Nuff

27 Januari 2016

SUSAH HATI


KUCEN BERNAMA ADIK SAKIT |

Susah hati sangat sekarang ni.. Kucen teman si Adik tu tengah tak sihat.. telinganya bernanah dua belah.. tak tahu nak buat macam mana.. nak cuci dia punya mengamok meronta-meronta lain macam.. memang tak boleh nak pegang lansung (dia memang jenis kasar sikit dari kucen lain). Then teman dan hubby siap balut/bedung badan dia dengan tuala tak bagi kaki nya mencakar tapi tetap kederat dia kuat meronta-ronta.. last-last telinga pun tak dapat nak dicuci.. 

ini hari kedua Adik dah muntah kuning sejak semalam.. teman tahu sebab apa.. sebab dia taknak makan.. teman risau.. badan pun agak panas.. mungkin tahan sakit sampai demam-demam dia.. teman dah mati kutu bila adik mula murung dan bersendirian duduk menyorok bawah katil.. 

Jalan terakhir teman decide nak bawak adik gi klinik terus.. senang.. biar doktor yang uruskan semua.. teman pun dah taktau cara mana.. at least lepas tengok cara doktor bersihkan telinga adik, teman boleh lakukan sendiri untuk kucen-kucen lain..

Actually teman rasa bersalah sangat-sangat sebab teman jarang cuci telinga kucen-kucen teman bersih-bersih.. selalunya lepas mandi teman just korek sikit-sikit je dengan tuala.. tak cuci sebersih-bersihnya macam sepatutnya.. Teman nak belajar cara mencuci telinga kucen dengan betul dengan doktor nanti.. supaya takkan jadi kejadian macam ni lagi.. apa yang teman risaukan sebenarnya ialah risau telinga adik kena jangkitan je.. ya Allah.. mintak dijauhkan..

Teman nak bersiap bawa adik ke klinik.. doa kan semua ok yea.. K bye..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

4 ulasan:

  1. Kesiannya.. Jangkitan kuman la tu kak... Tambah2 kecik lagi.. Tak habis menyusu ibu dia.. Antibody tak kuat..

    BalasPadam
  2. kesinnyaa/...bawa g klinik haiwan

    BalasPadam
  3. Cantik kucingnya. Kena bawa pegi klinik tu akak.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2