Nuff

21 Julai 2014

BALAS DENDAM

Spaghetti + Sos Prego Cendawan + Bawang Putih + Bawang Merah + Carrot + Tomato + Daging Cincang Ramlee + Tomato Sos + Meatball + Hotdog + Cili Benggala + Mushroom + Italian Herbs + Origano + Mozarella Chess + Tepung Jagung + Buttercup + Susu = Rasa Yang marvelous

Tersadai Sudah.......... 

Hari tu masa hubby 1st time masakkan Spaghetti ni, perut teman tak berapa Ok.. semua pasal food poisoning punya hal.. pasal Badak Berendam basi tu lah.. ergh... tak lalu bila mengingatkan balik hal tu.. hope jangan lea berulang lagi.. tak pernah kena teruk macam tu.. dan tak pernah kena macam tu di bulan Ramadhan.. sedih terpaksa tinggal puasa beberapa hari hanya kerana muntah2, cirit birit dan badan memang totally moody kot! aishhhhh.. tension! 

he2.. hari tu disebabkan badan teman lemah, my hubby lea main peranan masak memasak untuk berbuka.. Alahai.. kesian dia.. tapi mujur le teman dapat hubby yang memang sukakan memasak.. memang pandai memasak.. so, takdelah teman risau bab2 makan ni kalau teman tak sihat.. Hari tu dapatlah teman merasa masakan terbaru hubby teman (sebelum ni tak pernah makan lagi tau Spaghetti ni, tak suka lagi pun..) hu3.. tapi bila time puasa masing2 kata teringin nak try masak, 

So.. bahan2nya dah ada.. hubby pun buatkanlah.. Bau nya harum semerbak masa tu weh.. teman yang takde selera boleh terbit selera lepas hidu bau masakan hubby teman tu.. so.. malam tu hubby berbuka Spaghetti mushroom la.. tak ingat nama dia.. hahaha.. tau makan je.. teman pun makan gak tapi tak banyak.. perut masih meragam masa tu.. hemm.. paham2 ajelah.. bila dah makan semua.. terus keluar balik.. adoi.. masa tu macam urat belakang pun ditarik sekali time muntah tu.. adeh.. ok2.. lupakan.. lupakan..
Tengok tu.. Mozarella Cheese diatas tu cair.. bila makan macam pizza lak.. nyum2..
Haaa.. bila badan dah betul2 sihat dan perut pun dah OK balik, teman pun request kat hubby.. "nak berbuka dengan Spageti macam hari tu bole" (sambil buat muka seposen)... hahahaha.. yelah.. teman memang dah tau bau masakan tu sedap hari tu.. dan dah rasa pun sedap.. so, request lagi sekali lah, kali ni nak makan puas-puas.. Alhamdulillah.. dapat gak makan kali kedua .. dan memang terbaekkk.. tQ miaw2!

Saja update di blog ini, tanda penghargaan buat hubby teman.. bukan sengaja nak tayang2.. dan bukan pula melupakan nasib2 mereka2 yang tidak berkemampuan atau gelandangan... terutama mereka2 yang tidak berdaya di Palestine / Gaza sana.. 

Related Posts

9 ulasan:

  1. Ya Allahhhh! Sedapnyaaaa.. tadi baru makan spagetti tapi tak sedap!!! Patah selera.. sob! sob!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho3.. jangan boikot taknak makan spagheti terus sudah.. hi3..

      Padam
  2. Guna sos prego ! cepat dan lazattttttt !

    BalasPadam
  3. mengancamnya spageti tu. menyesal pulak tengok time ni. ni baru separuh hari. Haha

    BalasPadam
  4. untung la dpt suami penyanyang & pandai masak gitu ;)

    BalasPadam
  5. assalamualaikum TB...sedapnya..;)

    BalasPadam
  6. saya craving bolognese tetiba hehe :D

    ieyra | babysoulz

    BalasPadam
  7. bertambah sedaplah ade orang masakan ni..nyum nyum

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New