Nuff

20 Mac 2019

I LIKE SWEET & SUMMER MAKEUP REMOVER WIPES!


I LIKE SWEET & SUMMER
MAKEUP REMOVER WIPES!


Hai.. Hari tu TB buat video untuk unboxing Sweet & Summer Make Up Remover Wipes.. dan TB dah try guna sendiri untuk cuci makeup Kalau Nak tau apa keistimewaan Sweet & Summer Make Up Remover Wipes ni.. jom baca kat bawah ni.. .

Sweet & Summer Make Up Remover Wipes ni terdiri dari 3 Varian:
  1. Sweet & Summer Greeny 30s - diformulasikan dari Ekstrak Green Tea untuk Kulit Rosak & Kulit Berjerawat (travel pack) .
  2. Sweet & Summer Peachy 30s - diformulasikan dari Ekstrak Delima untuk kulit Kering & Kulit Sensitif (travel pack) .
  3. Sweet & Summer Greeny 100s - diformulasikan dari Ekstrak Green Tea untuk Kulit Rosak & Kulit Berjerawat (household use)


TB suka sangat Sweet & Summer Makeup Remover Wipes ni sebab ada bau green tea dan lagi satu tu ada bau pomegranate (delima) .. sedap bau dia.. dan juga kandungannya yang banyak Benefits seperti :

  • Quinoa Seed - boleh mengurangkan kesan kedutan. Ia menghasilkan agen kolagen dalam Membantu menganjalkan kulit dan meratakan tona kulit. .
  • Chia Seed - Agen yang menyamankan dan menenangkan kulit. .
  • Spanish Moss - Membantu dalam penyembuhan luka .
  • Oat Extract - Kaya dengan sumber protein yang menenangkan kulit .
  • Green Tea - Ejen pengoksidaan, Melembapkan kulit. Anti penuaan. Mencerahkan kulit. Melawan jerawat. Memberi khasiat pada kulit wajah serta Mengecilkan liang roma.

Haa.. jom tengok lagi satu varian.. Kandungan Peachy dan Benefits nya: .
  • Wild Cherry - Antioksidan. Memberi manfaat kulit yang menenangkan .
  • Cranberry - Anti keradangan kulit. Membina semula sel2 dan mengaktifkan sel kulit.. .
  • Raspberry - Tonic. Keratolytic. Astrigent. . 
  • Dogwood Fruit - Menyamankan kulit. Antibakteria yang kuat. .
  • Pomegranate - Tinggi dengan Vitamin C. Antioksidan.

Oh ya.. untuk info korang Sweet & Summer makeup remover wipes ni :
  • Made from Korea
  • Use only Natural Ingredients such as Green Tea, Pomegranate etc.
  • No alcohol and paraben
  • Extra Moist
  • Super Soft
  • Easy to use
  • KKM approved.
  • Bureau Veritas approved

Best sangat.. tak sangka rasa best pakai sebab tak pedihkan kulit muka TB yang sensitif ni.. masa cuci guna tissue wipes ni takde pun rasa sejuk atau pedih2 tu.. rupanya dia No alcohol and paraben.. bagusnyaa.. .

Cepattt!!, @sweetsummer_my ada buat contest..  jom join kalau nak menang face tissue wipes ni...

Haa.. dibawah ni korang boleh tengok cara TB guna tissue ni.. Best sangat.. makeup tanggal sebersih-bersihnya dan muka rasa bersih, tak memedihkan muka.. sebab tiada alkohol atau paraben.. sangat bagus untuk bawa travel gak ni... yang best bau Green Tea dan bau delima ekstrak tu.. sedap je bila sapu kat muka.. TB syorkan korang dapatkan juga Sweet & Summer makeup remover wipes  ni.. berbaloi sangat..   







Eh.. larik pulak dia.. TB baru saja unboxing paket poslaju tadi.. heee.. dalamnya ada Sweet & Summer Make Up Remover Wipes . . Sweet & Summer ni terdirif dari 3 produk: . ❤S&S Greeny 30s - diformulasikan dari Ekstrak Green Tea untuk Kulit Rosak & Kulit Berjerawat (travel pack) . ❤S&S Peachy 30s - diformulasikan dari Ekstrak Delima untuk kulit Kering dan Kulit Sensitif (travel pack) . ❤S&S Greeny 100s - diformulasikan dari Ekstrak Green Tea untuk Kulit Rosak & Kulit Berjerawat (household use) TB suka sangat Sweet &Summer Makeup Remover Wipes ni sebab ada bau peach dan ada bau green tea.. sedap bau dia.. dan juga kandungannya yang banyak Benefits seperti : . ❤Quinoa Seed - boleh mengurangkan kesan kedutan. Ia menghasilkan agen kolagen dalam Membantu menganjalkan kulit dan meratakan tona kulit. . ❤Chia Seed - Agen yang menyamankan dan menenangkan kulit. . ❤Spanish moss - Membantu dalam penyembuhan luka . ❤Oat extract - Kaya dengan sumber protein yang menenangkan kulit . ❤Green Tea - Ejen pengoksidaan, Melembapkan kulit. Anti penuaan. Mencerahkan kulit. Melawan jerawat. Memberi khasiat pada kulit wajah serta Mengecilkan liang roma. Haa.. jom tengok lagi satu varian.. Kandungan Peachy dan Benefits nya: . ❤Wild Cherry - Antioksidan. Memberi manfaat kulit yang menenangkan . ❤Cranberry - Anti keradangan kulit. Membina semula sel2 dan mengaktifkan sel kulit.. . ❤Raspberry - Tonic. Keratolytic. Astrigent. . ❤Dogwood fruit - Menyamankan kulit. Antibakteria yang kuat. . ❤Pomegranate - Tinggi dengan Vitamin C. Antioksidan. . Oh ya.. untuk info korang Sweet & Summer wipes ni : . ❤Made from Korea ❤Use only Natural Ingredients such as Green Tea, Pomegranate etc. ❤No alcohol and paraben ❤Extra Moist ❤Super Soft ❤Easy to use ❤KKM approved. ❤Bureau Veritas approved . . #sweet #summer #sweetsummer #SweetandSummerMakeUpRemoverWipes

A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on




Semalam TB dah unboxing Sweet & Summer Make Up Remover Wipes.. Kalau Nak tau apa keistimewaan Sweet & Summer Make Up Remover Wipes ni.. jom baca kat bawah ni.. . . Sweet & Summer ni terdiri dari 3 produk: . ❤S&S Greeny 30s - diformulasikan dari Ekstrak Green Tea untuk Kulit Rosak & Kulit Berjerawat (travel pack) . ❤S&S Peachy 30s - diformulasikan dari Ekstrak Delima untuk kulit Kering dan Kulit Sensitif (travel pack) . ❤S&S Greeny 100s - diformulasikan dari Ekstrak Green Tea untuk Kulit Rosak & Kulit Berjerawat (household use) TB suka sangat Sweet & Summer Makeup Remover Wipes ni sebab ada bau peach dan ada bau green tea.. sedap bau dia.. dan juga kandungannya yang banyak Benefits seperti : . ❤Quinoa Seed - boleh mengurangkan kesan kedutan. Ia menghasilkan agen kolagen dalam Membantu menganjalkan kulit dan meratakan tona kulit. . ❤Chia Seed - Agen yang menyamankan dan menenangkan kulit. . ❤Spanish moss - Membantu dalam penyembuhan luka . ❤Oat extract - Kaya dengan sumber protein yang menenangkan kulit . ❤Green Tea - Ejen pengoksidaan, Melembapkan kulit. Anti penuaan. Mencerahkan kulit. Melawan jerawat. Memberi khasiat pada kulit wajah serta Mengecilkan liang roma. Haa.. jom tengok lagi satu varian.. Kandungan Peachy dan Benefits nya: . ❤Wild Cherry - Antioksidan. Memberi manfaat kulit yang menenangkan . ❤Cranberry - Anti keradangan kulit. Membina semula sel2 dan mengaktifkan sel kulit.. . ❤Raspberry - Tonic. Keratolytic. Astrigent. . ❤Dogwood fruit - Menyamankan kulit. Antibakteria yang kuat. . ❤Pomegranate - Tinggi dengan Vitamin C. Antioksidan. . . Oh ya.. untuk info korang Sweet & Summer wipes ni : . . ❤Made from Korea ❤Use only Natural Ingredients such as Green Tea, Pomegranate etc. ❤No alcohol and paraben ❤Extra Moist ❤Super Soft ❤Easy to use ❤KKM approved. ❤Bureau Veritas approved . . #sweet #summer #sweetsummer #SweetandSummerMakeUpRemoverWipes
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on

Sekarang TB dah ada Sweet Summer makeup remover wipes ni untuk membersihkan make-up pada bila-bila masa, dan di mana sahaja.



School Holiday Campaign #SweetEscape 
Buy 2 with 10% off + free delivery on 20th March
( promotion until 30th March )


Follow Sweet & Summer 
on instagram & facebook

Instagram

Facebook

Website

Whatsapp




Related Posts

23 ulasan:

  1. first time dengar brand ni. nanti boleh tengok2 =D

    BalasPadam
  2. Pergi jalan2 mmg mudah bawak tisu basah ni.. Zaza pun antara barangan wajib ada.. Nanti blh try jenama ni pulak

    BalasPadam
  3. Selalu guna tisu basah yang anak anak punya tu je. Tapi sebenarnya tak semua sesuai untuk kulit muka kan. Lepas ni kena standby yang ni la tuk lap lap mekap.

    BalasPadam
  4. Menarik!! Boleh cuba nanti. Marsha suka kalau no paraben semua ni

    BalasPadam
  5. wah menariknya make up remover ni. lagi lagi bila ada bau green tea tu. kita memang suka dengan bau green tea. rasa segar je. tapi kalau pakai untuk suka suka boleh tak? maklum je lah kita ni lelaki tak pakai make up. haha!

    BalasPadam
  6. Suka dengan barang2 yang gunakan bahan semula jadi ni. Lebih yakin dengan keselamatan dan keberkesanan sebenarnya apatah lagi dengan kelulusan KKM. Bolehlah suggestkan ni kat famili terdekat kan. Haha.

    BalasPadam
  7. wow this is new range that I no try before. Yeah I got makeup too so need to remove them, good to have the wipes as easy on the go. Now I can check out more detail on this products thanks to you!

    BalasPadam
  8. wah Dah ada wet tissue baru pagi.. Best tak guna.. Wawa tgh cri wet tissue yg boleh tanggalkan makeup yg waterpfroof sekali..

    BalasPadam
  9. Sebab selalu pakai makeup jadi jarang pakai wet tissue sb kebanyakannya tak boleh nak tanggalkan makeup. Kalau naked face, pakailah juga tisu basah ni buat segarkan muka. Next time bolehla Bella try brand sweet summer dan cuba utk remove makeup. Ketiga2 wangian nampak menarik utk dicuba!

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. Jenama wet tissue baru tapi yang ni tengok macam bnyk benefit baik. Boleh try nnti sebab kite mmg suke pakai wet tissue sbb bersih.hehehe

    BalasPadam
  12. Mmm. .. 1st time dengar jenama ni. Tertarik dengan bahan kandungan nya dan paling suka sebab NO Paraben!
    And suka sebab ada pomegranate . Tentu wangi kannn...? Nanti nak try laaa, bagus tuk travel ni

    BalasPadam
  13. Wahhh mudahlah buat wanita2 yg bermake up utk tanggalkan make up. Satu calit je dah tertanggal make up. Bau dia sedap pulak tu. teringin tahu bau pomegranate tu. xpernah lg bau wangian delima

    BalasPadam
  14. Rawlins nak usha gak la sebab my current make up remover wipes dah nak habis. Just in time plak baca pasal review nie - maka wajiblah untuk Rawlins mencuba nasib dalam contest kan hehehe

    BalasPadam
  15. Dah mudah kalau Ada wipes ni untuk remove makeup .Tak payah susah payah bawa mekap remover kan. Wipes memang wajib Ada.Nampak menarik wipes ni .Nanti nak beli buat standby kat office lah

    BalasPadam
  16. Thanks sharing produk best ni TB. Memang tengah mencari make up remover wipes yang best dan terbaik untuk kulit! rasa tertarik betul nak beli lepas baca review TB ni.

    BalasPadam
  17. Sharing product yg bagus. Makeup remover ni wajib ada. Dan nak dapatkan yg sesuai susah. Ada byk pilihan ni bagus juga. Hehe.

    BalasPadam
  18. perempuan wajib sangat ada makeup remover ni. oles kat muka terus tanggal make up tak payah cuci dengan pembersih make up lagi. baru senang kulit nak bernafas kan. pilihan pun banyak jenis..

    BalasPadam
  19. Murni pon suka make up remover jenis wet tissue macam ni..senang nak bawa kemana2 dan senang nak guna..

    BalasPadam
  20. Macam best je makeup remover ni. Iza suka makeup remover macam wet tissue ni. Senang nak bawak gi mana2. Tak payah nak bawak kapas bagai.

    BalasPadam
  21. Eh! Baru nampak my friend used this the other day. She says she likes it a lot and she casually uses it to remove makeup. Apparently it works and her skin feels much better after.

    BalasPadam
  22. Pertama kali dengar jenama ni. Tapi bagus la..senang nak bawa kemana2 terutama kalo nak kuar lama dan nak solat, senang nak remove make up

    BalasPadam
  23. This new range seems like really good as it can be used to remove make up as well which is good for ladies. :)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New