Nuff

17 Oktober 2013

KISAH SEHARI SEBELUM RAYA HAJI HARI TU


heeeee... ala syian je baca ayat en. hubby post kat wall teman kelmarin... hu2.. yelea.. org dah biasa sambut raya kat kg, mana pernah x balik raya lagi.. walaupun raya haji, mestilea nak jugak balik kg kann.. hu2.. tapi nak wat lagu mana.. hubby kena gak akur pada keadaan, dah mesyuaratnya esok (Khamis) maka hari Rabu dah bz nak memastikan meeting berjalan lancar kan.. makanya.. x dapat lea balik kg... walau apapun, kami sambut berdua jelea.. juadah raya just lemang n rendang pedas kerang (kegemaran my hubby).. pastu buat daging masak jintan sikit.. x buat banyak pun, makan berdua jea kan.. hu2.. 

tapi yang gelihati tu, request my hubby tu, nak rendang pedas kerang macam my mother in law (MIL) buat.. jenuh teman masa mula2 dia cakap cenggitu.. yelah.. ekceli lea kan.. teman sebelum kawen memang x pernah sekali pun makan rendang pedas kerang, tak tau pun ada rendang pedas kerang.. ingatkan rendang pedas ayam dan daging aje.. bila dah kawen ni baru tau ada gak rendang pedas kerang.. sedap lak tu MIL teman masak.. hu2.. tapi xde plak teman nak tanya resepi camne nak buat sebab teman kureng sikit kalau makan rendang pedas kerang ni.. klu kerang cicah air asam teman makan.. heee..

Makanya.... teman masak lea jugak rendang kegemaran hubby teman tu ikut stail teman sendiri.. risau gak rasa dia berlainan dengan MIL teman masak, tapi yelah kan.. mana nak sama air tangan ibu dengan isteri kan.. dah tentu lea air tangan ibu lagi sebati dengan dia.. hu2.. 

bila hubby miaw pulang dari koje, nampaklea 2 batang lemang kat lengan dia, dia kata panas lagi.. malam sikit baru potong.. hu3.. aishh.. x nyempat2 nak raya.. bila dah sejuk lemang pun dipotong dan di hidang.. .. bermulalah sesi meng "ngap" ..nyum2.. burpppp.. kekenyangan dua2 orang ni.. pingsan terus... ha2.. 

Related Posts

25 ulasan:

  1. Syukur alhamdulillah kami dpt juga balik kg walaupun sehari je.. erkk saya tak belajar lagi buat rendang.. tp saya panggil sambal rendang..hahahah

    BalasPadam
  2. wah mesti sedap randang tu kan sis..hehe bab tu la kekenyangan hihi

    BalasPadam
  3. Rietta piwn suka rendang kerang...kat sni kdg kdg ada org jual...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya baru pernah makan sekali rendang kerang, akak buat masa raya baru-baru nie.. sedap gak... asyik makan rendang ayam dgn daging jee kan.. heheheh!

      Padam
  4. biasa lah kn bila dh biasa braya dikampung, tiba2 time raya ni plak x dpt blik...mcm2 request nye...tahniah bjaya buat rendang pedas kerang...mesti sedap tu =)

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. sweet sangat kan.. jeles kitee.. x de pun org nak pggil kita hubby.. hahahah!

      Padam
  6. bila suami ngidam kn.. hehe.. mmg cepat2 kna tunaikn.. hehe

    BalasPadam
  7. alhamdulillah ... pandai jgk ler akk masak. walau tak sama ngn masakkan MIL akk .. tp dgn usaha akk tue nmpk lh juga kesedapan laut akk msk tue.. hehehh

    BalasPadam
  8. X pelah.. kesian juga hubby x dpt balik. Masaklah yg terbaik buat dia agar hatinya gembira.. Selupuh keluarga pasti ceria :)

    BalasPadam
  9. mun pun xpernah makan rendang kerang tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mun kena cubaaa... sedappp..... :")


      makan dengan ketupat.. !! :D :D

      Padam
  10. Rendang kerang macam tak pernah je makan tapi rendang tok selalu ler

    BalasPadam
  11. kitorang pun tak blk kg jugak raya aji thn nih... huhhuhuh...

    BalasPadam
  12. meriah juga walau berdua. kiranya berdating je la time raya ni ye..hehehe

    BalasPadam
  13. Alahai...siap berfacebook bermanja..hehehehehee. Suka lihat suasana macam ini...
    Say apun first time dengar pasal rendang kerang..rendang ayam memang selalu makan ler..ahaks

    BalasPadam
  14. masakan isteri pon sedap, lelebih kali buat dgn kasih sayang ekekkekeeee

    BalasPadam
  15. Masakan penuh kasih sayang ye... Bahgia beno keluarga TB ni kan...

    BalasPadam
  16. salam aidiladha.. akak pernah makan rendang kerang, sedap.. mesti adik masak sedap sampai hubby tak complain apa pun..

    BalasPadam
  17. hehehe.. walaupun lambat mengomen, ttp maseh terase rendang d tekak ni.... aduhai lemangggg....

    BalasPadam
  18. huk3, comelnye. request cenggini kat fb

    BalasPadam
  19. rendang kerang?hmmm pes time jugak dgr..mcm sedap..cumaaaa anis xmkn kerang.rugi kan?uhukhuk

    BalasPadam
  20. ramai gak org yg suka makan rendang kerang ni kan... kiter suka rendang ayam ja . tapi tak buat pon tahunn ni :)

    BalasPadam
  21. RENDANG KERANG TAK BIASA BUAT KAT RUMAH.. TAPI KAT KEDAI BIASA GAK MAKAN..

    BalasPadam
  22. rendang kerang..sedap..sama aje masak rendg ayam..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New