngga. menyirap darah. risau jatuh. tapi tak hbis kat situ je. esok nya kita jmpa balik bdak tu..hihi.. kakak yng grng jgk kalau dah tercabar camtu..

    BalasPadam
  12. Fuh ! Hebatnya yg goncang2 kerusi bdk tu ..hahha :D

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2